,, ,

Semadirek Nike Heykeli Hakkında Bilgiler.

Genel Kültür 15.01.2023 - 17:52, Güncelleme: 15.01.2023 - 17:55 5526+ kez okundu.
 

Semadirek Nike Heykeli Hakkında Bilgiler.

Semadirek adasında keşfedilen nike heykeli ile ilgili detaylı bilgileri sizin için yazımızda derledik. Detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Semadirek Nike, daha yaygın olarak Semadirek'in Kanatlı Zaferi olarak bilinir, eski bir Yunan heykelidir. MÖ 190 ile 180 yılları arasında yapıldığı sanılıyor ve 1863 yılında Ege Denizi'ndeki Semadirek adasında keşfedildi. Şu anda Fransa, Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir. Tanrıça Nike'yi (Zafer) tasvir ettiğine inanılan heykel, Parian mermerinden yapılmıştır. Yaklaşık 8 fit, 10 inç (2,7 m) boyunda ve yaklaşık 1,8 ton ağırlığında olduğu tahmin ediliyor. Heykel dramatik bir poz veriyor, kanatları açık ve vücudunun etrafındaki perdeler rüzgarda uçuşuyor. Kaidenin bir geminin pruvasını temsil ettiği düşünülür ve figür uçmaya hazırlanır gibi tasvir edilmiştir. Heykel, Helenistik sanatın en ünlü parçalarından biridir ve MÖ 2. yüzyılın sonlarına ait bir şaheser olarak kabul edilir.   The Nike of Samothrace, more commonly known as the Winged Victory of Samothrace, is an ancient Greek sculpture. It is believed to have been sculpted sometime between 190 and 180 BC, and it was discovered in 1863 on the island of Samothrace in the Aegean Sea. It is currently displayed at the Louvre Museum in Paris, France. The statue is believed to depict the goddess Nike (Victory), and it is made from Parian marble. It is approximately 8 feet, 10 inches (2.7 m) tall and it is estimated to weigh around 1.8 tons. The sculpture is in a dramatic pose, with wings outstretched and the drapery around her body blowing in the wind. The pedestal is thought to represent the prow of a ship, and the figure is depicted as if preparing to take flight. The sculpture is one of the most celebrated pieces of Hellenistic art and it is considered a masterpiece of the late 2nd century BC.c
Semadirek adasında keşfedilen nike heykeli ile ilgili detaylı bilgileri sizin için yazımızda derledik. Detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Semadirek Nike, daha yaygın olarak Semadirek'in Kanatlı Zaferi olarak bilinir, eski bir Yunan heykelidir. MÖ 190 ile 180 yılları arasında yapıldığı sanılıyor ve 1863 yılında Ege Denizi'ndeki Semadirek adasında keşfedildi. Şu anda Fransa, Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir. Tanrıça Nike'yi (Zafer) tasvir ettiğine inanılan heykel, Parian mermerinden yapılmıştır.

Yaklaşık 8 fit, 10 inç (2,7 m) boyunda ve yaklaşık 1,8 ton ağırlığında olduğu tahmin ediliyor. Heykel dramatik bir poz veriyor, kanatları açık ve vücudunun etrafındaki perdeler rüzgarda uçuşuyor. Kaidenin bir geminin pruvasını temsil ettiği düşünülür ve figür uçmaya hazırlanır gibi tasvir edilmiştir. Heykel, Helenistik sanatın en ünlü parçalarından biridir ve MÖ 2. yüzyılın sonlarına ait bir şaheser olarak kabul edilir.

 

The Nike of Samothrace, more commonly known as the Winged Victory of Samothrace, is an ancient Greek sculpture. It is believed to have been sculpted sometime between 190 and 180 BC, and it was discovered in 1863 on the island of Samothrace in the Aegean Sea. It is currently displayed at the Louvre Museum in Paris, France. The statue is believed to depict the goddess Nike (Victory), and it is made from Parian marble. It is approximately 8 feet, 10 inches (2.7 m) tall and it is estimated to weigh around 1.8 tons.

The sculpture is in a dramatic pose, with wings outstretched and the drapery around her body blowing in the wind. The pedestal is thought to represent the prow of a ship, and the figure is depicted as if preparing to take flight. The sculpture is one of the most celebrated pieces of Hellenistic art and it is considered a masterpiece of the late 2nd century BC.c

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.