,, ,

Selimiye Camii Nerede?

Gündem 04.01.2024 - 16:39, Güncelleme: 04.01.2024 - 16:41 3720+ kez okundu.
 

Selimiye Camii Nerede?

Selimiye Camii, Edirne’de bulunan ve Mimar Sinan tarafından inşa edilen bir UNESCO Dünya Mirasıdır.
Selimiye Camii , Türkiye'nin Edirne ilinde yer almaktadır. Edirne'nin merkezinde, Mimar Sinan Caddesi üzerinde yer alan cami, Osmanlı padişahı II. Selim'in emriyle Mimar Sinan tarafından 1569-1575 yılları arasında inşa edilmiştir. Selimiye Camii Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Cami, 70 metre yüksekliğindeki kubbesi ile dünyanın en büyük kubbeli camilerinden biridir. Kubbe, 43 metre çapında ve 4.400 ton ağırlığındadır. Selimiye Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Cami, her yıl dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Selimiye Camii'ne ulaşım, Edirne şehir merkezinden yürüyerek veya otobüs ile sağlanabilmektedir.
Selimiye Camii, Edirne’de bulunan ve Mimar Sinan tarafından inşa edilen bir UNESCO Dünya Mirasıdır.

Selimiye Camii , Türkiye'nin Edirne ilinde yer almaktadır. Edirne'nin merkezinde, Mimar Sinan Caddesi üzerinde yer alan cami, Osmanlı padişahı II. Selim'in emriyle Mimar Sinan tarafından 1569-1575 yılları arasında inşa edilmiştir.

Selimiye Camii Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Cami, 70 metre yüksekliğindeki kubbesi ile dünyanın en büyük kubbeli camilerinden biridir. Kubbe, 43 metre çapında ve 4.400 ton ağırlığındadır.

Selimiye Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Cami, her yıl dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Selimiye Camii'ne ulaşım, Edirne şehir merkezinden yürüyerek veya otobüs ile sağlanabilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.