,, ,

Selçuk Bayraktar Kimdir?

Kimdir 08.09.2023 - 09:57, Güncelleme: 08.09.2023 - 10:02 3724+ kez okundu.
 

Selçuk Bayraktar Kimdir?

Selçuk Bayraktar Kimdir?
Selçuk Bayraktar 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babası Özdemir Bayraktar, annesi Canan Bayraktar'dır. Babası, Baykar Makina 'nın kurucusu ve CEO'sudur. Bayraktar, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladıktan sonra, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde yapmıştır. Mezun olduktan sonra, Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) yüksek lisans eğitimini sürdürmüştür. Selçuk Bayraktar 2007 yılında, İTÜ'de doktora eğitimine başlamıştır. Doktora eğitiminde, insansız hava araçları (İHA) üzerine çalışmalar yapmıştır. Selçuk Bayraktar 2005 yılında, Baykar Makina'da çalışmaya başlamıştır. Baykar Makina, Türkiye'nin en büyük İHA üreticisidir. Bayraktar, Baykar Makina'da İHA'ların geliştirilmesi ve üretiminden sorumludur. Selçuk Bayraktar Türkiye'nin ilk milli İHA'sı olan Bayraktar TB-2'nin geliştirilmesinde öncü rol oynamıştır. Bayraktar TB-2, Suriye ve Libya'da kullanılmış ve büyük başarılar elde etmiştir. Selçuk Bayraktar 2016 yılında, Türkiye'nin ilk milli insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın geliştirilmesine başlamıştır. Bayraktar Kızılelma, 2023 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmiştir. Selçuk Bayraktar Türkiye'nin İHA teknolojisinde öncü bir isimdir. Bayraktar'ın çalışmaları, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir yere sahiptir. Selçuk Bayraktar 2016 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı'na layık görülmüştür. Ayrıca, 2017 yılında, TIME dergisi tarafından "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" arasında gösterilmiştir.
Selçuk Bayraktar Kimdir?

Selçuk Bayraktar 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Babası Özdemir Bayraktar, annesi Canan Bayraktar'dır. Babası, Baykar Makina 'nın kurucusu ve CEO'sudur.

Bayraktar, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladıktan sonra, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde yapmıştır. Mezun olduktan sonra, Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) yüksek lisans eğitimini sürdürmüştür.

Selçuk Bayraktar 2007 yılında, İTÜ'de doktora eğitimine başlamıştır. Doktora eğitiminde, insansız hava araçları (İHA) üzerine çalışmalar yapmıştır.

Selçuk Bayraktar 2005 yılında, Baykar Makina'da çalışmaya başlamıştır. Baykar Makina, Türkiye'nin en büyük İHA üreticisidir. Bayraktar, Baykar Makina'da İHA'ların geliştirilmesi ve üretiminden sorumludur.

Selçuk Bayraktar Türkiye'nin ilk milli İHA'sı olan Bayraktar TB-2'nin geliştirilmesinde öncü rol oynamıştır. Bayraktar TB-2, Suriye ve Libya'da kullanılmış ve büyük başarılar elde etmiştir.

Selçuk Bayraktar 2016 yılında, Türkiye'nin ilk milli insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın geliştirilmesine başlamıştır. Bayraktar Kızılelma, 2023 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmiştir.

Selçuk Bayraktar Türkiye'nin İHA teknolojisinde öncü bir isimdir. Bayraktar'ın çalışmaları, Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir yere sahiptir.

Selçuk Bayraktar 2016 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı'na layık görülmüştür. Ayrıca, 2017 yılında, TIME dergisi tarafından "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" arasında gösterilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.