,, ,

Şekere Hastalığına Neler İyi Gelir? Şeker Hastaları Neler Yapmalı? Hangi Yiyecekleri Tüketmeli?

Genel Kültür 03.09.2022 - 10:18, Güncelleme: 03.09.2022 - 10:18 7087+ kez okundu.
 

Şekere Hastalığına Neler İyi Gelir? Şeker Hastaları Neler Yapmalı? Hangi Yiyecekleri Tüketmeli?

Kandaki şeker miktarının artması şeker hastalığına sebep olur. Şeker hastalığının en önemli sebepleri yanlış beslenme ve strestir. Bu yazımızda sizler için şeker hastalığına nelerin iyi geleceğini sıraladık.
Kandaki şeker miktarının artması şeker hastalığına sebep olur. Şeker hastalığının en önemli sebepleri yanlış beslenme ve strestir. Bu yazımızda sizler için şeker hastalığına nelerin iyi geleceğini sıraladık.   Omega3: Omega3 şeker hastalığının daha sonraki aşamalarında oluşabilecek kalp hastalıklarını ve damar hastalıklarını önlemede önemli rol oynamaktadır. Balıklardan elde edilen omega3’ün kalp hastalıklarını önlemede önemli ölçüde rol aldığı bilinmektedir. Zeytin Yağı: Gerçek bir zeytin yağı vücudun insüline karşı olan direncini azaltır ve şeker dengesini sağlar. Zeytin yağlı yiyecekler vücuttaki insülin miktarını dengelemede önemli rol alır. Düzenli Spor: Düzenli olarak spor yapmak şeker hastalığında ideal kilonun korunmasına yardımcı olmakla birlikte insüline olan duyarlılığın artmasını sağlar. Diyabet hastalarında bir süre sonra oluşan vücudun insüline karşı olan direncin artmasını engelleyen düzenli spor, bu direnci kırarak kan şekerinin dirençli hücrelerde saklanmasını önler. Şeker hastalarının spordan önce ve spordan sonra kan şekerini ölçerek takibe alması gerekmektedir. Karbonhidrat: Şeker hastalarının karbonhidrat değeri yüksek olan besin, sebze, meyve ve yiyeceklerden kaçınması gerekir. Örneğin en fazla karbonhidrat barındıran; ekmek, makarna, mısır, patates, süt ve tatlı meyvelerin tüketimini kontrol etmeleri gerekir. Karbonhidrat değerinin yükselmesini yavaşlatan yiyecekler tüketilmeli. Örneğin havuç, brüksel lahanası, avakado ve elma gibi yiyecekler lif içerdiği için karbonhidrat değerinin artmasını yavaşlatırlar. Su içmek: Her bireyin sıkça yapması gereken bir şey olsa bile su içmek şeker hastaları için ayrıca önemlidir. Kan şekerini düzenli aralıklarda tutmak için bol sıvı tüketmek gerekir. İdrar çıkışını arttırdığı için kandaki fazla şekerin dışarıya atılmasına yardımcı olur. Yüksek posalı sebzelerin tüketilmesi diyabet hastaları için önemlidir. Koyu yeşil yaprakları bulunan ıspanak, karalahana ve lahana gibi sebzelerin enerjileri düşük fakat posa değerleri yüksektir. Bu sebzeler diyabetin ilerleme riskini azaltmaktadır. Bazı kuruyemiş türleri açlıkta oluşan kan şekerini belirli bir aralıkta tutmaya yardımcı olmaktadır. Badem, fındık ve ceviz gibi kuruyemişlerin ara öğün olarak tüketilmesi açlık şekerini dengeleyecektir. C Vitamini bol olan meyvelerin tüketilmesi kan şekerini kontrol altında tutmakta başarılıdır ama bu meyvelerin kontrollü olarak ve takibi yapılarak tüketilmesi önem taşımaktadır. Tarçın tüketmek (Çubuk Tarçın) vücutta bulunan glikoz emilimini azalttığı için şeker hastalarına tavsiye edilir. İçeceklerin içerisine atılan tarçın tatlı yeme isteğini azalttığı içinde önemli bir rol üstlenmektedir.
Kandaki şeker miktarının artması şeker hastalığına sebep olur. Şeker hastalığının en önemli sebepleri yanlış beslenme ve strestir. Bu yazımızda sizler için şeker hastalığına nelerin iyi geleceğini sıraladık.

Kandaki şeker miktarının artması şeker hastalığına sebep olur. Şeker hastalığının en önemli sebepleri yanlış beslenme ve strestir. Bu yazımızda sizler için şeker hastalığına nelerin iyi geleceğini sıraladık.

 

  1. Omega3: Omega3 şeker hastalığının daha sonraki aşamalarında oluşabilecek kalp hastalıklarını ve damar hastalıklarını önlemede önemli rol oynamaktadır. Balıklardan elde edilen omega3’ün kalp hastalıklarını önlemede önemli ölçüde rol aldığı bilinmektedir.
  2. Zeytin Yağı: Gerçek bir zeytin yağı vücudun insüline karşı olan direncini azaltır ve şeker dengesini sağlar. Zeytin yağlı yiyecekler vücuttaki insülin miktarını dengelemede önemli rol alır.
  3. Düzenli Spor: Düzenli olarak spor yapmak şeker hastalığında ideal kilonun korunmasına yardımcı olmakla birlikte insüline olan duyarlılığın artmasını sağlar. Diyabet hastalarında bir süre sonra oluşan vücudun insüline karşı olan direncin artmasını engelleyen düzenli spor, bu direnci kırarak kan şekerinin dirençli hücrelerde saklanmasını önler. Şeker hastalarının spordan önce ve spordan sonra kan şekerini ölçerek takibe alması gerekmektedir.
  4. Karbonhidrat: Şeker hastalarının karbonhidrat değeri yüksek olan besin, sebze, meyve ve yiyeceklerden kaçınması gerekir. Örneğin en fazla karbonhidrat barındıran; ekmek, makarna, mısır, patates, süt ve tatlı meyvelerin tüketimini kontrol etmeleri gerekir.
  5. Karbonhidrat değerinin yükselmesini yavaşlatan yiyecekler tüketilmeli. Örneğin havuç, brüksel lahanası, avakado ve elma gibi yiyecekler lif içerdiği için karbonhidrat değerinin artmasını yavaşlatırlar.
  6. Su içmek: Her bireyin sıkça yapması gereken bir şey olsa bile su içmek şeker hastaları için ayrıca önemlidir. Kan şekerini düzenli aralıklarda tutmak için bol sıvı tüketmek gerekir. İdrar çıkışını arttırdığı için kandaki fazla şekerin dışarıya atılmasına yardımcı olur.
  7. Yüksek posalı sebzelerin tüketilmesi diyabet hastaları için önemlidir. Koyu yeşil yaprakları bulunan ıspanak, karalahana ve lahana gibi sebzelerin enerjileri düşük fakat posa değerleri yüksektir. Bu sebzeler diyabetin ilerleme riskini azaltmaktadır.
  8. Bazı kuruyemiş türleri açlıkta oluşan kan şekerini belirli bir aralıkta tutmaya yardımcı olmaktadır. Badem, fındık ve ceviz gibi kuruyemişlerin ara öğün olarak tüketilmesi açlık şekerini dengeleyecektir.
  9. C Vitamini bol olan meyvelerin tüketilmesi kan şekerini kontrol altında tutmakta başarılıdır ama bu meyvelerin kontrollü olarak ve takibi yapılarak tüketilmesi önem taşımaktadır.
  10. Tarçın tüketmek (Çubuk Tarçın) vücutta bulunan glikoz emilimini azalttığı için şeker hastalarına tavsiye edilir. İçeceklerin içerisine atılan tarçın tatlı yeme isteğini azalttığı içinde önemli bir rol üstlenmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.