,, ,

Rauf Alp Denktaş Kimdir, Nereli? Rauf Alp Denktaş Hayatı ve Biyografisi

Kimdir 27.09.2023 - 15:01, Güncelleme: 27.09.2023 - 15:01 3942+ kez okundu.
 

Rauf Alp Denktaş Kimdir, Nereli? Rauf Alp Denktaş Hayatı ve Biyografisi

Rauf Alp Denktaş Kimdir, Nereli? Rauf Alp Denktaş Hayatı ve Biyografisi
Rauf Alp Denktaş KKTC ’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın torunu ve Raif Denktaş ’ın oğludur. 1974 yılında Ankara’da doğmuştur. Bilkent Üniversitesi’nde ekonomi, Londra Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim görmüştür. 2001 yılında Türk Dışişleri Bakanlığı’na katılmış ve diplomatik kariyerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı ’nın NATO ve Batı Avrupa Birliği İşleri Daire Başkanlığı’nda başlamıştır. Romanya, İsrail, ABD, BM gibi çeşitli ülkelerde ve kurumlarda görev yapmıştır. 2018 yılında BM Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’ne Daimi Temsilci Yardımcısı olarak atanmıştır. 2023 yılında ise Polonya’nın Varşova Büyükelçisi olmuştur. Rauf Alp Denktaş evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca İngilizce, Fransızca ve İbranice bilmektedir.
Rauf Alp Denktaş Kimdir, Nereli? Rauf Alp Denktaş Hayatı ve Biyografisi

Rauf Alp Denktaş KKTC ’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın torunu ve Raif Denktaş ’ın oğludur. 1974 yılında Ankara’da doğmuştur. Bilkent Üniversitesi’nde ekonomi, Londra Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim görmüştür.

2001 yılında Türk Dışişleri Bakanlığı’na katılmış ve diplomatik kariyerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı ’nın NATO ve Batı Avrupa Birliği İşleri Daire Başkanlığı’nda başlamıştır. Romanya, İsrail, ABD, BM gibi çeşitli ülkelerde ve kurumlarda görev yapmıştır. 2018 yılında BM Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’ne Daimi Temsilci Yardımcısı olarak atanmıştır. 2023 yılında ise Polonya’nın Varşova Büyükelçisi olmuştur.

Rauf Alp Denktaş evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca İngilizce, Fransızca ve İbranice bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.