,, ,

Pelin Akil Kimdir, Nerelidir? Pelin Akil Hayatı ve Biyografisi

Kimdir 18.07.2023 - 10:03, Güncelleme: 18.07.2023 - 10:06 3589+ kez okundu.
 

Pelin Akil Kimdir, Nerelidir? Pelin Akil Hayatı ve Biyografisi

Pelin Akil Kimdir, Nerelidir? Pelin Akil Hayatı ve Biyografisi
Pelin Akil , Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. Pelin Akil 17 Nisan 1986’da İstanbul’da doğmuştur. Anne tarafından Makedonya göçmeni, baba tarafından ise Boşnak asıllıdır. İstanbul Üniversitesi Müzikal bölümünde başladığı üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünde tamamlamıştır. Pelin Akil birçok tiyatro oyunu, film ve dizide rol almıştır. İlk dizisi Arka Sıradakiler’de Zehra karakterini canlandırmıştır. Seksenler, Suskunlar, Kızıl Elma, Ne Münasebet, Aile İşi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı gibi dizilerde de oynamıştır. Su ve Ateş, Saklı, Damat Takımı, Deli Aşk, 7. Koğuştaki Mucize gibi filmlerde de rol almıştır. Pelin Akil 2016 yılından beri oyuncu Anıl Altan ile evli olup ikiz kız çocuğu sahibidir
Pelin Akil Kimdir, Nerelidir? Pelin Akil Hayatı ve Biyografisi

Pelin Akil , Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. Pelin Akil 17 Nisan 1986’da İstanbul’da doğmuştur. Anne tarafından Makedonya göçmeni, baba tarafından ise Boşnak asıllıdır. İstanbul Üniversitesi Müzikal bölümünde başladığı üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünde tamamlamıştır.

Pelin Akil birçok tiyatro oyunu, film ve dizide rol almıştır. İlk dizisi Arka Sıradakiler’de Zehra karakterini canlandırmıştır. Seksenler, Suskunlar, Kızıl Elma, Ne Münasebet, Aile İşi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı gibi dizilerde de oynamıştır. Su ve Ateş, Saklı, Damat Takımı, Deli Aşk, 7. Koğuştaki Mucize gibi filmlerde de rol almıştır.

Pelin Akil 2016 yılından beri oyuncu Anıl Altan ile evli olup ikiz kız çocuğu sahibidir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.