,, ,

Oversize ne demek?

Moda 01.06.2023 - 13:23, Güncelleme: 01.06.2023 - 13:25 24810+ kez okundu.
 

Oversize ne demek?

Oversize ne demek?
" Oversize ", Türkçe'ye "aşırı büyük" veya "standart dışı boyutlarda" gibi şekillerde çevrilebilen bir İngilizce terimdir. Genellikle moda, taşımacılık ve inşaat gibi alanlarda kullanılan bir kavramdır. Moda alanında "oversize" terimi, giysilerin normalden daha geniş ve bol kesimli olmasını ifade eder. Bu tarz giysiler bilinçli olarak büyük bedenlere veya geniş kesimlere sahiptir ve vücuda daha rahat ve gevşek bir uyum sağlar. Oversize giysiler, rahatlık ve salaş bir tarz arayanlar tarafından tercih edilir. Taşımacılık alanında " Oversize ", normalden daha büyük ve standart boyutlardan sapmış yük veya eşyaları tanımlamak için kullanılır. Örneğin, aşırı büyük makineler, ağır yükler veya uzun taşıtlar "oversize" olarak kabul edilir. Bu tür yüklerin taşınması özel izinler, taşıma düzenlemeleri ve ek tedbirler gerektirebilir. İnşaat alanında ise " Oversize ", standart boyutlardan daha büyük veya normalden farklı ölçülere sahip malzemeleri ifade eder. Örneğin, aşırı büyük beton bloklar veya geniş çaplı borular "oversize" olarak kabul edilir. Genel olarak " Oversize " terimi, standart boyutlardan büyük veya normalden farklı ölçülere sahip olan şeyleri tanımlamak için kullanılır. Bu kavram, sektöre ve kullanım alanına bağlı olarak farklı anlamlar kazanabilir.
Oversize ne demek?

" Oversize ", Türkçe'ye "aşırı büyük" veya "standart dışı boyutlarda" gibi şekillerde çevrilebilen bir İngilizce terimdir. Genellikle moda, taşımacılık ve inşaat gibi alanlarda kullanılan bir kavramdır.

Moda alanında "oversize" terimi, giysilerin normalden daha geniş ve bol kesimli olmasını ifade eder. Bu tarz giysiler bilinçli olarak büyük bedenlere veya geniş kesimlere sahiptir ve vücuda daha rahat ve gevşek bir uyum sağlar. Oversize giysiler, rahatlık ve salaş bir tarz arayanlar tarafından tercih edilir.

Taşımacılık alanında " Oversize ", normalden daha büyük ve standart boyutlardan sapmış yük veya eşyaları tanımlamak için kullanılır. Örneğin, aşırı büyük makineler, ağır yükler veya uzun taşıtlar "oversize" olarak kabul edilir. Bu tür yüklerin taşınması özel izinler, taşıma düzenlemeleri ve ek tedbirler gerektirebilir.

İnşaat alanında ise " Oversize ", standart boyutlardan daha büyük veya normalden farklı ölçülere sahip malzemeleri ifade eder. Örneğin, aşırı büyük beton bloklar veya geniş çaplı borular "oversize" olarak kabul edilir.

Genel olarak " Oversize " terimi, standart boyutlardan büyük veya normalden farklı ölçülere sahip olan şeyleri tanımlamak için kullanılır. Bu kavram, sektöre ve kullanım alanına bağlı olarak farklı anlamlar kazanabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.