,, ,

Osman Genç kimdir?

Kimdir 07.06.2023 - 10:13, Güncelleme: 16.11.2023 - 16:06 22064+ kez okundu.
 

Osman Genç kimdir?

Osman Genç kimdir?
Birçok Sivil Toplum Projesinde aktif görevler alan Osman Genç küresel ve bölgesel çalışmalarda özelikle de Türkiye-Afrika ilişkileri konusunda çalışmalar yürüten AfrikaTürkiye İş Birliği Platformunun başkanlığını yürütmektedir.    Sivas’ın Gürün ilçesinde dünyaya gelen Osman Genç iş ve sosyal hayatını başkent Ankara’da, sivil toplum çalışmalarını ise yurt geneli ve Afrika ekseninde sürdürmektedir. Osman Genç çalışma hayatına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında başlamış, Bakanlığa bağlı ve ilişkili kurumlarda bir süre görev yaptıktan sonra, serbest ticaret hayatına atılarak, Tedarik, Lojistik, İnşaat ve Turizm alanlarında hizmet veren şirketler kurmuş ve bu şirketlerin yönetimini üstlenmiştir   Türkiye-Afrika ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda yaptığı çalışmaları esnasında, Güney Sudan Büyükelçiliği’ne Halkla İlişkiler Koordinatörü olarak atanmış, aynı zamanda Afrika Kordiplomatik Başkanlığını da yürüten Güney Sudan Büyükelçiliğinin kordiplomatik faaliyetlerine ilişkin organizasyon sekretaryasını üstlenmiştir. Halen bu görevine devam eden Osman Genç Sivil Toplum tarafında Afrika-Türkiye ilişkileri konusunda faaliyet gösteren STK’ları Afrika- Türkiye İş Birliği Platformu çatısı altında birleştirerek, Türkiye-Afrika ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için bu alanda sivil toplum güç birliğini hedeflemiştir. Ekonomik ve Sosyal alanda hizmet veren birçok vakıf ve dernekte faal görevi olan Osman Genç çalışmalarının yoğunluğunu, Türkiye Cumhuriyeti ile Afrika Ülkeleri arasında enformasyon, koordinasyon, insani yardım, yatırım ve ticaret alanlarında köprü kurmayı amaçlayan Afrika- Türkiye İş Birliği Platformuna vermekte ve halen bu platformun başkanlığını sürdürmektedir   Evli ve iki çocuk babası olan Osman Genç, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Osman Genç kimdir?

Birçok Sivil Toplum Projesinde aktif görevler alan Osman Genç küresel ve bölgesel çalışmalarda özelikle de Türkiye- Afrika ilişkileri konusunda çalışmalar yürüten AfrikaTürkiye İş Birliği Platformunun başkanlığını yürütmektedir. 

 

Sivas’ın Gürün ilçesinde dünyaya gelen Osman Genç iş ve sosyal hayatını başkent Ankara’da, sivil toplum çalışmalarını ise yurt geneli ve Afrika ekseninde sürdürmektedir. Osman Genç çalışma hayatına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında başlamış, Bakanlığa bağlı ve ilişkili kurumlarda bir süre görev yaptıktan sonra, serbest ticaret hayatına atılarak, Tedarik, Lojistik, İnşaat ve Turizm alanlarında hizmet veren şirketler kurmuş ve bu şirketlerin yönetimini üstlenmiştir

 

Türkiye- Afrika ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda yaptığı çalışmaları esnasında, Güney Sudan Büyükelçiliği’ne Halkla İlişkiler Koordinatörü olarak atanmış, aynı zamanda Afrika Kordiplomatik Başkanlığını da yürüten Güney Sudan Büyükelçiliğinin kordiplomatik faaliyetlerine ilişkin organizasyon sekretaryasını üstlenmiştir. Halen bu görevine devam eden Osman Genç Sivil Toplum tarafında Afrika-Türkiye ilişkileri konusunda faaliyet gösteren STK’ları Afrika- Türkiye İş Birliği Platformu çatısı altında birleştirerek, Türkiye- Afrika ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için bu alanda sivil toplum güç birliğini hedeflemiştir. Ekonomik ve Sosyal alanda hizmet veren birçok vakıf ve dernekte faal görevi olan Osman Genç çalışmalarının yoğunluğunu, Türkiye Cumhuriyeti ile Afrika Ülkeleri arasında enformasyon, koordinasyon, insani yardım, yatırım ve ticaret alanlarında köprü kurmayı amaçlayan Afrika- Türkiye İş Birliği Platformuna vermekte ve halen bu platformun başkanlığını sürdürmektedir

 

Evli ve iki çocuk babası olan Osman Genç, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.