,, ,

Ordu neyi ile meşhur?

Seyahat 15.04.2024 - 11:50, Güncelleme: 15.04.2024 - 11:50 3031 kez okundu.
 

Ordu neyi ile meşhur?

Ordu, doğal güzellikleri, tarihi ve lezzetleri ile öne çıkan bir Karadeniz şehridir. Yemyeşil yaylaları, tarihi konakları ve fındık, hamsi, kivi gibi lezzetlerin anavatanıdır.
Ordu , Karadeniz Bölgesi'nin en batısında yer alan ve doğal güzellikleri, tarihi ve yöresel lezzetleri ile öne çıkan bir şehirdir. Yeşilin her tonunu barındıran yaylaları, şelaleleri, plajları ve tarihi konakları ile ziyaretçilerini büyüleyen Ordu, aynı zamanda fındık, hamsi ve kivi gibi birçok lezzetin de anavatanıdır. Ordu'nun meşhur olduğu bazı şeyler şunlardır: Doğal Güzellikler: Perşembe Yaylası : Karadeniz'in en popüler yaylalarından biri olan Perşembe Yaylası, yemyeşil doğası, tertemiz havası ve yayla evleri ile her yıl binlerce turisti kendine çekmektedir. Ulugöl Tabiat Parkı : Ordu'nun Çambaşı ilçesinde bulunan Ulugöl Tabiat Parkı, göl manzarası, yürüyüş parkurları ve kamp alanları ile doğaseverler için ideal bir yerdir. Kurşunlu Şelalesi : Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde bulunan Kurşunlu Şelalesi, Türkiye'nin en yüksek şelalelerinden biridir ve muhteşem manzarası ile görülmeye değerdir. Çamburnu Plajı : Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Çamburnu Plajı, Karadeniz'in en güzel plajlarından biridir ve mavi bayraklı bir plajdır.   Tarihi Yerler: Tophane Camii : Ordu'nun en eski camilerinden biri olan Tophane Camii, 15. yüzyılda inşa edilmiştir ve tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir. Pazaryeri Camii : Ordu'nun en büyük camilerinden biri olan Pazaryeri Camii, 18. yüzyılda inşa edilmiştir ve Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir. Ordu Kalesi : Ordu'nun simgelerinden biri olan Ordu Kalesi, Bizans döneminden kalmadır ve muhteşem şehir manzarası sunmaktadır. Taşköprü : Ordu'nun Çambaşı ilçesinde bulunan Taşköprü, Roma döneminden kalmadır ve tarihi önemi ile dikkat çekmektedir.   Yöresel Lezzetler: Fındık: Ordu, Türkiye'nin fındık üretiminin merkezi konumundadır ve fındık ezmesi, fındık helvası ve fındık kurabiyesi gibi birçok lezzetli fındık ürünü burada üretilmektedir. Hamsi: Ordu, Karadeniz'in en önemli hamsi avlama merkezlerinden biridir ve taze hamsi, hamsili pilav ve hamsili tava gibi birçok lezzetli hamsi yemeği burada yapılabilmektedir. Kivi: Ordu, Türkiye'nin kivi üretiminin önemli merkezlerinden biridir ve taze kivi, kivi suyu ve kivi reçeli gibi birçok lezzetli kivi ürünü burada üretilmektedir.   Bunların dışında Ordu'da meşhur olan diğer şeyler şunlardır: Ordu Teleferik: Ordu'nun en popüler turistik mekanlarından biri olan Ordu Teleferik, şehrin muhteşem manzarasını sunmaktadır. Yason Burnu Feneri: Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Yason Burnu Feneri, Karadeniz'in en eski fenerlerinden biridir ve tarihi önemi ile dikkat çekmektedir. Ordu Pidesi: Ordu'ya özgü bir lezzet olan Ordu pidesi, bol malzemeli ve doyurucu bir pide çeşididir.
Ordu, doğal güzellikleri, tarihi ve lezzetleri ile öne çıkan bir Karadeniz şehridir. Yemyeşil yaylaları, tarihi konakları ve fındık, hamsi, kivi gibi lezzetlerin anavatanıdır.

Ordu , Karadeniz Bölgesi'nin en batısında yer alan ve doğal güzellikleri, tarihi ve yöresel lezzetleri ile öne çıkan bir şehirdir. Yeşilin her tonunu barındıran yaylaları, şelaleleri, plajları ve tarihi konakları ile ziyaretçilerini büyüleyen Ordu, aynı zamanda fındık, hamsi ve kivi gibi birçok lezzetin de anavatanıdır.

Ordu'nun meşhur olduğu bazı şeyler şunlardır:

Doğal Güzellikler:

  • Perşembe Yaylası : Karadeniz'in en popüler yaylalarından biri olan Perşembe Yaylası, yemyeşil doğası, tertemiz havası ve yayla evleri ile her yıl binlerce turisti kendine çekmektedir.
  • Ulugöl Tabiat Parkı : Ordu'nun Çambaşı ilçesinde bulunan Ulugöl Tabiat Parkı, göl manzarası, yürüyüş parkurları ve kamp alanları ile doğaseverler için ideal bir yerdir.
  • Kurşunlu Şelalesi : Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde bulunan Kurşunlu Şelalesi, Türkiye'nin en yüksek şelalelerinden biridir ve muhteşem manzarası ile görülmeye değerdir.
  • Çamburnu Plajı : Ordu'nun Altın ordu ilçesinde bulunan Çamburnu Plajı, Karadeniz'in en güzel plajlarından biridir ve mavi bayraklı bir plajdır.

 

Tarihi Yerler:

  • Tophane Camii : Ordu'nun en eski camilerinden biri olan Tophane Camii, 15. yüzyılda inşa edilmiştir ve tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir.
  • Pazaryeri Camii : Ordu'nun en büyük camilerinden biri olan Pazaryeri Camii, 18. yüzyılda inşa edilmiştir ve Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir.
  • Ordu Kalesi : Ordu'nun simgelerinden biri olan Ordu Kalesi, Bizans döneminden kalmadır ve muhteşem şehir manzarası sunmaktadır.
  • Taşköprü : Ordu'nun Çambaşı ilçesinde bulunan Taşköprü, Roma döneminden kalmadır ve tarihi önemi ile dikkat çekmektedir.

 

Yöresel Lezzetler:

  • Fındık: Ordu, Türkiye'nin fındık üretiminin merkezi konumundadır ve fındık ezmesi, fındık helvası ve fındık kurabiyesi gibi birçok lezzetli fındık ürünü burada üretilmektedir.
  • Hamsi: Ordu, Karadeniz'in en önemli hamsi avlama merkezlerinden biridir ve taze hamsi, hamsili pilav ve hamsili tava gibi birçok lezzetli hamsi yemeği burada yapılabilmektedir.
  • Kivi: Ordu, Türkiye'nin kivi üretiminin önemli merkezlerinden biridir ve taze kivi, kivi suyu ve kivi reçeli gibi birçok lezzetli kivi ürünü burada üretilmektedir.

 

Bunların dışında Ordu'da meşhur olan diğer şeyler şunlardır:

  • Ordu Teleferik: Ordu'nun en popüler turistik mekanlarından biri olan Ordu Teleferik, şehrin muhteşem manzarasını sunmaktadır.
  • Yason Burnu Feneri: Ordu'nun Altın ordu ilçesinde bulunan Yason Burnu Feneri, Karadeniz'in en eski fenerlerinden biridir ve tarihi önemi ile dikkat çekmektedir.
  • Ordu Pidesi: Ordu'ya özgü bir lezzet olan Ordu pidesi, bol malzemeli ve doyurucu bir pide çeşididir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.