,, ,

Nemrut Dağı Nerede?

Seyahat 04.01.2024 - 16:50, Güncelleme: 04.01.2024 - 16:52 9956+ kez okundu.
 

Nemrut Dağı Nerede?

Nemrut Dağı, Türkiye’nin Adıyaman ilinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bir dağdır.
Nemrut Dağı , Türkiye'nin Adıyaman ilinde yer alan bir dağdır. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yer alan Nemrut Dağı, Ankar Dağları civarında Toros dağ silsilesinde bulunur. Nemrut Dağı 'nın rakımı 2.150 metredir. Dağın zirvesinde, Kommagene Kralı I. Antiochos'un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırdığı mezarı, anıtsal heykelleri ve benzersiz manzarası ile Helenistik Dönemin en görkemli kalıntılarından birisidir. Nemrut Dağı 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır. Dağın eteklerinde, Nemrut Dağı Milli Parkı bulunmaktadır. Milli park, 700 kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Nemrut Dağı 'na ulaşım, karayolu ve havayolu ile sağlanabilmektedir. Karayolu ile ulaşım: Nemrut Dağı'na en yakın yerleşim yeri, Adıyaman'ın Kahta ilçesidir. Kahta'dan Nemrut Dağı'na yaklaşık 40 kilometrelik bir mesafe vardır. Kahta'dan Nemrut Dağı'na otobüs veya özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir. Havayolu ile ulaşım: Nemrut Dağı'na en yakın havaalanı, Adıyaman Havalimanı'dır. Havalimanından Nemrut Dağı'na yaklaşık 68 kilometrelik bir mesafe vardır. Havalimanından Nemrut Dağı'na otobüs veya özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir. Nemrut Dağı'na ziyaret etmek için en uygun zaman, ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu aylarda havalar nispeten ılıktır ve nem oranı düşüktür.
Nemrut Dağı, Türkiye’nin Adıyaman ilinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bir dağdır.

Nemrut Dağı , Türkiye'nin Adıyaman ilinde yer alan bir dağdır. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yer alan Nemrut Dağı, Ankar Dağları civarında Toros dağ silsilesinde bulunur.

Nemrut Dağı 'nın rakımı 2.150 metredir. Dağın zirvesinde, Kommagene Kralı I. Antiochos'un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırdığı mezarı, anıtsal heykelleri ve benzersiz manzarası ile Helenistik Dönemin en görkemli kalıntılarından birisidir.

Nemrut Dağı 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır. Dağın eteklerinde, Nemrut Dağı Milli Parkı bulunmaktadır. Milli park, 700 kilometrekarelik bir alanı kapsamaktadır.

Nemrut Dağı 'na ulaşım, karayolu ve havayolu ile sağlanabilmektedir.

  • Karayolu ile ulaşım: Nemrut Dağı'na en yakın yerleşim yeri, Adıyaman'ın Kahta ilçesidir. Kahta'dan Nemrut Dağı'na yaklaşık 40 kilometrelik bir mesafe vardır. Kahta'dan Nemrut Dağı'na otobüs veya özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Havayolu ile ulaşım: Nemrut Dağı'na en yakın havaalanı, Adıyaman Havalimanı'dır. Havalimanından Nemrut Dağı'na yaklaşık 68 kilometrelik bir mesafe vardır. Havalimanından Nemrut Dağı'na otobüs veya özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Nemrut Dağı'na ziyaret etmek için en uygun zaman, ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu aylarda havalar nispeten ılıktır ve nem oranı düşüktür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.