,, ,

Kürşat Alnıaçık Kimdir?

Kimdir 13.07.2023 - 17:28, Güncelleme: 13.07.2023 - 17:28 3974+ kez okundu.
 

Kürşat Alnıaçık Kimdir?

Kürşat Alnıaçık Kimdir, Nerelidir? Kürşat Alnıaçık Hayatı ve Biyografisi
Kürşat Alnıaçık , Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1962 yılında Ankara’da doğmuştur. Tiyatrocu Prof. Dr. Raik Alnıaçık’ın oğludur. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Kürşat Alnıaçık , 1981 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girmiş ve 1985 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl İngiliz hükümetinin vermiş olduğu bir bursla İngiltere’ye gitmiştir. Bu arada, 1983-84 arası Geyvan McMillen’la tanışmış ve ondan modern dans eğitimi almaya başlamıştır. London Content Dance School’a devam etmiştir. Kürşat Alnıaçık 1986-1987 döneminde Türkiye’ye dönerek Bursa Devlet Tiyatrosu’nda stajyer olarak göreve başlamıştır. O gün bugündür modern dansı bir hobi olarak, tiyatronun yanında götürmektedir. Bursa’daki stajyerlik döneminde Uludağ Üniversitesi’nde herkese modern dans dersleri vermiştir. Dokuz yıldır da Eyüboğlu Eğitim Kurumlarında lise seviyesinde modern dans eğitmenliği yapmaktadır. Kürşat Alnıaçık tiyatro oyunculuğu yanı sıra şimdiye birçok film ve dizide rol almıştır. Sakarya Fırat dizisindeki kötü karakter Bakır rolü ile tanınmıştır. Diğer dizileri arasında Deli Yürek, Medcezir, Kayıp, Diriliş: Ertuğrul, İsimsizler, Kara Sevda, Nöbet, Kurşun gibi yapımlar vardır. Sinema filmleri arasında ise Kirpi, Gökten Üç Elma Düştü, Uzun Hikaye, Can, Beni Sen Anlat gibi filmler sayılabilir. Kürşat Alnıaçık’in kişisel yaşamına dair bilinenler şunlardır: Kürşat Alnıaçık 2012 yılında eşi Banu Alnıaçık’dan boşanmıştır. 1995 doğumlu bir kızı ve 2005 doğumlu bir oğlu vardır. Kürşat Alnıaçık 27 Ekim 2013 tarihinde Fikri Sağlar’ın kızı oyuncu Gerçek Sağlar ile Eğirdir Bigg Apple Restaurant’ta aile içerisinde yapılan düğün töreni ile evlenmiştir. Kürşat Alnıaçık sosyal medya hesaplarından aktif olarak paylaşımlarda bulunmaktadır.
Kürşat Alnıaçık Kimdir, Nerelidir? Kürşat Alnıaçık Hayatı ve Biyografisi

Kürşat Alnıaçık , Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1962 yılında Ankara’da doğmuştur. Tiyatrocu Prof. Dr. Raik Alnıaçık’ın oğludur. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Kürşat Alnıaçık , 1981 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girmiş ve 1985 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl İngiliz hükümetinin vermiş olduğu bir bursla İngiltere’ye gitmiştir. Bu arada, 1983-84 arası Geyvan McMillen’la tanışmış ve ondan modern dans eğitimi almaya başlamıştır. London Content Dance School’a devam etmiştir.

Kürşat Alnıaçık 1986-1987 döneminde Türkiye’ye dönerek Bursa Devlet Tiyatrosu’nda stajyer olarak göreve başlamıştır. O gün bugündür modern dansı bir hobi olarak, tiyatronun yanında götürmektedir. Bursa’daki stajyerlik döneminde Uludağ Üniversitesi’nde herkese modern dans dersleri vermiştir. Dokuz yıldır da Eyüboğlu Eğitim Kurumlarında lise seviyesinde modern dans eğitmenliği yapmaktadır.

Kürşat Alnıaçık tiyatro oyunculuğu yanı sıra şimdiye birçok film ve dizide rol almıştır. Sakarya Fırat dizisindeki kötü karakter Bakır rolü ile tanınmıştır. Diğer dizileri arasında Deli Yürek, Medcezir, Kayıp, Diriliş: Ertuğrul, İsimsizler, Kara Sevda, Nöbet, Kurşun gibi yapımlar vardır. Sinema filmleri arasında ise Kirpi, Gökten Üç Elma Düştü, Uzun Hikaye, Can, Beni Sen Anlat gibi filmler sayılabilir.

Kürşat Alnıaçık’in kişisel yaşamına dair bilinenler şunlardır:

Kürşat Alnıaçık 2012 yılında eşi Banu Alnıaçık’dan boşanmıştır. 1995 doğumlu bir kızı ve 2005 doğumlu bir oğlu vardır.
Kürşat Alnıaçık 27 Ekim 2013 tarihinde Fikri Sağlar’ın kızı oyuncu Gerçek Sağlar ile Eğirdir Bigg Apple Restaurant’ta aile içerisinde yapılan düğün töreni ile evlenmiştir.
Kürşat Alnıaçık sosyal medya hesaplarından aktif olarak paylaşımlarda bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.