,, ,

KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları

Eğitim 24.01.2024 - 14:45, Güncelleme: 24.01.2024 - 14:45 10543+ kez okundu.
 

KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları

KPSS B grubu, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına yönelik bir sınavdır. Alınan puanlar, kamu kurumlarındaki memur atamalarında kullanılır.
KPSS B grubu, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının katılabileceği bir sınavdır. Bu sınavda alınan puanlar, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmak için kullanılır. KPSS B grubu meslekleri, sınavda alınan puan türüne göre değişmektedir. Lisans mezunları için P3, ön lisans mezunları için P93 ve ortaöğretim mezunları için P94 puan türü kullanılır. Lisans Mezunları için KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları P3 puanı ile atanılan meslekler: Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe, öğretmen, bankacı, memur, polis, asker, hâkim, savcı vb. Ön Lisans Mezunları için KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları P93 puanı ile atanılan meslekler: Teknisyen, hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, memur, polis, asker, bekçi, itfaiyeci vb. Ortaöğretim Mezunları için KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları P94 puanı ile atanılan meslekler: Memur, bekçi, itfaiyeci, zabıta, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, şoför, sekreter vb. KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları Tablosu Puan Türü Meslekler P3 Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe, öğretmen, bankacı, memur, polis, asker, hâkim, savcı vb. P93 Teknisyen, hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, memur, polis, asker, bekçi, itfaiyeci vb. P94 Memur, bekçi, itfaiyeci, zabıta, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, şoför, sekreter vb.   KPSS B Grubu Puan Türlerinin Hesaplanması KPSS B grubu puan türleri, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanır. Puan türlerinin ağırlıkları, sınavın içeriğine göre değişiklik gösterebilir. KPSS B Grubu Puan Türlerinin Geçerlilik Süresi KPSS B grubu puanları, sınavın yapıldığı yıl dahil olmak üzere 2 yıl geçerlidir.
KPSS B grubu, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına yönelik bir sınavdır. Alınan puanlar, kamu kurumlarındaki memur atamalarında kullanılır.

KPSS B grubu, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının katılabileceği bir sınavdır. Bu sınavda alınan puanlar, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmak için kullanılır.

KPSS B grubu meslekleri, sınavda alınan puan türüne göre değişmektedir. Lisans mezunları için P3, ön lisans mezunları için P93 ve ortaöğretim mezunları için P94 puan türü kullanılır.

Lisans Mezunları için KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları

  • P3 puanı ile atanılan meslekler: Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe, öğretmen, bankacı, memur, polis, asker, hâkim, savcı vb.

Ön Lisans Mezunları için KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları

  • P93 puanı ile atanılan meslekler: Teknisyen, hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, memur, polis, asker, bekçi, itfaiyeci vb.

Ortaöğretim Mezunları için KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları

  • P94 puanı ile atanılan meslekler: Memur, bekçi, itfaiyeci, zabıta, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, şoför, sekreter vb.

KPSS B Grubu Meslekleri ve Puanları Tablosu

Puan Türü Meslekler
P3 Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe, öğretmen, bankacı, memur, polis, asker, hâkim, savcı vb.
P93 Teknisyen, hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı, memur, polis, asker, bekçi, itfaiyeci vb.
P94 Memur, bekçi, itfaiyeci, zabıta, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, şoför, sekreter vb.

 

KPSS B Grubu Puan Türlerinin Hesaplanması

KPSS B grubu puan türleri, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanır. Puan türlerinin ağırlıkları, sınavın içeriğine göre değişiklik gösterebilir.

KPSS B Grubu Puan Türlerinin Geçerlilik Süresi

KPSS B grubu puanları, sınavın yapıldığı yıl dahil olmak üzere 2 yıl geçerlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.