,, ,

Konjonktür Ne Demek, TDK Anlamı Nedir? Konjonktür Örnek Cümle

TDK Anlamı 20.03.2024 - 12:38, Güncelleme: 20.03.2024 - 12:38 2035+ kez okundu.
 

Konjonktür Ne Demek, TDK Anlamı Nedir? Konjonktür Örnek Cümle

Konjonktür, birden fazla etkenin birleşimiyle oluşan durumu ifade eder. Ekonomi, politika gibi alanlarda belirli bir zamanda var olan durumu anlatır.
Konjonktür , birden fazla etkenin bir araya gelmesiyle oluşan geçerli durumu veya durum ve şartların ortaya çıkardığı sonucu ifade eder. TDK 'ye göre konjonktürün anlamları: Durum. Birden fazla etkenin bir araya gelmesiyle oluşan durum. Belirli bir zamanda ve ortamda var olan koşulların ve bunların birbiriyle olan ilişkilerinin tümü. Ekonomi, politika, vb. alanlarda belirli bir zamanda var olan durum. Örnek cümleler: Ekonomik konjonktür şu sıralar pek iyi değil. Siyasi konjonktür seçimlere doğru gerginleşiyor. Şirketimiz, küresel konjonktürden olumsuz etkileniyor. Hava konjonktürü uçuşları geciktirdi. Bu konjonktürde yatırım yapmak riskli olabilir. Konjonktür kelimesi, farklı alanlarda farklı anlamlar da kazanabilir. Örneğin, tıp alanında bir hastalığın belirti ve semptomlarının bir araya gelmesi, sosyolojide ise bir toplumda belirli bir zamanda var olan koşulların ve bunların birbiriyle olan ilişkilerinin tümü anlamında kullanılabilir.
Konjonktür, birden fazla etkenin birleşimiyle oluşan durumu ifade eder. Ekonomi, politika gibi alanlarda belirli bir zamanda var olan durumu anlatır.

Konjonktür , birden fazla etkenin bir araya gelmesiyle oluşan geçerli durumu veya durum ve şartların ortaya çıkardığı sonucu ifade eder.

TDK 'ye göre konjonktürün anlamları:

  • Durum.
  • Birden fazla etkenin bir araya gelmesiyle oluşan durum.
  • Belirli bir zamanda ve ortamda var olan koşulların ve bunların birbiriyle olan ilişkilerinin tümü.
  • Ekonomi, politika, vb. alanlarda belirli bir zamanda var olan durum.

Örnek cümleler:

  • Ekonomik konjonktür şu sıralar pek iyi değil.
  • Siyasi konjonktür seçimlere doğru gerginleşiyor.
  • Şirketimiz, küresel konjonktürden olumsuz etkileniyor.
  • Hava konjonktürü uçuşları geciktirdi.
  • Bu konjonktürde yatırım yapmak riskli olabilir.

Konjonktür kelimesi, farklı alanlarda farklı anlamlar da kazanabilir. Örneğin, tıp alanında bir hastalığın belirti ve semptomlarının bir araya gelmesi, sosyolojide ise bir toplumda belirli bir zamanda var olan koşulların ve bunların birbiriyle olan ilişkilerinin tümü anlamında kullanılabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.