,, ,

Kahramanmaraş depreminde çocuklara kukla ve karagöz gösterisi

Gündem 14.09.2023 - 13:31, Güncelleme: 14.09.2023 - 13:31 3494+ kez okundu.
 

Kahramanmaraş depreminde çocuklara kukla ve karagöz gösterisi

Kahramanmaraş depreminde etkilenen çocuklar için ‘Deprem Kahramanı Çocuklarımızla Kukla ve Karagöz Günleri’ projesi düzenlendi. Proje, çocukların yüzlerini güldürmeyi ve onları normal hayata döndürmeyi amaçlıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği ve AHİD Ankaralılar Derneği tarafından, Kahramanmaraş depreminde etkilenen çocuklara yönelik "Deprem Kahramanı Çocuklarımızla Kukla ve Karagöz Günleri" projesi düzenlendi. Proje kapsamında, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Adana'nın çeşitli ilçelerinde geçici konutlarda yaşayan çocuklara, müzikli ve danslı kukla ve karagöz gösterileri yapıldı. Projenin koordinatörü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan , amaçlarının çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek olduğunu belirterek, "Çocukları normal hayata daha çabuk döndürebilmek ve yaraları sarabilmek için onlara deprem kahramanı ünvanını veriyoruz. Onlara depremzede değil deprem kahramanı demek onlar için psikolojik destek sağlayacaktır. Hedefimiz bu şehirlerimizi yeniden imar edecek güçlü, sağlıklı, özgüvenli ve kültür mirasına sahip çıkan çocuklar yetiştirmektir" dedi. Kukla sanatçısı Şafak Poyrazoğlu da bu proje ile çocukların yüzlerini güldürebilmiş olmanın mutluluğu ve huzuru içerisinde olduklarını ifade etti. Eğlencebaz isimli gösterisiyle Tijen Bıyıklı da çocuklara keyifli anlar yaşatırken, balon, bayrak, boyama kitabı gibi hediyeler çocukları çok mutlu etti. Proje, 9 Eylül'de başladı ve 16 Eylül'e kadar devam edecek.
Kahramanmaraş depreminde etkilenen çocuklar için ‘Deprem Kahramanı Çocuklarımızla Kukla ve Karagöz Günleri’ projesi düzenlendi. Proje, çocukların yüzlerini güldürmeyi ve onları normal hayata döndürmeyi amaçlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği ve AHİD Ankaralılar Derneği tarafından, Kahramanmaraş depreminde etkilenen çocuklara yönelik "Deprem Kahramanı Çocuklarımızla Kukla ve Karagöz Günleri" projesi düzenlendi.

Proje kapsamında, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Adana'nın çeşitli ilçelerinde geçici konutlarda yaşayan çocuklara, müzikli ve danslı kukla ve karagöz gösterileri yapıldı.

Projenin koordinatörü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan , amaçlarının çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek olduğunu belirterek, "Çocukları normal hayata daha çabuk döndürebilmek ve yaraları sarabilmek için onlara deprem kahramanı ünvanını veriyoruz. Onlara depremzede değil deprem kahramanı demek onlar için psikolojik destek sağlayacaktır. Hedefimiz bu şehirlerimizi yeniden imar edecek güçlü, sağlıklı, özgüvenli ve kültür mirasına sahip çıkan çocuklar yetiştirmektir" dedi.

Kukla sanatçısı Şafak Poyrazoğlu da bu proje ile çocukların yüzlerini güldürebilmiş olmanın mutluluğu ve huzuru içerisinde olduklarını ifade etti. Eğlencebaz isimli gösterisiyle Tijen Bıyıklı da çocuklara keyifli anlar yaşatırken, balon, bayrak, boyama kitabı gibi hediyeler çocukları çok mutlu etti.

Proje, 9 Eylül'de başladı ve 16 Eylül'e kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.