,, ,

Göz Rengi Dediğimiz Şey Nasıl Oluşuyor?

Gündem 07.08.2023 - 13:10, Güncelleme: 07.08.2023 - 13:10 3650+ kez okundu.
 

Göz Rengi Dediğimiz Şey Nasıl Oluşuyor?

Göz Rengi Dediğimiz Şey Nasıl Oluşuyor?
Göz rengi , iris adı verilen gözdeki bir yapının pigment yoğunluğuna bağlıdır. İris , gözün renkli kısmıdır ve ışığın göze girmesine izin verir. İris, melanin adı verilen bir pigment içerir. Melanin, gözdeki ışığın miktarını kontrol eder. Melanin miktarı ne kadar fazlaysa, göz rengi o kadar koyu olur. Göz rengi , ebeveynlerden çocuğa kalıtsal olarak aktarılır. Göz rengini belirleyen iki gen vardır: OCA2 ve HERC2. OCA2 geni, melanin üretimini kontrol eder. HERC2 geni, OCA2 geninin aktivitesini kontrol eder. OCA2 ve HERC2 genleri, farklı varyasyonlara sahiptir. Bu varyasyonlar, göz rengini belirler. Örneğin, OCA2 geninin kahverengi varyasyonuna sahip olan kişiler, kahverengi gözlü olurlar. OCA2 geninin mavi varyasyonuna sahip olan kişiler, mavi gözlü olurlar. Göz rengi, kişiden kişiye değişebilir. Aynı ailede yaşayan iki kardeşin bile göz renkleri farklı olabilir. Bu, OCA2 ve HERC2 genlerinin farklı varyasyonlara sahip olmasından kaynaklanır. Göz rengi, kişinin sağlığı ile ilgili değildir. Göz rengi sadece kişinin dış görünüşünü etkileyen bir faktördür.
Göz Rengi Dediğimiz Şey Nasıl Oluşuyor?

Göz rengi , iris adı verilen gözdeki bir yapının pigment yoğunluğuna bağlıdır. İris , gözün renkli kısmıdır ve ışığın göze girmesine izin verir. İris, melanin adı verilen bir pigment içerir. Melanin, gözdeki ışığın miktarını kontrol eder. Melanin miktarı ne kadar fazlaysa, göz rengi o kadar koyu olur.

Göz rengi , ebeveynlerden çocuğa kalıtsal olarak aktarılır. Göz rengini belirleyen iki gen vardır: OCA2 ve HERC2. OCA2 geni, melanin üretimini kontrol eder. HERC2 geni, OCA2 geninin aktivitesini kontrol eder.

OCA2 ve HERC2 genleri, farklı varyasyonlara sahiptir. Bu varyasyonlar, göz rengini belirler. Örneğin, OCA2 geninin kahverengi varyasyonuna sahip olan kişiler, kahverengi gözlü olurlar. OCA2 geninin mavi varyasyonuna sahip olan kişiler, mavi gözlü olurlar.

Göz rengi, kişiden kişiye değişebilir. Aynı ailede yaşayan iki kardeşin bile göz renkleri farklı olabilir. Bu, OCA2 ve HERC2 genlerinin farklı varyasyonlara sahip olmasından kaynaklanır.

Göz rengi, kişinin sağlığı ile ilgili değildir. Göz rengi sadece kişinin dış görünüşünü etkileyen bir faktördür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.