,, ,

Furacin Merhem Ne İçin Kullanılır? Furacin Merhem Yüze Sürülür mü?

Sağlık 15.01.2024 - 13:10, Güncelleme: 15.01.2024 - 13:10 14378+ kez okundu.
 

Furacin Merhem Ne İçin Kullanılır? Furacin Merhem Yüze Sürülür mü?

Furacin merhem, cilt enfeksiyonlarını tedavi eden bir antibiyotiktir. Nitrofurazon içerir ve çeşitli cilt enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Yan etkiler nadirdir.
Furacin merhem cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir antibiyotik merhemdir. Etken maddesi nitrofurazondur. Nitrofurazon, bakterilerin hücre duvarını bozarak öldüren bir antibakteriyel maddedir. Furacin merhem aşağıdaki cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır: Ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunması Piyoderma (akne, impetigo, furunkül, karbunkül gibi cilt enfeksiyonları) Dermatoz (sedef hastalığı, egzama gibi cilt hastalıkları) Kesik, yara, yanık ve ülser enfeksiyonları Otitis eksterna (dış kulak iltihabı) Furacin merhem günde 2-3 kez, lezyonların üzerine ince bir tabaka halinde uygulanır. Lezyonlar geniş ise, merhem gazlı bez üzerine sürülerek uygulanabilir. Furacin merhem yüzünde cilt enfeksiyonu olan kişiler tarafından kullanılabilir. Ancak, merhem göz ve burun mukozasına temas ettirilmemelidir. Furacin merhem yan etkileri nadir görülen bir ilaçtır. Ancak, bazı kişilerde aşağıdaki yan etkiler görülebilir: Kaşıntı Kızarıklık Tahriş Yanma Kontakt dermatit Furacin merhem hamile ve emziren kadınlar tarafından dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Furacin merhem aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır: Nitrofurazona veya merhemdeki diğer bileşenlere alerjisi olan kişilerde Karaciğer veya böbrek yetmezliği olan kişilerde Kanda nitrofuranlara karşı yüksek seviyede bulunan kişilerde Furacin merhem, doktorunuzun tavsiyesi olmadan uzun süre kullanılmamalıdır.
Furacin merhem, cilt enfeksiyonlarını tedavi eden bir antibiyotiktir. Nitrofurazon içerir ve çeşitli cilt enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Yan etkiler nadirdir.

Furacin merhem cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir antibiyotik merhemdir. Etken maddesi nitrofurazondur. Nitrofurazon, bakterilerin hücre duvarını bozarak öldüren bir antibakteriyel maddedir.

Furacin merhem aşağıdaki cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır:

  • Ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunması
  • Piyoderma (akne, impetigo, furunkül, karbunkül gibi cilt enfeksiyonları)
  • Dermatoz (sedef hastalığı, egzama gibi cilt hastalıkları)
  • Kesik, yara, yanık ve ülser enfeksiyonları
  • Otitis eksterna (dış kulak iltihabı)

Furacin merhem günde 2-3 kez, lezyonların üzerine ince bir tabaka halinde uygulanır. Lezyonlar geniş ise, merhem gazlı bez üzerine sürülerek uygulanabilir.

Furacin merhem yüzünde cilt enfeksiyonu olan kişiler tarafından kullanılabilir. Ancak, merhem göz ve burun mukozasına temas ettirilmemelidir.

Furacin merhem yan etkileri nadir görülen bir ilaçtır. Ancak, bazı kişilerde aşağıdaki yan etkiler görülebilir:

  • Kaşıntı
  • Kızarıklık
  • Tahriş
  • Yanma
  • Kontakt dermatit

Furacin merhem hamile ve emziren kadınlar tarafından dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Furacin merhem aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır:

  • Nitrofurazona veya merhemdeki diğer bileşenlere alerjisi olan kişilerde
  • Karaciğer veya böbrek yetmezliği olan kişilerde
  • Kanda nitrofuranlara karşı yüksek seviyede bulunan kişilerde

Furacin merhem, doktorunuzun tavsiyesi olmadan uzun süre kullanılmamalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.