,, ,

Favimol Nedir, Ne İçin Kullanılır? Favimol İlacın Yan Etkileri Nelerdir?

Sağlık 27.12.2023 - 16:55, Güncelleme: 27.12.2023 - 16:55 3335+ kez okundu.
 

Favimol Nedir, Ne İçin Kullanılır? Favimol İlacın Yan Etkileri Nelerdir?

Favimol Nedir, Ne İçin Kullanılır? Favimol İlacın Yan Etkileri Nelerdir?
Favimol , etkin maddesi favipiravir olan, yeni veya yeniden ortaya çıkan influenza tipi virüslerin neden olduğu enfeksiyonlarda kullanılan bir antiviral ilaçtır. Favimol Ne İçin Kullanılır? Favimol aşağıdakiler için kullanılır: Yeni veya yeniden ortaya çıkan influenza tipi virüslerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde: Favimol, influenza virüslerinin çoğalmasını engelleyerek, enfeksiyonun şiddetini ve süresini azaltır. Devletin influenza virüslerine karşı önlem olarak bu tıbbi ürünü kullanım kararı alması halinde: Favimol, influenza virüslerinin neden olduğu salgınlarda, salgının yayılmasını önlemek için kullanılabilir. Favimol Nasıl Kullanılır? Favimol yetişkinler ve 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılabilir. Favimol, günde 2 kez, 1000 mg (2 tablet) dozlarda kullanılır. Tedavi süresi, 7 gündür. Favimol Yan Etkileri Nelerdir? Favimol 'ün olası yan etkileri şunlardır: Baş ağrısı Bulantı İshal Karın ağrısı Yorgunluk Sersemlik İştahsızlık Kaşıntı Kuru cilt Favimol aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanılmalıdır: Karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde Mide-bağırsak hastalığı olan kişilerde Kanama bozukluğu olan kişilerde Alerjisi olan kişilerde Hamile veya emziren kadınlarda Favimol doktorun tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Favimol'ün Çocuklarda Kullanımı Favimol 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılabilir. 12 yaşın altındaki çocuklarda Favimol'ün kullanımı önerilmez. Favimol 'ün Hamilelikte ve Emzirmede Kullanımı Favimol hamile veya emziren kadınlarda yalnızca yararları risklerden daha fazlaysa kullanılmalıdır. Favimol 'ün Diğer İlaçlarla Etkileşimleri Favimol bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Favimol kullanan kişiler, başka bir ilaç almadan önce doktorlarına danışmalıdır.
Favimol Nedir, Ne İçin Kullanılır? Favimol İlacın Yan Etkileri Nelerdir?

Favimol , etkin maddesi favipiravir olan, yeni veya yeniden ortaya çıkan influenza tipi virüslerin neden olduğu enfeksiyonlarda kullanılan bir antiviral ilaçtır.

Favimol Ne İçin Kullanılır?

Favimol aşağıdakiler için kullanılır:

  • Yeni veya yeniden ortaya çıkan influenza tipi virüslerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde: Favimol, influenza virüslerinin çoğalmasını engelleyerek, enfeksiyonun şiddetini ve süresini azaltır.
  • Devletin influenza virüslerine karşı önlem olarak bu tıbbi ürünü kullanım kararı alması halinde: Favimol, influenza virüslerinin neden olduğu salgınlarda, salgının yayılmasını önlemek için kullanılabilir.

Favimol Nasıl Kullanılır?

Favimol yetişkinler ve 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılabilir. Favimol, günde 2 kez, 1000 mg (2 tablet) dozlarda kullanılır. Tedavi süresi, 7 gündür.

Favimol Yan Etkileri Nelerdir?

Favimol 'ün olası yan etkileri şunlardır:

  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • İshal
  • Karın ağrısı
  • Yorgunluk
  • Sersemlik
  • İştahsızlık
  • Kaşıntı
  • Kuru cilt

Favimol aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanılmalıdır:

  • Karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde
  • Mide-bağırsak hastalığı olan kişilerde
  • Kanama bozukluğu olan kişilerde
  • Alerjisi olan kişilerde
  • Hamile veya emziren kadınlarda

Favimol doktorun tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Favimol'ün Çocuklarda Kullanımı

Favimol 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılabilir. 12 yaşın altındaki çocuklarda Favimol'ün kullanımı önerilmez.

Favimol 'ün Hamilelikte ve Emzirmede Kullanımı

Favimol hamile veya emziren kadınlarda yalnızca yararları risklerden daha fazlaysa kullanılmalıdır.

Favimol 'ün Diğer İlaçlarla Etkileşimleri

Favimol bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Favimol kullanan kişiler, başka bir ilaç almadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.