,, ,

Dünyanın En Büyük Mafyaları Kimler?

Gündem 25.07.2023 - 18:14, Güncelleme: 25.07.2023 - 18:14 3180+ kez okundu.
 

Dünyanın En Büyük Mafyaları Kimler?

Dünyanın En Büyük Mafyaları Kimler?
Dünyanın en büyük mafyaları, her biri farklı bir ülkede faaliyet gösteren ve milyarlarca dolarlık gelire sahip olan örgütlerdir. Bu örgütler, yasadışı faaliyetler yoluyla büyük miktarda para kazanırlar ve bu parayı siyasiler, iş insanları ve diğer güçlü kişileri etkilemek için kullanırlar. Dünyanın en büyük mafyaları şunlardır: İtalyan mafyası : İtalyan mafyası , dünyanın en eski ve en büyük mafya örgütlerinden biridir. 19. yüzyılda Sicilya'da ortaya çıkan bu örgüt, günümüzde Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Avrupa'nın birçok ülkesinde faaliyet göstermektedir. İtalyan mafyası, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir. Rus mafyası : Rus mafyası , 20. yüzyılın sonlarında Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla ortaya çıkan bir mafya örgütüdür. Günümüzde, Rusya'nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa ve Avustralya'da faaliyet göstermektedir. Rus mafyası, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir. Japon mafyası : Japon mafyası , Yakuza olarak da bilinir. 17. yüzyılda ortaya çıkan bu örgüt, günümüzde Japonya'nın en büyük mafya örgütüdür. Yakuza, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir. Meksika mafyası : Meksika mafyası , Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'da faaliyet gösteren bir mafya örgütüdür. Uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir. Çin mafyası : Çin mafyası , Triad olarak da bilinir. Çin'de ortaya çıkan bu örgüt, günümüzde Çin'in yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Avrupa'da faaliyet göstermektedir. Triad, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir. Bu mafya örgütleri, yasadışı faaliyetler yoluyla elde ettikleri geliri siyasiler, iş insanları ve diğer güçlü kişileri etkilemek için kullanırlar. Bu örgütler, siyasileri seçimlerde desteklemek, iş insanlarına rekabet avantajı sağlamak ve diğer güçlü kişileri kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettirmek için para kullanırlar. Mafya örgütleri, topluma büyük zararlar vermektedir. Bu örgütler, yasadışı faaliyetler yoluyla elde ettikleri geliri kullanarak insanları korkuturlar, şiddet uygularlar ve suç işletirler. Mafya örgütleri, toplum düzenini bozarak insanların yaşamını olumsuz etkilemektedir.
Dünyanın En Büyük Mafyaları Kimler?

Dünyanın en büyük mafyaları, her biri farklı bir ülkede faaliyet gösteren ve milyarlarca dolarlık gelire sahip olan örgütlerdir. Bu örgütler, yasadışı faaliyetler yoluyla büyük miktarda para kazanırlar ve bu parayı siyasiler, iş insanları ve diğer güçlü kişileri etkilemek için kullanırlar. Dünyanın en büyük mafyaları şunlardır:

  • İtalyan mafyası : İtalyan mafyası , dünyanın en eski ve en büyük mafya örgütlerinden biridir. 19. yüzyılda Sicilya'da ortaya çıkan bu örgüt, günümüzde Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Avrupa'nın birçok ülkesinde faaliyet göstermektedir. İtalyan mafyası, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir.
  • Rus mafyası : Rus mafyası , 20. yüzyılın sonlarında Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla ortaya çıkan bir mafya örgütüdür. Günümüzde, Rusya'nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa ve Avustralya'da faaliyet göstermektedir. Rus mafyası, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir.
  • Japon mafyası : Japon mafyası , Yakuza olarak da bilinir. 17. yüzyılda ortaya çıkan bu örgüt, günümüzde Japonya'nın en büyük mafya örgütüdür. Yakuza, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir.
  • Meksika mafyası : Meksika mafyası , Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'da faaliyet gösteren bir mafya örgütüdür. Uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir.
  • Çin mafyası : Çin mafyası , Triad olarak da bilinir. Çin'de ortaya çıkan bu örgüt, günümüzde Çin'in yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Avrupa'da faaliyet göstermektedir. Triad, uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, kumar ve silah kaçakçılığı gibi yasadışı faaliyetler yoluyla milyarlarca dolarlık gelir elde etmektedir.

Bu mafya örgütleri, yasadışı faaliyetler yoluyla elde ettikleri geliri siyasiler, iş insanları ve diğer güçlü kişileri etkilemek için kullanırlar. Bu örgütler, siyasileri seçimlerde desteklemek, iş insanlarına rekabet avantajı sağlamak ve diğer güçlü kişileri kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettirmek için para kullanırlar. Mafya örgütleri, topluma büyük zararlar vermektedir. Bu örgütler, yasadışı faaliyetler yoluyla elde ettikleri geliri kullanarak insanları korkuturlar, şiddet uygularlar ve suç işletirler. Mafya örgütleri, toplum düzenini bozarak insanların yaşamını olumsuz etkilemektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.