,, ,

Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Yemek 13.09.2023 - 08:55, Güncelleme: 13.09.2023 - 08:58 16413+ kez okundu.
 

Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Domates sosu yapmak oldukça basit ve lezzetli bir işlemdir. İşte temel bir domates sosu tarifi: Malzemeler: 6-8 adet olgun domates 1 büyük soğan 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber (isteğe bağlı diğer baharatlar) Taze veya kuru otlar (örneğin, taze biberiye, taze fesleğen, taze kekik veya kurutulmuş oregano) Yapılışı: Domatesleri yıkayın ve üzerlerine hafifçe bir çarpı yapın. Ardından kaynar suya atarak yaklaşık 1 dakika kaynatın. Bu işlem, domateslerin kabuklarının kolayca soyulmasını sağlar. Kaynar sudan aldığınız domatesleri soğuk suya alın ve soğutun. Daha sonra kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri doğrayın veya rendeleyin. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısındığında ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte soteleyin. Sarımsakları ezerek veya rendeleyerek soğanların yanına ekleyin ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha pişirin. Doğranmış veya rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin. Ardından tuz ve karabiberi ekleyin. İsterseniz diğer baharatları da ekleyebilirsiniz. Domates sosunu kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve sosu yaklaşık 20-30 dakika boyunca arada bir karıştırarak pişirin. Sos koyulaşıncaya kadar pişirme işlemine devam edin. Sosunuzu ocaktan alın ve taze veya kuru otları ekleyin. Otları sosun içinde karıştırın. Domates sosu, makarna, pizza, köfte veya diğer yemeklerin yanında kullanabilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Bu temel domates Domates sosu isteğe bağlı olarak farklı malzemeler ekleyerek kişiselleştirilebilir. Ayrıca, sosu daha uzun süre saklamak isterseniz, sterilize edilmiş cam kavanozlara döküp kapaklarını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayabilirsiniz.
Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Domates sosu yapmak oldukça basit ve lezzetli bir işlemdir. İşte temel bir domates sosu tarifi:

Malzemeler:

  • 6-8 adet olgun domates
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı diğer baharatlar)
  • Taze veya kuru otlar (örneğin, taze biberiye, taze fesleğen, taze kekik veya kurutulmuş oregano)

Yapılışı:

  1. Domatesleri yıkayın ve üzerlerine hafifçe bir çarpı yapın. Ardından kaynar suya atarak yaklaşık 1 dakika kaynatın. Bu işlem, domateslerin kabuklarının kolayca soyulmasını sağlar.

  2. Kaynar sudan aldığınız domatesleri soğuk suya alın ve soğutun. Daha sonra kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri doğrayın veya rendeleyin.

  3. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısındığında ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte soteleyin.

  4. Sarımsakları ezerek veya rendeleyerek soğanların yanına ekleyin ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha pişirin.

  5. Doğranmış veya rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin. Ardından tuz ve karabiberi ekleyin. İsterseniz diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.

  6. Domates sosunu kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve sosu yaklaşık 20-30 dakika boyunca arada bir karıştırarak pişirin. Sos koyulaşıncaya kadar pişirme işlemine devam edin.

  7. Sosunuzu ocaktan alın ve taze veya kuru otları ekleyin. Otları sosun içinde karıştırın.

  8. Domates sosu, makarna, pizza, köfte veya diğer yemeklerin yanında kullanabilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Bu temel domates Domates sosu isteğe bağlı olarak farklı malzemeler ekleyerek kişiselleştirilebilir. Ayrıca, sosu daha uzun süre saklamak isterseniz, sterilize edilmiş cam kavanozlara döküp kapaklarını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.