,, ,

Çoğunluk filmi konusu nedir?

Tv-Dünyası 10.07.2023 - 16:23, Güncelleme: 10.07.2023 - 16:28 3490+ kez okundu.
 

Çoğunluk filmi konusu nedir?

Çoğunluk filmi konusu nedir?
Çoğunluk , Seren Yüce ’nin yazıp yönettiği 2010 yapımı Türk dram filmidir. Film, toplumdaki ayrımcılıkları ve bireysel özgürlüğü konu edinmektedir. Filmin Konusu Film, şımarık bir şekilde büyütülmüş, orta halli bir ailenin 20 yaşındaki oğlu Mertkan’ın hayatını anlatmaktadır. Mertkan, okulla pek arası olmayan, babasının inşaat sektöründeki işlerine yardımcı olan, arkadaşlarıyla takılıp sadece gününü dolduran bir gençtir. Babası, onu işe alıştırıp kendi yerine geçirmek istemektedir. Mertkan’ın hayatı, Burger King’de çalışan Doğulu bir kız olan Gül ile tanışınca değişmeye başlar. Gül ile ilişkisi başlayan Mertkan, onu ailesiyle tanıştırır fakat babasından onay alamaz. Babası, Gül’ün kökenleri nedeniyle onların görüşmesini istemez ve Mertkan’a baskı yapar. Mertkan’ın bu noktada bir karar vermesi gerekmektedir. Ya çoğunluğa uyacak ve babasının kendisi için çizdiği yolda yürüyecek ya da kendi yolunu çizecektir. Filmin Oyuncuları Filmde şu oyuncular rol almaktadır: Bartu Küçükçağlayan - Mertkan Settar Tanrıöğen - Kemal (Baba) Esme Madra - Gül Nihal G. Koldaş - Nazan (Anne) Erkan Can - Taksi Şoförü Cem Zeynel Kılıç - Necmi Feridun Koç - İrfan
Çoğunluk filmi konusu nedir?

Çoğunluk , Seren Yüce ’nin yazıp yönettiği 2010 yapımı Türk dram filmidir. Film, toplumdaki ayrımcılıkları ve bireysel özgürlüğü konu edinmektedir.

Filmin Konusu
Film, şımarık bir şekilde büyütülmüş, orta halli bir ailenin 20 yaşındaki oğlu Mertkan’ın hayatını anlatmaktadır. Mertkan, okulla pek arası olmayan, babasının inşaat sektöründeki işlerine yardımcı olan, arkadaşlarıyla takılıp sadece gününü dolduran bir gençtir. Babası, onu işe alıştırıp kendi yerine geçirmek istemektedir.

Mertkan’ın hayatı, Burger King’de çalışan Doğulu bir kız olan Gül ile tanışınca değişmeye başlar. Gül ile ilişkisi başlayan Mertkan, onu ailesiyle tanıştırır fakat babasından onay alamaz. Babası, Gül’ün kökenleri nedeniyle onların görüşmesini istemez ve Mertkan’a baskı yapar. Mertkan’ın bu noktada bir karar vermesi gerekmektedir. Ya çoğunluğa uyacak ve babasının kendisi için çizdiği yolda yürüyecek ya da kendi yolunu çizecektir.

Filmin Oyuncuları
Filmde şu oyuncular rol almaktadır:

Bartu Küçükçağlayan - Mertkan
Settar Tanrıöğen - Kemal (Baba)
Esme Madra - Gül
Nihal G. Koldaş - Nazan (Anne)
Erkan Can - Taksi Şoförü
Cem Zeynel Kılıç - Necmi
Feridun Koç - İrfan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.