,, ,

Chill ne demek? İngilizce "chill" ne anlama geliyor?

TDK Anlamı 03.10.2023 - 12:22, Güncelleme: 03.10.2023 - 12:23 3081+ kez okundu.
 

Chill ne demek? İngilizce "chill" ne anlama geliyor?

Chill ne demek? İngilizce "chill" ne anlama geliyor?
İngilizcede "chill" kelimesinin birden fazla anlamı vardır. En yaygın anlamları şunlardır: Soğuk olmak Sakinleşmek, rahatlamak Soğukkanlı olmak Bir şeyi önemsememek Kaygısız olmak Soğuk olmak anlamında, " chill " kelimesi "cold" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "It's so chill outside." (Dışarısı çok soğuk.) Sakinleşmek, rahatlamak anlamında, " chill " kelimesi "relax" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "Let's just chill and watch a movie." (Hadi sakinleşelim ve bir film izleyelim.) Soğukkanlı olmak anlamında, " chill " kelimesi "calm" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "He's so chill under pressure." (O baskı altında çok sakin.) Bir şeyi önemsememek anlamında, " chill " kelimesi "carefree" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "I'm just going to chill and not worry about it." (Sadece sakinleşip bunu umursamayacağım.) Kaygısız olmak anlamında, " chill " kelimesi "laid-back" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "He's such a chill guy." (O çok kaygısız bir adam.) "Chill" kelimesi, günlük konuşmada yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Örneğin, "I'm so chill right now." (Şu anda çok rahatım.) veya "Let's just chill and hang out." (Hadi sadece rahatlayalım ve takılalım.) gibi cümlelerde kullanılabilir.
Chill ne demek? İngilizce "chill" ne anlama geliyor?

İngilizcede "chill" kelimesinin birden fazla anlamı vardır. En yaygın anlamları şunlardır:

  • Soğuk olmak
  • Sakinleşmek, rahatlamak
  • Soğukkanlı olmak
  • Bir şeyi önemsememek
  • Kaygısız olmak

Soğuk olmak anlamında, " chill " kelimesi "cold" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "It's so chill outside." (Dışarısı çok soğuk.)

Sakinleşmek, rahatlamak anlamında, " chill " kelimesi "relax" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "Let's just chill and watch a movie." (Hadi sakinleşelim ve bir film izleyelim.)

Soğukkanlı olmak anlamında, " chill " kelimesi "calm" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "He's so chill under pressure." (O baskı altında çok sakin.)

Bir şeyi önemsememek anlamında, " chill " kelimesi "carefree" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "I'm just going to chill and not worry about it." (Sadece sakinleşip bunu umursamayacağım.)

Kaygısız olmak anlamında, " chill " kelimesi "laid-back" kelimesiyle eş anlamlıdır. Örneğin, "He's such a chill guy." (O çok kaygısız bir adam.)

"Chill" kelimesi, günlük konuşmada yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Örneğin, "I'm so chill right now." (Şu anda çok rahatım.) veya "Let's just chill and hang out." (Hadi sadece rahatlayalım ve takılalım.) gibi cümlelerde kullanılabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.