,, ,

Champix nedir? Sigara bırakma ilacı nasıl kullanılır? Yan etkileri

Sağlık 06.04.2024 - 15:41, Güncelleme: 06.04.2024 - 15:41 8176+ kez okundu.
 

Champix nedir? Sigara bırakma ilacı nasıl kullanılır? Yan etkileri

Champix, varenicline etken maddeli bir ilaçtır. Sigara bırakmayı hedefleyenler için beyindeki nikotin reseptörlerini bloke eder. Sigara içme isteği ve nikotin yoksunluğu belirtilerini azaltır.
Champix , varenicline etken maddeli, sigara bırakmaya yardımcı olmak için kullanılan bir ilaçtır. Beyindeki nikotin reseptörlerini bloke ederek sigara içme isteğini ve nikotin yoksunluğu belirtilerini azaltır. Champix, 0.5 mg ve 1 mg film kaplı tablet formunda mevcuttur. Champix Nasıl Kullanılır? Champix , doktorunuzun veya eczacınızın önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Genellikle, sigarayı bırakmayı planladığınız tarihten bir hafta önce başlanır ve 12 hafta boyunca kullanılır. Champix Kullanım Şekli: Tabletler, bölünmeden bütün olarak, yeterli miktarda su ile yutulmalıdır. İlk 3 gün boyunca günde 1 kez 0.5 mg tablet kullanılır. günden itibaren doz günde 2 kez 0.5 mg tablete yükseltilir. günden itibaren doz günde 2 kez 1 mg tablete yükseltilir. Champix'in Yan Etkileri: Champix, genellikle güvenli bir ilaç olarak kabul edilir. Yan etkileri genellikle hafif ve geçicidir. En sık görülen yan etkiler şunlardır: Bulantı Kusma Kabızlık Uykusuzluk Baş ağrısı Baş dönmesi Uyku hali Deri döküntüsü Champix'in Dikkat Edilmesi Gerekenler: Champix'i doktorunuzun veya eczacınızın önerdiği şekilde kullanınız. Champix'i alkol veya diğer merkezi sinir sistemi depresanları ile birlikte kullanmayınız. Böbrek hastalığınız varsa Champix'i kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Hamileyseniz veya emziriyorsanız Champix'i kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Champix'i kullanırken araba veya makine kullanmayınız. Champix'in Etkileşimleri: Champix, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, kullanmakta olduğunuz tüm ilaçlar hakkında doktorunuza veya eczacınıza bilgi vermeniz önemlidir. Champix'in Faydaları: Champix, sigara bırakmaya yardımcı olmak için etkili bir ilaçtır. Çalışmalar, Champix kullanan kişilerin sigarayı bırakma şansının plasebo kullananlara göre iki kat daha fazla olduğunu göstermiştir. Champix'in Fiyatı: Champix'in fiyatı, eczanelere göre değişiklik gösterebilir.
Champix, varenicline etken maddeli bir ilaçtır. Sigara bırakmayı hedefleyenler için beyindeki nikotin reseptörlerini bloke eder. Sigara içme isteği ve nikotin yoksunluğu belirtilerini azaltır.

Champix , varenicline etken maddeli, sigara bırakmaya yardımcı olmak için kullanılan bir ilaçtır. Beyindeki nikotin reseptörlerini bloke ederek sigara içme isteğini ve nikotin yoksunluğu belirtilerini azaltır. Champix, 0.5 mg ve 1 mg film kaplı tablet formunda mevcuttur.

Champix Nasıl Kullanılır?

Champix , doktorunuzun veya eczacınızın önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Genellikle, sigarayı bırakmayı planladığınız tarihten bir hafta önce başlanır ve 12 hafta boyunca kullanılır.

Champix Kullanım Şekli:

  • Tabletler, bölünmeden bütün olarak, yeterli miktarda su ile yutulmalıdır.
  • İlk 3 gün boyunca günde 1 kez 0.5 mg tablet kullanılır.
    1. günden itibaren doz günde 2 kez 0.5 mg tablete yükseltilir.
    1. günden itibaren doz günde 2 kez 1 mg tablete yükseltilir.

Champix'in Yan Etkileri:

Champix, genellikle güvenli bir ilaç olarak kabul edilir. Yan etkileri genellikle hafif ve geçicidir. En sık görülen yan etkiler şunlardır:

  • Bulantı
  • Kusma
  • Kabızlık
  • Uykusuzluk
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Uyku hali
  • Deri döküntüsü

Champix'in Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Champix'i doktorunuzun veya eczacınızın önerdiği şekilde kullanınız.
  • Champix'i alkol veya diğer merkezi sinir sistemi depresanları ile birlikte kullanmayınız.
  • Böbrek hastalığınız varsa Champix'i kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
  • Hamileyseniz veya emziriyorsanız Champix'i kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
  • Champix'i kullanırken araba veya makine kullanmayınız.

Champix'in Etkileşimleri:

Champix, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, kullanmakta olduğunuz tüm ilaçlar hakkında doktorunuza veya eczacınıza bilgi vermeniz önemlidir.

Champix'in Faydaları:

Champix, sigara bırakmaya yardımcı olmak için etkili bir ilaçtır. Çalışmalar, Champix kullanan kişilerin sigarayı bırakma şansının plasebo kullananlara göre iki kat daha fazla olduğunu göstermiştir.

Champix'in Fiyatı:

Champix'in fiyatı, eczanelere göre değişiklik gösterebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.