,, ,

Cenk Uygur Kimdir?

Kimdir 20.11.2023 - 13:51, Güncelleme: 20.11.2023 - 13:51 6198+ kez okundu.
 

Cenk Uygur Kimdir?

Cenk Uygur Kimdir? ABD Başkan Aday Adayı Cenk Uygur Kaç Yaşında, Ne Mezunu? Cenk Uygur Hayatı ve Biyografisi
Cenk Uygur , 21 Mart 1970 tarihinde İstanbul'da doğdu. 8 yaşında ailesiyle birlikte ABD'ye göç etti. Pensilvanya Üniversitesi Wharton Ticaret Okulu ve Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Washington D.C.'de özel bir firmada ve sonra New York Eyalet Barosu'nda avukatlık yaptı. 2002 yılında, "The Young Turks" adlı bir internet haber ve yorum programını kurdu. Program, kısa sürede ABD'nin en popüler siyasi yorum programlarından biri haline geldi. Uygur, programda ağırlıkla siyasi meseleler hakkında yorumlar yapıyor. Uygur, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti ' den aday adayı oldu. Uygur, kampanyasında, "demokrasiyi kurtarmak" ve "ülkeyi yeniden birleştirmek" vaat ediyor. Cenk Uygur'un Eğitimi 1988: Robert E. Lee Lisesi, Springfield, Virginia 1992: Wharton İşletme Fakültesi, Pensilvanya Üniversitesi 1995: Hukuk Fakültesi, Columbia Üniversitesi Cenk Uygur'un Kariyeri 1995-1997: Hukukçu, Crowell & Moring, Washington, D.C. 1997-2002: Hukukçu, New York Eyalet Barosu 2002-günümüz: Kurucu ve Sunucu, The Young Turks 2024: Demokrat Parti'den ABD başkanlık seçimlerinde aday adayı Cenk Uygur'un Politik Görüşleri Uygur, kendini bir sosyal demokrat olarak tanımlıyor. Politik görüşleri, Medicare for All, ücretsiz üniversite eğitimi, asgari ücretin artırılması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi sosyal programları desteklemeyi içeriyor. Uygur, ayrıca, ABD siyasetindeki iki partili sistemin bozuk olduğunu ve reform edilmesi gerektiğini savunuyor.
Cenk Uygur Kimdir? ABD Başkan Aday Adayı Cenk Uygur Kaç Yaşında, Ne Mezunu? Cenk Uygur Hayatı ve Biyografisi

Cenk Uygur , 21 Mart 1970 tarihinde İstanbul'da doğdu. 8 yaşında ailesiyle birlikte ABD'ye göç etti. Pensilvanya Üniversitesi Wharton Ticaret Okulu ve Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Washington D.C.'de özel bir firmada ve sonra New York Eyalet Barosu'nda avukatlık yaptı.

2002 yılında, "The Young Turks" adlı bir internet haber ve yorum programını kurdu. Program, kısa sürede ABD'nin en popüler siyasi yorum programlarından biri haline geldi. Uygur, programda ağırlıkla siyasi meseleler hakkında yorumlar yapıyor.

Uygur, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti ' den aday adayı oldu. Uygur, kampanyasında, "demokrasiyi kurtarmak" ve "ülkeyi yeniden birleştirmek" vaat ediyor.

Cenk Uygur'un Eğitimi

  • 1988: Robert E. Lee Lisesi, Springfield, Virginia
  • 1992: Wharton İşletme Fakültesi, Pensilvanya Üniversitesi
  • 1995: Hukuk Fakültesi, Columbia Üniversitesi

Cenk Uygur'un Kariyeri

  • 1995-1997: Hukukçu, Crowell & Moring, Washington, D.C.
  • 1997-2002: Hukukçu, New York Eyalet Barosu
  • 2002-günümüz: Kurucu ve Sunucu, The Young Turks
  • 2024: Demokrat Parti'den ABD başkanlık seçimlerinde aday adayı

Cenk Uygur'un Politik Görüşleri

Uygur, kendini bir sosyal demokrat olarak tanımlıyor. Politik görüşleri, Medicare for All, ücretsiz üniversite eğitimi, asgari ücretin artırılması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi sosyal programları desteklemeyi içeriyor.

Uygur, ayrıca, ABD siyasetindeki iki partili sistemin bozuk olduğunu ve reform edilmesi gerektiğini savunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.