,, ,

Celcelutiye Duası Ne İçin Okunur? Celcelutiye Duası Fazileti Nedir? Celcelutiye Duası Arapça ve Türkçe Okunuşu

Yaşam 18.12.2023 - 10:27, Güncelleme: 18.12.2023 - 10:27 19151+ kez okundu.
 

Celcelutiye Duası Ne İçin Okunur? Celcelutiye Duası Fazileti Nedir? Celcelutiye Duası Arapça ve Türkçe Okunuşu

Celcelutiye Duası Ne İçin Okunur? Celcelutiye Duası Fazileti Nedir? Celcelutiye Duası Arapça ve Türkçe Okunuşu
Celcelutiye duası , Hz. Ali'ye ait olduğu rivayet edilen ve oldukça güçlü bir duadır. Bu dua, Allah'ın yüce isimlerini ve sıfatlarını kullanarak, Allah 'tan yardım ve lütuf dilemek için okunur. Celcelutiye duası aşağıdakiler için okunabilir: Her türlü sıkıntıdan ve zorluktan kurtulmak için Hastalıklardan şifa bulmak için Rızık ve bolluk elde etmek için Başarı ve zafer kazanmak için Kalbe ferahlık ve huzur vermek için Düşmanlardan korunmak için Cin ve şeytanlardan korunmak için Celcelutiye Duası Fazileti Nedir? Celcelutiye duasının birçok fazileti olduğu söylenir. Bu duanın faziletleri şunlardır: Duanın kabulüne vesile olur. Allah'ın lütuf ve inayetini celbeder. Sıkıntılardan ve zorluklardan kurtulmaya yardımcı olur. Hastalıklardan şifa bulmaya vesile olur. Rızık ve bolluk elde etmeye yardımcı olur. Başarıya ve zafere ulaşmaya yardımcı olur. Kalbe ferahlık ve huzur verir. Düşmanlardan korunmaya yardımcı olur. Cin ve şeytanlardan korunmaya yardımcı olur. Celcelutiye Duası Arapça ve Türkçe Okunuşu Celcelutiye duası, Arapça ve Türkçe olarak okunabilir. Arapça okunuşu ve Türkçe meali şu şekildedir: Arapça Okunuşu: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْعَظِيمِ، وَبِجَلَالِكَ الْكَبِيرِ، وَبِعَظَمَتِكَ الَّتِي مَلَأَتْ أَرْكَانَ عَرْشِكَ، وَبِقُدْرَتِكَ الَّتِي قَهَرْتَ بِهَا جَمِيعَ خَلْقِكَ، وَبِحِكْمَتِكَ الَّتِي أَحْصَيْتَ بِهَا عِلْمَكَ، وَبِرَحْمَتِكَ الَّتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ، أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمَ، وَأَنْ تَغْفِرَ لِي ذُنُوبِي، وَتَقْبَلَ مِنِّي تَوْبَتِي، وَتُعِينَنِي عَلَى طَاعَتِكَ، وَتَرْزُقَن
Celcelutiye Duası Ne İçin Okunur? Celcelutiye Duası Fazileti Nedir? Celcelutiye Duası Arapça ve Türkçe Okunuşu

Celcelutiye duası , Hz. Ali'ye ait olduğu rivayet edilen ve oldukça güçlü bir duadır. Bu dua, Allah'ın yüce isimlerini ve sıfatlarını kullanarak, Allah 'tan yardım ve lütuf dilemek için okunur. Celcelutiye duası aşağıdakiler için okunabilir:

  • Her türlü sıkıntıdan ve zorluktan kurtulmak için
  • Hastalıklardan şifa bulmak için
  • Rızık ve bolluk elde etmek için
  • Başarı ve zafer kazanmak için
  • Kalbe ferahlık ve huzur vermek için
  • Düşmanlardan korunmak için
  • Cin ve şeytanlardan korunmak için

Celcelutiye Duası Fazileti Nedir?

Celcelutiye duasının birçok fazileti olduğu söylenir. Bu duanın faziletleri şunlardır:

  • Duanın kabulüne vesile olur.
  • Allah'ın lütuf ve inayetini celbeder.
  • Sıkıntılardan ve zorluklardan kurtulmaya yardımcı olur.
  • Hastalıklardan şifa bulmaya vesile olur.
  • Rızık ve bolluk elde etmeye yardımcı olur.
  • Başarıya ve zafere ulaşmaya yardımcı olur.
  • Kalbe ferahlık ve huzur verir.
  • Düşmanlardan korunmaya yardımcı olur.
  • Cin ve şeytanlardan korunmaya yardımcı olur.

Celcelutiye Duası Arapça ve Türkçe Okunuşu

Celcelutiye duası, Arapça ve Türkçe olarak okunabilir. Arapça okunuşu ve Türkçe meali şu şekildedir:

Arapça Okunuşu:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ

إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ

صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْعَظِيمِ، وَبِجَلَالِكَ الْكَبِيرِ، وَبِعَظَمَتِكَ الَّتِي مَلَأَتْ أَرْكَانَ عَرْشِكَ، وَبِقُدْرَتِكَ الَّتِي قَهَرْتَ بِهَا جَمِيعَ خَلْقِكَ، وَبِحِكْمَتِكَ الَّتِي أَحْصَيْتَ بِهَا عِلْمَكَ، وَبِرَحْمَتِكَ الَّتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ، أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمَ، وَأَنْ تَغْفِرَ لِي ذُنُوبِي، وَتَقْبَلَ مِنِّي تَوْبَتِي، وَتُعِينَنِي عَلَى طَاعَتِكَ، وَتَرْزُقَن

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.