,, ,

Bursa’da Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi: 47 Şüpheli Yakalandı

Gündem 24.02.2024 - 09:16, Güncelleme: 24.02.2024 - 09:16 3333+ kez okundu.
 

Bursa’da Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi: 47 Şüpheli Yakalandı

Bursa’da ‘KAFES-46’ operasyonu: İçişleri Bakanı Yerlikaya, üç Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini ve 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Bursa ’da eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-46” operasyonlarında üç ayrı Organize Suç Örgütü ’nün çökertildiğini duyurdu. Bu örgütlerin elebaşılıklarını Bülent Çetkin , Osman Deliçay ve yurtdışında firari olan Muhammet Tayyar Türkeş yapıyordu. Operasyonlarda, iki örgüt elebaşı da dahil olmak üzere toplam 47 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Organize Suç Örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Organize Suç Örgütlerinin çeşitli suçları işlediği tespit edildi. Bu suçlar arasında işletmelere resmi yollarla ortak olup daha sonra diğer ortakları tehdit ederek işletmeden çekilmelerini sağlamak, sözde mahkeme kurarak anlaşmazlıkları olan kişiler hakkında karar verip bunun karşılığında para talep etmek, alacak verecek meselelerine taraf olarak şiddet ve cebir yoluyla alacakları tahsil etmek, silahla kasten yaralama eylemleri gerçekleştirmek ve tehdit yoluyla haraç alarak haksız menfaat elde etmek yer alıyor. Operasyonlar sonucunda 15 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tüfek, 1 adet suikast kalem tabanca ve çok sayıda çelik yeleğe el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen polisleri tebrik etti ve “Milletimizin duası sizlerle” ifadelerini kullandı.
Bursa’da ‘KAFES-46’ operasyonu: İçişleri Bakanı Yerlikaya, üç Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini ve 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Bursa ’da eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-46” operasyonlarında üç ayrı Organize Suç Örgütü ’nün çökertildiğini duyurdu. Bu örgütlerin elebaşılıklarını Bülent Çetkin , Osman Deliçay ve yurtdışında firari olan Muhammet Tayyar Türkeş yapıyordu.

Operasyonlarda, iki örgüt elebaşı da dahil olmak üzere toplam 47 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Organize Suç Örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Organize Suç Örgütlerinin çeşitli suçları işlediği tespit edildi. Bu suçlar arasında işletmelere resmi yollarla ortak olup daha sonra diğer ortakları tehdit ederek işletmeden çekilmelerini sağlamak, sözde mahkeme kurarak anlaşmazlıkları olan kişiler hakkında karar verip bunun karşılığında para talep etmek, alacak verecek meselelerine taraf olarak şiddet ve cebir yoluyla alacakları tahsil etmek, silahla kasten yaralama eylemleri gerçekleştirmek ve tehdit yoluyla haraç alarak haksız menfaat elde etmek yer alıyor.

Operasyonlar sonucunda 15 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tüfek, 1 adet suikast kalem tabanca ve çok sayıda çelik yeleğe el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen polisleri tebrik etti ve “Milletimizin duası sizlerle” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.