,, ,

Bilmukabele Ne Demek? TDK Sözlük Anlamına Göre Bilmukabele Nedir?

TDK Anlamı 28.09.2023 - 14:51, Güncelleme: 28.09.2023 - 14:51 2697+ kez okundu.
 

Bilmukabele Ne Demek? TDK Sözlük Anlamına Göre Bilmukabele Nedir?

Bilmukabele Ne Demek? TDK Sözlük Anlamına Göre Bilmukabele Nedir?
TDK 'ya göre bilmukabele kelimesinin anlamı "karşılık olarak"dır. Birinin söylediği söze karşılık söylenen ben de size, ben de, size de ya da sizlere de anlamında kullanılan bir sözdür. Bilmukabele kelimesi, Arapça kökenli bir kelimedir. "Mukabele" kelimesinden türetilmiştir. Mukabele kelimesinin anlamı "karşılık, cevap"tır. Bilmukabele kelimesinin kullanım örnekleri: "Teşekkür ederim. Bilmukabele." "Sizi saygıyla selamlarım. Bilmukabele." "Ben de aynı fikirdeyim. Bilmukabele." Bilmukabele kelimesi, genellikle kibarlık ve nezaket ifade etmek için kullanılır. Birine teşekkür etmek, ona saygı duymak veya onun fikrini desteklemek için söylenebilir.
Bilmukabele Ne Demek? TDK Sözlük Anlamına Göre Bilmukabele Nedir?

TDK 'ya göre bilmukabele kelimesinin anlamı "karşılık olarak"dır. Birinin söylediği söze karşılık söylenen ben de size, ben de, size de ya da sizlere de anlamında kullanılan bir sözdür.

Bilmukabele kelimesi, Arapça kökenli bir kelimedir. "Mukabele" kelimesinden türetilmiştir. Mukabele kelimesinin anlamı "karşılık, cevap"tır.

Bilmukabele kelimesinin kullanım örnekleri:

  • "Teşekkür ederim. Bilmukabele."
  • "Sizi saygıyla selamlarım. Bilmukabele."
  • "Ben de aynı fikirdeyim. Bilmukabele."

Bilmukabele kelimesi, genellikle kibarlık ve nezaket ifade etmek için kullanılır. Birine teşekkür etmek, ona saygı duymak veya onun fikrini desteklemek için söylenebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.