,, ,

Astigmat Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Sağlık 21.07.2023 - 18:01, Güncelleme: 21.07.2023 - 18:01 5714+ kez okundu.
 

Astigmat Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Astigmat Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Astigmat , korneanın (gözün ön yüzeyi) düzgün bir şekilde şekillenmemesi nedeniyle oluşan bir görme bozukluğu dur. Korneanın şekli, bir futbol topu gibi düzgün değilse, ışık düzgün bir şekilde kırılmaz ve bu da bulanık görmeye neden olur. Astigmat, doğuştan gelen bir durum olabilir veya travma veya enfeksiyon gibi bazı faktörlerden sonra sonradan ortaya çıkabilir. Astigmat , miyop veya hipermetrop gibi diğer görme bozukluklarıyla birlikte de görülebilir. Astigmat belirtileri, kişinin astigmat derecesine bağlı olarak değişir. Hafif astigmat vakalarında, kişi herhangi bir belirti fark etmeyebilir. Orta ve şiddetli astigmat vakalarında, kişi aşağıdaki belirtileri yaşayabilir: Bulanık görme Baş ağrısı Yorgunluk Göz yorgunluğu Göz seğirmesi Çift görme Astigmat , gözlük, kontakt lens veya lazer tedavisi ile tedavi edilebilir. Gözlük, astigmat için en yaygın tedavi yöntemidir. Gözlük, korneanın şeklini düzelterek ışığı düzgün bir şekilde kırar ve bu da kişinin daha net görmesini sağlar. Kontakt lensler de astigmat için etkili bir tedavi yöntemidir. Kontakt lensler, korneanın üzerinde doğrudan oturur ve ışığı düzgün bir şekilde kırar. Lazer tedavisi, astigmat için daha az yaygın bir tedavi yöntemidir. Lazer tedavisi, korneanın şeklini düzeltmek için lazer ışını kullanır. Lazer tedavisi, diğer tedavi yöntemlerine göre daha uzun süreli bir çözümdür. Astigmat tedavi edilmediği takdirde görme kaybına neden olabilir. Astigmat belirtileri yaşıyorsanız, bir göz doktoruna görünmelisiniz. Göz doktoru, astigmat derecenizi belirleyecek ve size uygun bir tedavi yöntemi önerecektir.
Astigmat Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Astigmat , korneanın (gözün ön yüzeyi) düzgün bir şekilde şekillenmemesi nedeniyle oluşan bir görme bozukluğu dur. Korneanın şekli, bir futbol topu gibi düzgün değilse, ışık düzgün bir şekilde kırılmaz ve bu da bulanık görmeye neden olur.

Astigmat, doğuştan gelen bir durum olabilir veya travma veya enfeksiyon gibi bazı faktörlerden sonra sonradan ortaya çıkabilir. Astigmat , miyop veya hipermetrop gibi diğer görme bozukluklarıyla birlikte de görülebilir.

Astigmat belirtileri, kişinin astigmat derecesine bağlı olarak değişir. Hafif astigmat vakalarında, kişi herhangi bir belirti fark etmeyebilir. Orta ve şiddetli astigmat vakalarında, kişi aşağıdaki belirtileri yaşayabilir:

  • Bulanık görme
  • Baş ağrısı
  • Yorgunluk
  • Göz yorgunluğu
  • Göz seğirmesi
  • Çift görme

Astigmat , gözlük, kontakt lens veya lazer tedavisi ile tedavi edilebilir. Gözlük, astigmat için en yaygın tedavi yöntemidir. Gözlük, korneanın şeklini düzelterek ışığı düzgün bir şekilde kırar ve bu da kişinin daha net görmesini sağlar. Kontakt lensler de astigmat için etkili bir tedavi yöntemidir. Kontakt lensler, korneanın üzerinde doğrudan oturur ve ışığı düzgün bir şekilde kırar. Lazer tedavisi, astigmat için daha az yaygın bir tedavi yöntemidir. Lazer tedavisi, korneanın şeklini düzeltmek için lazer ışını kullanır. Lazer tedavisi, diğer tedavi yöntemlerine göre daha uzun süreli bir çözümdür.

Astigmat tedavi edilmediği takdirde görme kaybına neden olabilir. Astigmat belirtileri yaşıyorsanız, bir göz doktoruna görünmelisiniz. Göz doktoru, astigmat derecenizi belirleyecek ve size uygun bir tedavi yöntemi önerecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.