,, ,

Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?

Sağlık 29.12.2023 - 14:50, Güncelleme: 29.12.2023 - 14:50 4604+ kez okundu.
 

Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?

Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?
Anesteol % 5 Merhem, cilt üzerinde lokal anestezik etkisi gösteren bir ilaçtır. Ciltteki ağrıyı, kaşıntıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur. Anesteol % 5 Merhem, aşağıdaki durumlarda kullanılabilir: Diş hekimliğinde: Diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi gibi diş tedavilerinde ağrıyı azaltmak için kullanılır. Cilt hastalıkları: Sedef hastalığı, egzama, alerjik deri reaksiyonları gibi cilt hastalıklarında kaşıntı ve tahrişi azaltmak için kullanılır. Diğer durumlar: Yaralar, yanıklar, böcek sokmaları gibi durumlarda ağrıyı ve kaşıntıyı azaltmak için kullanılır. Anesteol Merhem Nasıl Kullanılır? Anesteol % 5 Merhem, günde 2-3 kez, ağrılı veya kaşıntılı bölgeye ince bir tabaka halinde sürülür. Merhem, cilt tarafından emildikten sonra etkisini göstermeye başlar. Anesteol Merhem göze, ağza veya buruna temas ettirilmemelidir. Merhem, açık yaralara sürülmemelidir. Anesteol Merhem'in Yan Etkileri Anesteol % 5 Merhem'in yaygın görülen yan etkileri şunlardır: **Kızarıklık **Şişlik **Kaşıntı **Yanma **Baş ağrısı **Bulantı **Kusma Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve tedavinin devamında kendiliğinden geçer. Anesteol % 5 Merhem'in ciddi yan etkileri şunlardır: **Alerjik reaksiyon (kurdeşen, nefes almada zorluk, yüzde şişlik) **Düşük tansiyon **Böbrek sorunları **Karaciğer sorunları **Kan hücrelerinde sorunlar Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, hemen doktorunuza danışın. Anesteol Merhem'i Hamilelikte veya Emzirirken Kullanmak Anesteol % 5 Merhem'in hamilelik veya emzirme döneminde kullanımı güvenli midir, bu konuda kesin bir bilgi yoktur. Hamilelik veya emziriyorsanız, Anestol Merhem kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Anesteol Merhem'i Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanmak Anesteol % 5 Merhem, bazı ilaçlarla birlikte alındığında etkileşime girebilir. Anestol Merhem kullanmadan önce, aldığınız tüm ilaçları doktorunuza veya eczacınıza bildirin.
Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?

Anesteol % 5 Merhem, cilt üzerinde lokal anestezik etkisi gösteren bir ilaçtır. Ciltteki ağrıyı, kaşıntıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

Anesteol % 5 Merhem, aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

  • Diş hekimliğinde: Diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi gibi diş tedavilerinde ağrıyı azaltmak için kullanılır.
  • Cilt hastalıkları: Sedef hastalığı, egzama, alerjik deri reaksiyonları gibi cilt hastalıklarında kaşıntı ve tahrişi azaltmak için kullanılır.
  • Diğer durumlar: Yaralar, yanıklar, böcek sokmaları gibi durumlarda ağrıyı ve kaşıntıyı azaltmak için kullanılır.

Anesteol Merhem Nasıl Kullanılır?

Anesteol % 5 Merhem, günde 2-3 kez, ağrılı veya kaşıntılı bölgeye ince bir tabaka halinde sürülür. Merhem, cilt tarafından emildikten sonra etkisini göstermeye başlar.

Anesteol Merhem göze, ağza veya buruna temas ettirilmemelidir. Merhem, açık yaralara sürülmemelidir.

Anesteol Merhem'in Yan Etkileri

Anesteol % 5 Merhem'in yaygın görülen yan etkileri şunlardır:

  • **Kızarıklık
  • **Şişlik
  • **Kaşıntı
  • **Yanma
  • **Baş ağrısı
  • **Bulantı
  • **Kusma

Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve tedavinin devamında kendiliğinden geçer.

Anesteol % 5 Merhem'in ciddi yan etkileri şunlardır:

  • **Alerjik reaksiyon (kurdeşen, nefes almada zorluk, yüzde şişlik)
  • **Düşük tansiyon
  • **Böbrek sorunları
  • **Karaciğer sorunları
  • **Kan hücrelerinde sorunlar

Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, hemen doktorunuza danışın.

Anesteol Merhem'i Hamilelikte veya Emzirirken Kullanmak

Anesteol % 5 Merhem'in hamilelik veya emzirme döneminde kullanımı güvenli midir, bu konuda kesin bir bilgi yoktur. Hamilelik veya emziriyorsanız, Anestol Merhem kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Anesteol Merhem'i Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanmak

Anesteol % 5 Merhem, bazı ilaçlarla birlikte alındığında etkileşime girebilir. Anestol Merhem kullanmadan önce, aldığınız tüm ilaçları doktorunuza veya eczacınıza bildirin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.