,, ,

Almanya’dan ve Türkiye’den Gençler İstanbul’da Bir Araya Geldi!

Gündem 27.05.2022 - 09:29, Güncelleme: 27.05.2022 - 09:29 5603+ kez okundu.
 

Almanya’dan ve Türkiye’den Gençler İstanbul’da Bir Araya Geldi!

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ile Türk-Alman Genç Diplomatlar iş birliğinde düzenlenen “Küresel Sorunlara Yerel Çözümler: Türkiye ve Almanya ’da Kadın Hakları Savunuculuğu” konulu program bugün İstanbul’da başladı. Almanya’dan ve Türkiye’den 10’ar genç programa katılıyor.
Program 26-29 Mayıs tarihleri arasında Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenleniyor. Program, Türk-Alman Genç Diplomatlar Birliği’nden Karolin Tuncel ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Özden Yerlikaya’nın konuşmaları ile başladı. Ardından, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ’ndan Ayşe Kaşıkırık ’ın “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele, İstanbul Sözleşmesi ve Güncel Tartışmalar” konusundaki sunumu ile devam etti. Program 27 Mayıs’ta Prof. Dr. Songül Sallan Gü l’ün “Kadın Sığınma Evleri ve Mevcut Sorunlar” ile Avukat Nurgül Öztürk İpek’in “Kadına Karşı Şiddet ve Hukuksal Mekanizmalar” sunumları ile devam edecek, aynı zamanda Bakırköy Belediyesi’nin Özgecan Kadın Danışma Merkezine bir saha ziyareti yapılacak. 28 ve 29 Mayıs tarihlerindeki program İstanbul Politikalar Merkezi’nde gerçekleşecek. 28 Mayıs Cumartesi günü Bianet’ten Evrim Kepenek’in “Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Medyanın Rolü” başlıklı sunumu ve Ben Seçerim Derneği’nden Nilden Bayazıt’ın “Siyasette Kadına Karşı Şiddet” konulu deneyim paylaşımı olacak. Program 29 Mayıs Pazar günü, politika belgesi hazırlamak üzere 6 farklı başlıktaki grup çalışmaları ile sona erecek. Program sonunda hazırlanacak politika belgesi ile bu çalışmanın daha geniş kitlelere ulaşması ve böylece etkisinin arttırılması amaçlanmaktadır.
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ile Türk-Alman Genç Diplomatlar iş birliğinde düzenlenen “Küresel Sorunlara Yerel Çözümler: Türkiye ve Almanya ’da Kadın Hakları Savunuculuğu” konulu program bugün İstanbul’da başladı. Almanya’dan ve Türkiye’den 10’ar genç programa katılıyor.

Program 26-29 Mayıs tarihleri arasında Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

Program, Türk-Alman Genç Diplomatlar Birliği’nden Karolin Tuncel ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Özden Yerlikaya’nın konuşmaları ile başladı. Ardından, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı ’ndan Ayşe Kaşıkırık ’ın “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele, İstanbul Sözleşmesi ve Güncel Tartışmalar” konusundaki sunumu ile devam etti. Program 27 Mayıs’ta Prof. Dr. Songül Sallan Gü l’ün “Kadın Sığınma Evleri ve Mevcut Sorunlar” ile Avukat Nurgül Öztürk İpek’in “Kadına Karşı Şiddet ve Hukuksal Mekanizmalar” sunumları ile devam edecek, aynı zamanda Bakırköy Belediyesi’nin Özgecan Kadın Danışma Merkezine bir saha ziyareti yapılacak. 28 ve 29 Mayıs tarihlerindeki program İstanbul Politikalar Merkezi’nde gerçekleşecek. 28 Mayıs Cumartesi günü Bianet’ten Evrim Kepenek’in “Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Medyanın Rolü” başlıklı sunumu ve Ben Seçerim Derneği’nden Nilden Bayazıt’ın “Siyasette Kadına Karşı Şiddet” konulu deneyim paylaşımı olacak. Program 29 Mayıs Pazar günü, politika belgesi hazırlamak üzere 6 farklı başlıktaki grup çalışmaları ile sona erecek.

Program sonunda hazırlanacak politika belgesi ile bu çalışmanın daha geniş kitlelere ulaşması ve böylece etkisinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.