,, ,

Abdullah Akın Kimdir?

Kimdir 17.01.2024 - 15:08, Güncelleme: 17.01.2024 - 15:08 8931+ kez okundu.
 

Abdullah Akın Kimdir?

RATEM Bilişim A.Ş’nin geliştirdiği yapay zeka uygulaması sezai.org.tr, radyo dünyasını yeniden şekillendiriyor
2 Nisan 1983 tarihinde Elazığ'da doğan Abdullah Akın ;  ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2006 yılında mezun olan Akın, aynı alanda Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.   Abdullah Akın 2010 yılında Türkiye'nin ilk LED ampul üretim tesisi olan bir yatırımı Elazığ'a kazandırdı. Bu başarı, ona "Yılın Mucidi" ve "Yılın İnovatif Yatırımı" ödüllerini getirdi. Ayrıca, 2018 yılında Türkiye'nin ilk milli ve yerli silah taktik fenerini üreterek Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılmak üzere NATO onayı aldı.   Elazığ'da faaliyet gösteren birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda da görev alan Abdullah Akın , uzun süredir MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak da savunma sanayisine katkıda bulunmaktadır.   2020 yılında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından Elazığ İl Başkanı olarak atanan Abdullah Akın , 2023 Milletvekili Seçimleri'nde 28. Dönem Elazığ 2. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi.   Evli ve iki çocuk babasıdır.
RATEM Bilişim A.Ş’nin geliştirdiği yapay zeka uygulaması sezai.org.tr, radyo dünyasını yeniden şekillendiriyor

2 Nisan 1983 tarihinde Elazığ'da doğan Abdullah Akın ;  ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2006 yılında mezun olan Akın, aynı alanda Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

 

Abdullah Akın 2010 yılında Türkiye'nin ilk LED ampul üretim tesisi olan bir yatırımı Elazığ'a kazandırdı. Bu başarı, ona "Yılın Mucidi" ve "Yılın İnovatif Yatırımı" ödüllerini getirdi. Ayrıca, 2018 yılında Türkiye'nin ilk milli ve yerli silah taktik fenerini üreterek Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılmak üzere NATO onayı aldı.

 

Elazığ'da faaliyet gösteren birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda da görev alan Abdullah Akın , uzun süredir MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak da savunma sanayisine katkıda bulunmaktadır.

 

2020 yılında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından Elazığ İl Başkanı olarak atanan Abdullah Akın , 2023 Milletvekili Seçimleri'nde 28. Dönem Elazığ 2. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi.

 

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.