,, ,
Em. Kur. Alb Adem KAYAN
Köşe Yazarı
Em. Kur. Alb Adem KAYAN
 

Üçüncü Dünya Savaşı Güncelleme

ABD Eski Başkanı Trump’a düzenlenen FBI baskını küresel bölüşüm ve dönüşümde “ulusal devlet” engeline karşı bir operasyon niteliğinde görülmektedir. Böylece KASIM 2022 ve sonrası için “alçak profilli sıcak savaş” umutları da yerini yeni bir gerginliğe bırakmıştır. “… Küresel bölüşüm ve dönüşüm küreselciler açısından Demokratik Cephe - Otoriter Cephe arasında ki kutuplu dünya düzeni anlamına geliyor. Trump’ın ‘Önce Amerika’ sloganı ise çok kutuplu bir dünya düzeninin önünü açıyor. Küreselcilerin dünya savaşı senaryosunda gri bölgelerde taktik nükleer silahların kullanılması mümkündür. Trump’ın açacağı yolda ise bugün elinde nükleer silah olan her ülkenin bölgesel hatta küresel güç iddiası olacaktır. Bununla birlikte bu rekabetin ‘alçak profilli sıcak savaş’ düzeyinde seyretmesi mümkündür. Elbette bu durum küresel sorunların (!?) çözümü için yeterli bir taban oluşturmamaktadır…” Üçüncü Dünya Savaşının gerekçelerini oluşturan İklim Değişikliği, Medeniyetler Savaşı, Demokrasi ve İnsan Hakları tezlerinin herhangi birinin  G-7 ülkelerinin gündeminde geçerliliğini koruduğu sürece sıcak savaşların daha alçak profilde seyretmesi mümkün değildir.  Kasım 2022’de ABD’de demokratlar azınlığa düşerlerse ABD’de iç savaş olasılığı bile düşünülebilir. ABD’nin iç sorunlarının artması Rusya Federasyonu ve Çin bloğu açısından yeni fırsatlar anlamına gelebilir
Ekleme Tarihi: 13 Ağustos 2022 - Cumartesi

Üçüncü Dünya Savaşı Güncelleme

ABD Eski Başkanı Trump’a düzenlenen FBI baskını küresel bölüşüm ve dönüşümde “ulusal devlet” engeline karşı bir operasyon niteliğinde görülmektedir. Böylece KASIM 2022 ve sonrası için “alçak profilli sıcak savaş” umutları da yerini yeni bir gerginliğe bırakmıştır.

“… Küresel bölüşüm ve dönüşüm küreselciler açısından Demokratik Cephe - Otoriter Cephe arasında ki kutuplu dünya düzeni anlamına geliyor. Trump’ın ‘Önce Amerika’ sloganı ise çok kutuplu bir dünya düzeninin önünü açıyor. Küreselcilerin dünya savaşı senaryosunda gri bölgelerde taktik nükleer silahların kullanılması mümkündür. Trump’ın açacağı yolda ise bugün elinde nükleer silah olan her ülkenin bölgesel hatta küresel güç iddiası olacaktır. Bununla birlikte bu rekabetin ‘alçak profilli sıcak savaş’ düzeyinde seyretmesi mümkündür. Elbette bu durum küresel sorunların (!?) çözümü için yeterli bir taban oluşturmamaktadır…”

Üçüncü Dünya Savaşının gerekçelerini oluşturan İklim Değişikliği, Medeniyetler Savaşı, Demokrasi ve İnsan Hakları tezlerinin herhangi birinin  G-7 ülkelerinin gündeminde geçerliliğini koruduğu sürece sıcak savaşların daha alçak profilde seyretmesi mümkün değildir. 

Kasım 2022’de ABD’de demokratlar azınlığa düşerlerse ABD’de iç savaş olasılığı bile düşünülebilir. ABD’nin iç sorunlarının artması Rusya Federasyonu ve Çin bloğu açısından yeni fırsatlar anlamına gelebilir

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.