,, ,

Yarım Elma Dizisinin Konusu

Tv-Dünyası 21.03.2024 - 15:47, Güncelleme: 21.03.2024 - 15:47 4980+ kez okundu.
 

Yarım Elma Dizisinin Konusu

Yarım Elma, 2002-2003 yıllarında yayınlanan ve Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı popüler bir Türk komedi dizisidir.” Bu spot yazısı, SEO uyumlu ve 160 karakteri geçmiyor
Yarım Elma , 2002-2003 yılları arasında Kanal D ve Show TV 'de yayınlanan bir Türk komedi dizisidir. Dizi, yönetmenliğini Deniz Akçay Katıksız ve Ömer Uğur'un yaptığı, senaristliğini Gülse Birsel'in üstlendiği 55 bölümden oluşmaktadır. Dizinin Konusu: Dizinin ana karakterleri, birbirinden çok farklı iki kız kardeş olan Yonca ve Gonca'dır. Yonca, dergi editörü olarak çalışan, modern ve şehirli bir kadındır. Gonca ise tam tersi, geleneksel ve ev hanımıdır. Bir gün Gonca, İstanbul'a gelir ve Yonca'nın hayatını alt üst eder. İki kız kardeş, başlangıçta anlaşamamalarına rağmen zamanla birbirlerine yakınlaşır ve birçok komik macera yaşarlar. Dizinin Karakterleri: Yonca ( Janset Paçal ): Dizinin ana karakterlerinden biri. Dergi editörü olarak çalışan Yonca, modern ve şehirli bir kadındır. Gonca ( Günay Karacaoğlu ): Dizinin ana karakterlerinden biri. Gonca, geleneksel ve ev hanımı olan Yonca'nın ikiz kardeşidir. Sarp ( Mehmet Bilge Aslan ): Yonca'nın iş yerinden arkadaşı ve sevgilisi. Ayça ( Selma Ergeç ): Sarp'ın eski sevgilisi. Zeynel ( Selim Erdoğan ): Yonca'nın apartmanının kapıcısı ve Gonca'ya aşık olan bir adam. Şebboy ( Sevgi Berna Biber ): Yonca ve Gonca'nın komşusu. Huşeng ( Ruhi Sarı ): Yonca ve Gonca'nın apartmanının yöneticisi. Sema ( Anta Toros ): Yonca'nın annesi. Halis Bey ( Mehmet Ulay ): Yonca ve Gonca'nın babası. Dizinin Eleştirisi: Yarım Elma dizisi, yayınlandığı dönemde büyük ilgi gördü. Dizi, Gülse Birsel 'in esprili senaryosu ve Janset Paçal ve Günay Karacaoğlu 'nun başarılı oyunculuklarıyla izleyiciyi güldürmeyi başardı. Dizi, bazı izleyiciler tarafından klişe ve basit bulsa da, genel olarak beğenildi. Dizinin Ödülleri: Yarım Elma dizisi, 2003 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Komedi Dizisi" ve "En İyi Kadın Komedi Oyuncusu" (Janset Paçal) ödüllerini kazandı. Dizinin Yayın Bilgileri: Yarım Elma dizisi, 2002-2003 yılları arasında Kanal D ve Show TV'de yayınlandı. Dizinin 55 bölümü yayınlandı. Dizinin yönetmeni Deniz Akçay Katıksız ve Ömer Uğur'dur. Dizinin senaristi Gülse Birsel'dir. Dizinin Oyuncuları: Janset Paçal - Yonca Günay Karacaoğlu - Gonca Mehmet Bilge Aslan - Sarp Selma Ergeç - Ayça Selim Erdoğan - Zeynel Sevgi Berna Biber - Şebboy Ruhi Sarı - Huşeng Anta Toros - Sema Mehmet Ulay - Halis Bey Yarım Elma Türk dizi tarihinin en unutulmaz komedi dizilerinden biridir. Gülmek ve eğlenmek isteyenler için ideal bir dizidir.
Yarım Elma, 2002-2003 yıllarında yayınlanan ve Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı popüler bir Türk komedi dizisidir.” Bu spot yazısı, SEO uyumlu ve 160 karakteri geçmiyor

Yarım Elma , 2002-2003 yılları arasında Kanal D ve Show TV 'de yayınlanan bir Türk komedi dizisidir. Dizi, yönetmenliğini Deniz Akçay Katıksız ve Ömer Uğur'un yaptığı, senaristliğini Gülse Birsel'in üstlendiği 55 bölümden oluşmaktadır.

Dizinin Konusu:

Dizinin ana karakterleri, birbirinden çok farklı iki kız kardeş olan Yonca ve Gonca'dır. Yonca, dergi editörü olarak çalışan, modern ve şehirli bir kadındır. Gonca ise tam tersi, geleneksel ve ev hanımıdır. Bir gün Gonca, İstanbul'a gelir ve Yonca'nın hayatını alt üst eder. İki kız kardeş, başlangıçta anlaşamamalarına rağmen zamanla birbirlerine yakınlaşır ve birçok komik macera yaşarlar.

Dizinin Karakterleri:

  • Yonca ( Janset Paçal ): Dizinin ana karakterlerinden biri. Dergi editörü olarak çalışan Yonca, modern ve şehirli bir kadındır.
  • Gonca ( Günay Karacaoğlu ): Dizinin ana karakterlerinden biri. Gonca, geleneksel ve ev hanımı olan Yonca'nın ikiz kardeşidir.
  • Sarp ( Mehmet Bilge Aslan ): Yonca'nın iş yerinden arkadaşı ve sevgilisi.
  • Ayça ( Selma Ergeç ): Sarp'ın eski sevgilisi.
  • Zeynel ( Selim Erdoğan ): Yonca'nın apartmanının kapıcısı ve Gonca'ya aşık olan bir adam.
  • Şebboy ( Sevgi Berna Biber ): Yonca ve Gonca'nın komşusu.
  • Huşeng ( Ruhi Sarı ): Yonca ve Gonca'nın apartmanının yöneticisi.
  • Sema ( Anta Toros ): Yonca'nın annesi.
  • Halis Bey ( Mehmet Ulay ): Yonca ve Gonca'nın babası.

Dizinin Eleştirisi:

Yarım Elma dizisi, yayınlandığı dönemde büyük ilgi gördü. Dizi, Gülse Birsel 'in esprili senaryosu ve Janset Paçal ve Günay Karacaoğlu 'nun başarılı oyunculuklarıyla izleyiciyi güldürmeyi başardı. Dizi, bazı izleyiciler tarafından klişe ve basit bulsa da, genel olarak beğenildi.

Dizinin Ödülleri:

  • Yarım Elma dizisi, 2003 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Komedi Dizisi" ve "En İyi Kadın Komedi Oyuncusu" (Janset Paçal) ödüllerini kazandı.

Dizinin Yayın Bilgileri:

  • Yarım Elma dizisi, 2002-2003 yılları arasında Kanal D ve Show TV'de yayınlandı.
  • Dizinin 55 bölümü yayınlandı.
  • Dizinin yönetmeni Deniz Akçay Katıksız ve Ömer Uğur'dur.
  • Dizinin senaristi Gülse Birsel'dir.

Dizinin Oyuncuları:

Yarım Elma Türk dizi tarihinin en unutulmaz komedi dizilerinden biridir. Gülmek ve eğlenmek isteyenler için ideal bir dizidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.