,, ,

Trafik Işıkları Anlamları

Gündem 06.12.2023 - 15:45, Güncelleme: 06.12.2023 - 15:45 3616+ kez okundu.
 

Trafik Işıkları Anlamları

Trafik Işıkları Anlamları
Trafik ışıkları , yolların güvenli ve düzenli bir şekilde kullanımını sağlamak için kullanılan araçlardır. Kırmızı, sarı ve yeşil olmak üzere üç farklı ışıktan oluşan trafik ışıkları, sürücülere ve yayalara hangi yöne ilerlemeleri gerektiğini veya durmaları gerektiğini gösterir. Kırmızı Işık Kırmızı ışık sürücülerin ve yayaların durması gerektiğini gösterir. Kırmızı ışık yandığında, sürücülerin ve yayaların hareket etmeleri yasaktır. Sarı Işık Sarı ışık sürücülerin ve yayaların dikkatli olmaları gerektiğini gösterir. Sarı ışık yandığında, sürücülerin ve yayaların yavaşlamaları ve yakında duran kırmızı ışık için hazırlıklı olmaları gerekir. Yeşil Işık Yeşil ışık sürücülerin ve yayaların ilerlemelerine izin verildiğini gösterir. Yeşil ışık yandığında, sürücüler ve yayalar yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde ilerleyebilirler. Diğer Trafik Işıkları Kırmızı, sarı ve yeşil ışıkların yanı sıra, trafik ışıklarında aşağıdaki gibi diğer ışıklar da bulunabilir: Yaya Geçidi Işığı: Yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerine izin veren ışıktır. Dönüş Işığı: Sürücülerin belirli bir yöne dönmelerine izin veren ışıktır. Dur İkaz Işığı: Sürücülerin ve yayaların durmalarına veya yavaşlamalarına izin veren ışıktır. Geçiş Işığı: Yayaların ve bisikletlilerin güvenli bir şekilde karşıya geçmelerine izin veren ışıktır. Trafik ışıklarının anlamlarını bilmek, yol güvenliği açısından oldukça önemlidir. Sürücülerin ve yayaların trafik ışıklarına uymaları, kazaların önlenmesine yardımcı olur.
Trafik Işıkları Anlamları

Trafik ışıkları , yolların güvenli ve düzenli bir şekilde kullanımını sağlamak için kullanılan araçlardır. Kırmızı, sarı ve yeşil olmak üzere üç farklı ışıktan oluşan trafik ışıkları, sürücülere ve yayalara hangi yöne ilerlemeleri gerektiğini veya durmaları gerektiğini gösterir.

Kırmızı Işık

Kırmızı ışık sürücülerin ve yayaların durması gerektiğini gösterir. Kırmızı ışık yandığında, sürücülerin ve yayaların hareket etmeleri yasaktır.

Sarı Işık

Sarı ışık sürücülerin ve yayaların dikkatli olmaları gerektiğini gösterir. Sarı ışık yandığında, sürücülerin ve yayaların yavaşlamaları ve yakında duran kırmızı ışık için hazırlıklı olmaları gerekir.

Yeşil Işık

Yeşil ışık sürücülerin ve yayaların ilerlemelerine izin verildiğini gösterir. Yeşil ışık yandığında, sürücüler ve yayalar yavaş yavaş ve dikkatli bir şekilde ilerleyebilirler.

Diğer Trafik Işıkları

Kırmızı, sarı ve yeşil ışıkların yanı sıra, trafik ışıklarında aşağıdaki gibi diğer ışıklar da bulunabilir:

  • Yaya Geçidi Işığı: Yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerine izin veren ışıktır.
  • Dönüş Işığı: Sürücülerin belirli bir yöne dönmelerine izin veren ışıktır.
  • Dur İkaz Işığı: Sürücülerin ve yayaların durmalarına veya yavaşlamalarına izin veren ışıktır.
  • Geçiş Işığı: Yayaların ve bisikletlilerin güvenli bir şekilde karşıya geçmelerine izin veren ışıktır.

Trafik ışıklarının anlamlarını bilmek, yol güvenliği açısından oldukça önemlidir. Sürücülerin ve yayaların trafik ışıklarına uymaları, kazaların önlenmesine yardımcı olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.