,, ,

Ted Lasso Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Tv-Dünyası 17.07.2023 - 16:27, Güncelleme: 17.07.2023 - 16:27 4151+ kez okundu.
 

Ted Lasso Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Ted Lasso Dizisi Konusu ve Oyuncuları
Ted Lasso , Jason Sudeikis , Bill Lawrence , Brendan Hunt ve Joe Kelly tarafından geliştirilen, Sudeikis’in ilk olarak NBC Sports ’un İngiltere Premier Ligi yayınları için bir dizi tanıtım medyasında canlandırdığı bir karaktere dayanan Amerikan spor komedi-drama televizyon dizisidir. Dizi, daha önce hiç futbol antrenörlüğü yapmamış olan Amerikalı kolej futbolu antrenörü Ted Lasso’yu takip eder. Lasso, gizli bir niyetle başarısız olacağını umarak onu işe alan Rebecca Welton adlı bir kadın tarafından İngiliz futbol takımı AFC Richmond’ı çalıştırmak üzere işe alınır. Ancak Lasso’nun halkçı, iyimser liderliği beklenmedik bir şekilde başarılı olur. Dizinin ilk sezonu on bölüm olarak 14 Ağustos 2020’de Apple TV+ 'da yayınlandı. İkinci sezonu 12 bölüm olarak 23 Temmuz 2021’de , üçüncü sezonu ise 15 Mart 2023’te yayınlandı. Dizi eleştirmenlerden övgü aldı ve özellikle oyunculukları (özellikle Sudeikis, Hannah Waddingham, Brett Goldstein ve Juno Temple), mizahı, yazımı, temaları ve yükseltici tonuyla beğeni topladı. Diğer ödüllerin yanı sıra, ilk sezonu Emmy Ödülü tarihinde en çok aday gösterilen ilk sezon komedisi olarak 20 Primetime Emmy Ödülü’ne aday gösterildi. Sudeikis, Waddingham ve Goldstein performanslarıyla ödül kazandılar ve dizi 2021 Primetime Emmy Ödülü’nde En İyi Komedi Dizisi ödülünü kazandı. Sudeikis ayrıca En İyi Erkek Oyuncu – Televizyon Dizisi Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre Ödülü ve Komedi Dizisinde Erkek Oyuncu Performansı dalında Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü’nü kazandı. Dizinin başlıca oyuncularından bazıları şunlardır: Jason Sudeikis , AFC Richmond’ın yeni antrenörü olan Amerikalı kolej futbolu antrenörü Ted Lasso rolünde. Hannah Waddingham , AFC Richmond’ın yeni sahibi olan Rebecca Welton rolünde. Jeremy Swift , AFC Richmond’ın çekingen ama oynak Futbol Operasyonları Direktörü Leslie Higgins rolünde. Phil Dunster , yetenekli ama kendini beğenmiş genç yükselen forvet Jamie Tartt rolünde. Brett Goldstein , AFC Richmond’ın eski kaptanı ve şimdi spor yorumcusu olan Roy Kent rolünde. Brendan Hunt , Ted’in sadık yardımcısı Coach Beard rolünde. Nick Mohammed ,  AFC Richmond’ın utangaç soyunma odası görevlisi Nathan Shelley rolünde. Juno Temple , Jamie’nin eski kız arkadaşı ve Roy’un şimdiki sevgilisi olan Keeley Jones rolünde.
Ted Lasso Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Ted Lasso , Jason Sudeikis , Bill Lawrence , Brendan Hunt ve Joe Kelly tarafından geliştirilen, Sudeikis’in ilk olarak NBC Sports ’un İngiltere Premier Ligi yayınları için bir dizi tanıtım medyasında canlandırdığı bir karaktere dayanan Amerikan spor komedi-drama televizyon dizisidir. Dizi, daha önce hiç futbol antrenörlüğü yapmamış olan Amerikalı kolej futbolu antrenörü Ted Lasso’yu takip eder. Lasso, gizli bir niyetle başarısız olacağını umarak onu işe alan Rebecca Welton adlı bir kadın tarafından İngiliz futbol takımı AFC Richmond’ı çalıştırmak üzere işe alınır. Ancak Lasso’nun halkçı, iyimser liderliği beklenmedik bir şekilde başarılı olur.

Dizinin ilk sezonu on bölüm olarak 14 Ağustos 2020’de Apple TV+ 'da yayınlandı. İkinci sezonu 12 bölüm olarak 23 Temmuz 2021’de , üçüncü sezonu ise 15 Mart 2023’te yayınlandı. Dizi eleştirmenlerden övgü aldı ve özellikle oyunculukları (özellikle Sudeikis, Hannah Waddingham, Brett Goldstein ve Juno Temple), mizahı, yazımı, temaları ve yükseltici tonuyla beğeni topladı. Diğer ödüllerin yanı sıra, ilk sezonu Emmy Ödülü tarihinde en çok aday gösterilen ilk sezon komedisi olarak 20 Primetime Emmy Ödülü’ne aday gösterildi. Sudeikis, Waddingham ve Goldstein performanslarıyla ödül kazandılar ve dizi 2021 Primetime Emmy Ödülü’nde En İyi Komedi Dizisi ödülünü kazandı. Sudeikis ayrıca En İyi Erkek Oyuncu – Televizyon Dizisi Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre Ödülü ve Komedi Dizisinde Erkek Oyuncu Performansı dalında Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü’nü kazandı.

Dizinin başlıca oyuncularından bazıları şunlardır:

  • Jason Sudeikis , AFC Richmond’ın yeni antrenörü olan Amerikalı kolej futbolu antrenörü Ted Lasso rolünde.
  • Hannah Waddingham , AFC Richmond’ın yeni sahibi olan Rebecca Welton rolünde.
  • Jeremy Swift , AFC Richmond’ın çekingen ama oynak Futbol Operasyonları Direktörü Leslie Higgins rolünde.
  • Phil Dunster , yetenekli ama kendini beğenmiş genç yükselen forvet Jamie Tartt rolünde.
  • Brett Goldstein , AFC Richmond’ın eski kaptanı ve şimdi spor yorumcusu olan Roy Kent rolünde.
  • Brendan Hunt , Ted’in sadık yardımcısı Coach Beard rolünde.
  • Nick Mohammed ,  AFC Richmond’ın utangaç soyunma odası görevlisi Nathan Shelley rolünde.
  • Juno Temple , Jamie’nin eski kız arkadaşı ve Roy’un şimdiki sevgilisi olan Keeley Jones rolünde.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.