,, ,

Sivilce Şişliği Nasıl Geçer? Sivilce Şişliğine Ne İyi Gelir?

Yaşam 15.12.2023 - 15:30, Güncelleme: 15.12.2023 - 15:30 18030+ kez okundu.
 

Sivilce Şişliği Nasıl Geçer? Sivilce Şişliğine Ne İyi Gelir?

Sivilce Şişliği Nasıl Geçer? Sivilce Şişliğine Ne İyi Gelir?
Sivilce şişliği , sivilcenin içindeki iltihaplanmadan kaynaklanır. Sivilce şişliğini azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır: Soğuk kompres uygulayın. Soğuk kompres, iltihabı azaltmaya ve şişliği azaltmaya yardımcı olur. Bir buz küpünü bir beze sarın ve sivilcenin üzerine 10-15 dakika boyunca uygulayın. Aloe vera kullanın. Aloe vera, iltihabı azaltmaya ve ciltteki hücre yenilenmesini teşvik etmeye yardımcı olan doğal bir ilaçtır. Aloe vera jelini sivilcenin üzerine uygulayın ve 30 dakika bekletin. Çay ağacı yağı kullanın. Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip doğal bir yağdır. Çay ağacı yağını sivilcenin üzerine birkaç damla uygulayın ve cildinize tamamen emilene kadar bekleyin. Kükürt kremi kullanın. Kükürt kremi, ciltteki bakterileri öldürmek ve iltihabı azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. Kükürt kremini sivilcenin üzerine ince bir tabaka halinde uygulayın ve cildinize tamamen emilene kadar bekleyin. Bu yöntemlerin yanı sıra, sivilce şişliğini önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler de vardır: Cildinizi temiz tutun. Günde iki kez yüz yıkamak, cildinizdeki fazla yağı ve kiri temizlemeye yardımcı olur. Cildinizi aşırı kurutmayın. Yağlı cilt tipine sahip olsanız bile, cildinizi kurutacak sabun veya temizleyiciler kullanmaktan kaçının. Cildinizi sıkmayın. Sivilceleri sıkmak, iltihaplanmayı artırabilir ve şişliği daha da kötüleştirebilir. Sivilce şişliği, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, şişlik çok fazla ise veya ağrılı ise, bir doktora görünmenizi öneririz.
Sivilce Şişliği Nasıl Geçer? Sivilce Şişliğine Ne İyi Gelir?

Sivilce şişliği , sivilcenin içindeki iltihaplanmadan kaynaklanır. Sivilce şişliğini azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

  • Soğuk kompres uygulayın. Soğuk kompres, iltihabı azaltmaya ve şişliği azaltmaya yardımcı olur. Bir buz küpünü bir beze sarın ve sivilcenin üzerine 10-15 dakika boyunca uygulayın.
  • Aloe vera kullanın. Aloe vera, iltihabı azaltmaya ve ciltteki hücre yenilenmesini teşvik etmeye yardımcı olan doğal bir ilaçtır. Aloe vera jelini sivilcenin üzerine uygulayın ve 30 dakika bekletin.
  • Çay ağacı yağı kullanın. Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip doğal bir yağdır. Çay ağacı yağını sivilcenin üzerine birkaç damla uygulayın ve cildinize tamamen emilene kadar bekleyin.
  • Kükürt kremi kullanın. Kükürt kremi, ciltteki bakterileri öldürmek ve iltihabı azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. Kükürt kremini sivilcenin üzerine ince bir tabaka halinde uygulayın ve cildinize tamamen emilene kadar bekleyin.

Bu yöntemlerin yanı sıra, sivilce şişliğini önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler de vardır:

  • Cildinizi temiz tutun. Günde iki kez yüz yıkamak, cildinizdeki fazla yağı ve kiri temizlemeye yardımcı olur.
  • Cildinizi aşırı kurutmayın. Yağlı cilt tipine sahip olsanız bile, cildinizi kurutacak sabun veya temizleyiciler kullanmaktan kaçının.
  • Cildinizi sıkmayın. Sivilceleri sıkmak, iltihaplanmayı artırabilir ve şişliği daha da kötüleştirebilir.

Sivilce şişliği, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, şişlik çok fazla ise veya ağrılı ise, bir doktora görünmenizi öneririz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.