,, ,

Şenay Gürler Kimdir?

Kimdir 12.08.2023 - 10:35, Güncelleme: 12.08.2023 - 10:35 5608+ kez okundu.
 

Şenay Gürler Kimdir?

Şenay Gürler Kimdir, Nerelidir? Şenay Gürler Hayatı ve Biyografisi
Şenay Gürler (d. 28 Haziran 1966, İzmir), Türk oyuncudur. İlkokulu İzmir'de, ortaokul ve liseyi İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1995 yılında "Gecenin Öteki Yüzü" adlı dizide rol alarak oyunculuk kariyerine başladı. Ardından "Kara Melek", "Süper Baba", "Alacakaranlık", "Acemi Cadı", "Aşk-ı Memnu", "Yeraltı" ve "Kayıp Şehir" gibi birçok dizi ve filmde rol aldı. Şenay Gürler , 2004-2009 yılları arasında yayınlanan "Avrupa Yakası" adlı komedi dizisinde canlandırdığı Fatoş karakteriyle büyük bir ün kazandı. Şenay Gürler , 2015 yılında "Kaçak Gelinler" adlı komedi dizisinde Seniha Sultan karakterini canlandırdı. Şenay Gürler , 2017 yılında "Vatanım Sensin" adlı dönem dizisinde canlandırdığı Peyker karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. Şenay Gürler , 2019 yılında "Kırmızı Oda" adlı psikolojik drama dizisinde canlandırdığı Gülsüm karakteriyle büyük beğeni topladı. Şenay Gürler , 2020 yılında "Masumiyet" adlı drama dizisinde canlandırdığı Handan karakteriyle yer aldı. Şenay Gürler , 2022 yılında "Son Nefesime Kadar" adlı polisiye drama dizisinde canlandırdığı Zümrüt karakteriyle yer almaktadır. Şenay Gürler , 1986 yılında evlendi ve 1987 yılında Duygu adında bir kızı oldu. 1993 yılında boşandı. Şenay Gürler , 2014 yılından beri Semih Saygıner ile birliktedir. Şenay Gürler , 2015 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Fakültesinde "Sanat ve Yaratıcılık" konulu bir ders vermiştir. Şenay Gürler , 2017 yılında "Hayallerin Peşinde" adlı bir belgesel filmde yer almıştır. Şenay Gürler , 2019 yılında "Kırmızı Oda" adlı dizideki rolüyle 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır.
Şenay Gürler Kimdir, Nerelidir? Şenay Gürler Hayatı ve Biyografisi

Şenay Gürler (d. 28 Haziran 1966, İzmir), Türk oyuncudur.

İlkokulu İzmir'de, ortaokul ve liseyi İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

1995 yılında "Gecenin Öteki Yüzü" adlı dizide rol alarak oyunculuk kariyerine başladı. Ardından "Kara Melek", "Süper Baba", "Alacakaranlık", "Acemi Cadı", "Aşk-ı Memnu", "Yeraltı" ve "Kayıp Şehir" gibi birçok dizi ve filmde rol aldı.

Şenay Gürler , 2004-2009 yılları arasında yayınlanan "Avrupa Yakası" adlı komedi dizisinde canlandırdığı Fatoş karakteriyle büyük bir ün kazandı.

Şenay Gürler , 2015 yılında "Kaçak Gelinler" adlı komedi dizisinde Seniha Sultan karakterini canlandırdı.

Şenay Gürler , 2017 yılında "Vatanım Sensin" adlı dönem dizisinde canlandırdığı Peyker karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

Şenay Gürler , 2019 yılında "Kırmızı Oda" adlı psikolojik drama dizisinde canlandırdığı Gülsüm karakteriyle büyük beğeni topladı.

Şenay Gürler , 2020 yılında "Masumiyet" adlı drama dizisinde canlandırdığı Handan karakteriyle yer aldı.

Şenay Gürler , 2022 yılında "Son Nefesime Kadar" adlı polisiye drama dizisinde canlandırdığı Zümrüt karakteriyle yer almaktadır.

Şenay Gürler , 1986 yılında evlendi ve 1987 yılında Duygu adında bir kızı oldu. 1993 yılında boşandı.

Şenay Gürler , 2014 yılından beri Semih Saygıner ile birliktedir.

Şenay Gürler , 2015 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Fakültesinde "Sanat ve Yaratıcılık" konulu bir ders vermiştir.

Şenay Gürler , 2017 yılında "Hayallerin Peşinde" adlı bir belgesel filmde yer almıştır.

Şenay Gürler , 2019 yılında "Kırmızı Oda" adlı dizideki rolüyle 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.