,, ,

PNR Nedir?

Yaşam 19.03.2024 - 11:21, Güncelleme: 19.03.2024 - 11:21 8187+ kez okundu.
 

PNR Nedir?

PNR, yolculuk rezervasyonunuzla ilgili tüm bilgileri içeren bir koddur. Online check-in, uçuş bilgilerini kontrol etme ve rezervasyon değişiklikleri için kullanılır
PNR , " Passenger Name Record " ifadesinin kısaltmasıdır. Türkçe'ye ise " Yolcu İsim Kaydı " olarak çevrilir. PNR , bir havayolu rezervasyon sistemi içinde yolculuk rezervasyonunuzla ilgili tüm bilgileri içeren bir koddur. Bu kod, genellikle alfasayısal karakterlerden (harfler ve rakamlar) oluşur ve altı karakter uzunluğundadır. PNR ne içerir? Yolcu adı ve soyadı Seyahat tarihleri Uçuş güzergahı Bilet sınıfı ( Ekonomi, Business, First Class) Koltuk numarası (Eğer seçildiyse) Ödeme ait bilgiler Özel talepler (özel yemek, tekerlekli sandalye ihtiyacı gibi) PNR kodu ne işe yarar? PNR kodunuzu birçok işlem için kullanabilirsiniz: Online check-in yapmak: Havayolunun web sitesi üzerinden check-in yapabilmek için PNR kodunuza ihtiyacınız olabilir. Uçuş bilgilerinizi kontrol etmek: PNR kodunuzu kullanarak havalimanında veya havayolunun web sitesi üzerinden rezervasyonunuzu görebilir ve uçuş bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Rezervasyonunuzu değiştirmek: Bazı durumlarda, PNR kodunuzu kullanarak rezervasyonunuzu online olarak değiştirebilirsiniz. Havalimanında check-in yapmak: PNR kodunuzu, havalimanında check-in sırasında kabin görevlisine göstererek biletinizi alabilirsiniz. Kayıp biletlerin yenisini çıkarmak: Biletinizi kaybettiyseniz, PNR kodunuzu kullanarak havalimanında yeni bir bilet çıkartabilirsiniz. PNR kodunuzu nerede bulabilirim? PNR kodunuzu genellikle aşağıdaki yerlerde bulabilirsiniz: Uçak biletiniz: PNR kodu genellikle uçak biletinizin üzerinde yer alır. Rezervasyon onayı: Havayolundan rezervasyon onayı e-postası aldıysanız, PNR kodunuz e-postada yazıyor olabilir. Havayolu şirketi web sitesi: Bazı havayolları, rezervasyonunuzu web siteleri üzerinden görüntülemenize olanak sağlar. Bu sayfalarda PNR kodunuzu da görebilirsiniz. PNR kodu önemli bir bilgidir. Uçuş rezervasyonunuzla ilgili tüm bilgilere ulaşmak ve çeşitli işlemleri gerçekleştirmek için PNR kodunuza ihtiyacınız olabilir. Bu kodu güvenli bir yerde saklayın ve kaybetmemeye özen gösterin.
PNR, yolculuk rezervasyonunuzla ilgili tüm bilgileri içeren bir koddur. Online check-in, uçuş bilgilerini kontrol etme ve rezervasyon değişiklikleri için kullanılır

PNR , " Passenger Name Record " ifadesinin kısaltmasıdır. Türkçe'ye ise " Yolcu İsim Kaydı " olarak çevrilir.

PNR , bir havayolu rezervasyon sistemi içinde yolculuk rezervasyonunuzla ilgili tüm bilgileri içeren bir koddur. Bu kod, genellikle alfasayısal karakterlerden (harfler ve rakamlar) oluşur ve altı karakter uzunluğundadır.

PNR ne içerir?

  • Yolcu adı ve soyadı
  • Seyahat tarihleri
  • Uçuş güzergahı
  • Bilet sınıfı ( Ekonomi, Business, First Class)
  • Koltuk numarası (Eğer seçildiyse)
  • Ödeme ait bilgiler
  • Özel talepler (özel yemek, tekerlekli sandalye ihtiyacı gibi)

PNR kodu ne işe yarar?

PNR kodunuzu birçok işlem için kullanabilirsiniz:

  • Online check-in yapmak: Havayolunun web sitesi üzerinden check-in yapabilmek için PNR kodunuza ihtiyacınız olabilir.
  • Uçuş bilgilerinizi kontrol etmek:  PNR kodunuzu kullanarak havalimanında veya havayolunun web sitesi üzerinden rezervasyonunuzu görebilir ve uçuş bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.
  • Rezervasyonunuzu değiştirmek: Bazı durumlarda, PNR kodunuzu kullanarak rezervasyonunuzu online olarak değiştirebilirsiniz.
  • Havalimanında check-in yapmak:  PNR kodunuzu, havalimanında check-in sırasında kabin görevlisine göstererek biletinizi alabilirsiniz.
  • Kayıp biletlerin yenisini çıkarmak: Biletinizi kaybettiyseniz, PNR kodunuzu kullanarak havalimanında yeni bir bilet çıkartabilirsiniz.

PNR kodunuzu nerede bulabilirim?

PNR kodunuzu genellikle aşağıdaki yerlerde bulabilirsiniz:

  • Uçak biletiniz:  PNR kodu genellikle uçak biletinizin üzerinde yer alır.
  • Rezervasyon onayı: Havayolundan rezervasyon onayı e-postası aldıysanız, PNR kodunuz e-postada yazıyor olabilir.
  • Havayolu şirketi web sitesi: Bazı havayolları, rezervasyonunuzu web siteleri üzerinden görüntülemenize olanak sağlar. Bu sayfalarda PNR kodunuzu da görebilirsiniz.

PNR kodu önemli bir bilgidir. Uçuş rezervasyonunuzla ilgili tüm bilgilere ulaşmak ve çeşitli işlemleri gerçekleştirmek için PNR kodunuza ihtiyacınız olabilir. Bu kodu güvenli bir yerde saklayın ve kaybetmemeye özen gösterin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.