,, ,

Pablo Escobar'ın Kendi İçin İnşa Ettirdiği Lüks Hapishane: La Catedral

Dünya 09.08.2023 - 11:31, Güncelleme: 09.08.2023 - 11:31 12776+ kez okundu.
 

Pablo Escobar'ın Kendi İçin İnşa Ettirdiği Lüks Hapishane: La Catedral

Pablo Escobar'ın Kendi İçin İnşa Ettirdiği Lüks Hapishane: La Catedral
Pablo Escobar , 1949-1993 yılları arasında yaşamış Kolombiyalı uyuşturucu baronuydu. Dünyanın en zengin suçlularından biri olarak kabul edilen Escobar, Medellín Karteli'nin kurucusu ve lideri olarak biliniyordu. Kartel, dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılığı örgütlerinden biriydi ve Escobar, kokain ticaretinden milyarlarca dolar kazandı. Pablo Escobar , 1991 yılında Kolombiyalı yetkililerle bir anlaşma yaptı ve kendini teslim etti. Anlaşmaya göre Pablo Escobar , kendi inşa ettirdiği lüks bir hapishanede beş yıl hapis cezası çekecekti. Hapishane, Medellín şehrinin yakınlarında, Escobar'ın mülkü olan Hacienda Nápoles'in içinde inşa edildi. Hapishane, La Catedral (Katedral) olarak adlandırıldı ve Escobar'ın istediği her şeyi içeriyordu. Hapishanenin içinde bir futbol sahası, bir yüzme havuzu, bir sauna, bir sinema salonu ve bir müzik odası vardı. Escobar'ın ailesi ve arkadaşları da hapishaneye ziyaretçi olarak gelebiliyordu. Escobar, La Catedral'de beş yıl hapis yattı. Ancak, hapishaneden kaçmayı başardı ve 1993 yılında Kolombiyalı güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. La Catedral, Escobar'ın lüks yaşamı ve gücünün bir sembolüydü. Hapishane, Escobar'ın Kolombiya'daki uyuşturucu ticaretindeki etkisini ve gücünü de gösteriyordu.
Pablo Escobar'ın Kendi İçin İnşa Ettirdiği Lüks Hapishane: La Catedral

Pablo Escobar , 1949-1993 yılları arasında yaşamış Kolombiyalı uyuşturucu baronuydu. Dünyanın en zengin suçlularından biri olarak kabul edilen Escobar, Medellín Karteli'nin kurucusu ve lideri olarak biliniyordu. Kartel, dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılığı örgütlerinden biriydi ve Escobar, kokain ticaretinden milyarlarca dolar kazandı.

Pablo Escobar , 1991 yılında Kolombiyalı yetkililerle bir anlaşma yaptı ve kendini teslim etti. Anlaşmaya göre Pablo Escobar , kendi inşa ettirdiği lüks bir hapishanede beş yıl hapis cezası çekecekti. Hapishane, Medellín şehrinin yakınlarında, Escobar'ın mülkü olan Hacienda Nápoles'in içinde inşa edildi.

Hapishane, La Catedral (Katedral) olarak adlandırıldı ve Escobar'ın istediği her şeyi içeriyordu. Hapishanenin içinde bir futbol sahası, bir yüzme havuzu, bir sauna, bir sinema salonu ve bir müzik odası vardı. Escobar'ın ailesi ve arkadaşları da hapishaneye ziyaretçi olarak gelebiliyordu.

Escobar, La Catedral'de beş yıl hapis yattı. Ancak, hapishaneden kaçmayı başardı ve 1993 yılında Kolombiyalı güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

La Catedral, Escobar'ın lüks yaşamı ve gücünün bir sembolüydü. Hapishane, Escobar'ın Kolombiya'daki uyuşturucu ticaretindeki etkisini ve gücünü de gösteriyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.