,, ,

Öykü Karayel kimdir?

Kimdir 12.09.2022 - 10:17, Güncelleme: 12.09.2022 - 10:17 8595+ kez okundu.
 

Öykü Karayel kimdir?

20 Ağustos 1990 senesi İstanbul’da dünyaya gelen Öykü Karayel, Yeşim – Cengiz Karayel çiftinin ikiz kızlarından biridir
20 Ağustos 1990 senesi İstanbul’da dünyaya gelen Öykü Karayel, Yeşim – Cengiz Karayel çiftinin ikiz kızlarından biridir. Lise eğitimini Çemberlitaş Kız Lisesi tamamladı. 2007 yılında Kenter Tiyatrosu eğitimini sürdüren Öykü Karayel aynı sene İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazandı. Henüz Tiyatro bölümü öğrencisiyken seçmelere katıldı. Başvuru yapan 30 kişi arasından seçilerek Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta – Ayşe karakterine hayat verdi. Güzel Şeyler Bizim Tarafta - Ayşe karakteri Öykü Karayel ’ in ilk profesyonel tiyatro oyunudur. Bu tiyatro oyundan sonra 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’ne layık görüldü. Karayel, ayrıca bu tiyatro oyunundan sonra Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almaya hak kazandı. Sergilemiş olduğu performansıyla Senarist Ece Yörenç' in ilgisini çekmeyi başaran Öykü Karayel oyunculuğu ile Yapımcı Kerem Çatay tarafından keşfedilen genç yeteneklerden biri olmayı başarmıştır.  20 yaşında oyunculuk kariyerine ilk adımlarını atan Öykü Karayel Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy başrolündeki Kuzey-Güney dizisinde( Cemre Çayak ) Kuzey- Güney kardeşlerin aşık olduğu karakter ile seyirciler karşısına çıktı. 2014 yılında Moda Sahnesinde canlandırdığı yazarı Tracy Letts olan Katil Jeo adlı kara komedide ilk oyun performansını sergiledi. 2017 -2018 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan Kalp Atışı dizisinde Eylül Erdem karakterinde başrol oynadı. 2018- 2019 yılında İbrahim Çelikkol ve Kerem Bürsin’ in yer aldığı Muhteşem ikili televizyon dizisinde başrol oyucusu olarak Kanal D ekranlarında izleyicilerin karşısına çıktı. 2020 yılında bir internet dizisi olan Bir Başkadır dizisinde Meryem karakterini canlandıran Karayel, Başrolünü paylaştığı Akın Akınözü'lü ile Star TV ekranlarında olan Kaderimin Oyunu dizinde yer aldı 2018 yılında şarkıcı Can Bonomo ile hayatını birleştiren Öykü Karayel bir erkek çocuğu annesidir.
20 Ağustos 1990 senesi İstanbul’da dünyaya gelen Öykü Karayel, Yeşim – Cengiz Karayel çiftinin ikiz kızlarından biridir

20 Ağustos 1990 senesi İstanbul’da dünyaya gelen Öykü Karayel, Yeşim – Cengiz Karayel çiftinin ikiz kızlarından biridir. Lise eğitimini Çemberlitaş Kız Lisesi tamamladı. 2007 yılında Kenter Tiyatrosu eğitimini sürdüren Öykü Karayel aynı sene İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazandı. Henüz Tiyatro bölümü öğrencisiyken seçmelere katıldı. Başvuru yapan 30 kişi arasından seçilerek Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta – Ayşe karakterine hayat verdi. Güzel Şeyler Bizim Tarafta - Ayşe karakteri Öykü Karayel ’ in ilk profesyonel tiyatro oyunudur. Bu tiyatro oyundan sonra 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’ne layık görüldü. Karayel, ayrıca bu tiyatro oyunundan sonra Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almaya hak kazandı. Sergilemiş olduğu performansıyla Senarist Ece Yörenç' in ilgisini çekmeyi başaran Öykü Karayel oyunculuğu ile Yapımcı Kerem Çatay tarafından keşfedilen genç yeteneklerden biri olmayı başarmıştır.

 20 yaşında oyunculuk kariyerine ilk adımlarını atan Öykü Karayel Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy başrolündeki Kuzey-Güney dizisinde( Cemre Çayak ) Kuzey- Güney kardeşlerin aşık olduğu karakter ile seyirciler karşısına çıktı. 2014 yılında Moda Sahnesinde canlandırdığı yazarı Tracy Letts olan Katil Jeo adlı kara komedide ilk oyun performansını sergiledi. 2017 -2018 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan Kalp Atışı dizisinde Eylül Erdem karakterinde başrol oynadı. 2018- 2019 yılında İbrahim Çelikkol ve Kerem Bürsin’ in yer aldığı Muhteşem ikili televizyon dizisinde başrol oyucusu olarak Kanal D ekranlarında izleyicilerin karşısına çıktı. 2020 yılında bir internet dizisi olan Bir Başkadır dizisinde Meryem karakterini canlandıran Karayel, Başrolünü paylaştığı Akın Akınözü'lü ile Star TV ekranlarında olan Kaderimin Oyunu dizinde yer aldı
2018 yılında şarkıcı Can Bonomo ile hayatını birleştiren Öykü Karayel bir erkek çocuğu annesidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.