,, ,

Karnak Tapınakları

Seyahat 18.07.2023 - 10:55, Güncelleme: 19.09.2023 - 16:46 21278+ kez okundu.
 

Karnak Tapınakları

Karnak Tapınakları
Karnak Tapınakları , Mısır ’ın Luksor şehrinde bulunan ve 2000 yıldan fazla süren bir inşaat süreci sonucunda ortaya çıkan muhteşem bir antik dini yapıdır. Dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak anılan bu tapınaklar, Antik Mısır’ın en önemli tanrısı Amon’a ve ailesine adanmıştır. Karnak Tapınakları , birbirine bağlı dört ana bölümden oluşmaktadır: Amon Tapınağı, Mut Tapınağı, Montu Tapınağı ve Aten Tapınağı. Bunlardan en büyüğü ve en görkemlisi Amon Tapınağı ’dır. Bu tapınakta, devasa pilonlar, sütunlar, avlular, heykeller, obeliskler ve duvar kabartmaları bulunmaktadır. Amon Tapınağı’nın en etkileyici bölümü ise Hipostil Salonudur. Bu salon, 134 adet dev papirüs şeklindeki sütunla desteklenen ve 5.000 metrekarelik bir alanı kaplayan bir yapıdır. Karnak Tapınakları , Antik Mısır’ın tarihini, kültürünü, sanatını ve inancını yansıtan bir başyapıttır. Burada her firavunun izini görmek mümkündür. Karnak Tapınakları’nda düzenlenen Opet Festivali, Antik Mısır’ın en önemli dini törenlerinden biriydi. Bu festivalde, firavunlar ve rahipler, Amon’un heykelini Karnak’tan Luksor Tapınağı’na taşırlar ve tanrının yenilenmesine tanıklık ederlerdi
Karnak Tapınakları

Karnak Tapınakları , Mısır ’ın Luksor şehrinde bulunan ve 2000 yıldan fazla süren bir inşaat süreci sonucunda ortaya çıkan muhteşem bir antik dini yapıdır. Dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak anılan bu tapınaklar, Antik Mısır’ın en önemli tanrısı Amon’a ve ailesine adanmıştır.

Karnak Tapınakları , birbirine bağlı dört ana bölümden oluşmaktadır: Amon Tapınağı, Mut Tapınağı, Montu Tapınağı ve Aten Tapınağı. Bunlardan en büyüğü ve en görkemlisi Amon Tapınağı ’dır. Bu tapınakta, devasa pilonlar, sütunlar, avlular, heykeller, obeliskler ve duvar kabartmaları bulunmaktadır. Amon Tapınağı’nın en etkileyici bölümü ise Hipostil Salonudur. Bu salon, 134 adet dev papirüs şeklindeki sütunla desteklenen ve 5.000 metrekarelik bir alanı kaplayan bir yapıdır.

Karnak Tapınakları , Antik Mısır’ın tarihini, kültürünü, sanatını ve inancını yansıtan bir başyapıttır. Burada her firavunun izini görmek mümkündür. Karnak Tapınakları’nda düzenlenen Opet Festivali, Antik Mısır’ın en önemli dini törenlerinden biriydi. Bu festivalde, firavunlar ve rahipler, Amon’un heykelini Karnak’tan Luksor Tapınağı’na taşırlar ve tanrının yenilenmesine tanıklık ederlerdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.