,, ,

İtalya Asgari Ücret 2024 Ne Kadar?

Dünya 15.01.2024 - 14:12, Güncelleme: 15.01.2024 - 14:12 22179+ kez okundu.
 

İtalya Asgari Ücret 2024 Ne Kadar?

İtalya’da 2024 yılı için asgari ücret saatlik 9,2 euro olarak belirlendi. Bu, aylık 1662 euro’ya denk gelir.
İtalya 'da asgari ücret uygulaması bulunmamaktadır. Ancak, işçi sendikaları ve işverenler arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri ile asgari ücret belirlenebilmektedir. 2024 yılı için yapılan toplu iş sözleşmeleri sonucunda, İtalya'da asgari ücretin saatlik 9,2 euro olarak belirlendiği açıklanmıştır. Bu rakam, aylık 1662 euro'ya denk gelmektedir. İtalya'da asgari ücretin saatlik 9,2 euro olarak belirlenmesi, ülkedeki işçi sendikaları tarafından olumlu karşılanmıştır. Ancak, bazı ekonomistler, bu rakamın, özellikle düşük gelirli aileler için yeterli olmadığını belirtmektedir.
İtalya’da 2024 yılı için asgari ücret saatlik 9,2 euro olarak belirlendi. Bu, aylık 1662 euro’ya denk gelir.

İtalya 'da asgari ücret uygulaması bulunmamaktadır. Ancak, işçi sendikaları ve işverenler arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri ile asgari ücret belirlenebilmektedir. 2024 yılı için yapılan toplu iş sözleşmeleri sonucunda, İtalya'da asgari ücretin saatlik 9,2 euro olarak belirlendiği açıklanmıştır. Bu rakam, aylık 1662 euro'ya denk gelmektedir.

İtalya'da asgari ücretin saatlik 9,2 euro olarak belirlenmesi, ülkedeki işçi sendikaları tarafından olumlu karşılanmıştır. Ancak, bazı ekonomistler, bu rakamın, özellikle düşük gelirli aileler için yeterli olmadığını belirtmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.