,, ,

Esra Bilgiç Kimdir, Nerelidir? Esra Bilgiç Hayatı ve Biyografisi

Kimdir 19.07.2023 - 11:24, Güncelleme: 19.07.2023 - 11:24 4762+ kez okundu.
 

Esra Bilgiç Kimdir, Nerelidir? Esra Bilgiç Hayatı ve Biyografisi

Esra Bilgiç Kimdir, Nerelidir? Esra Bilgiç Hayatı ve Biyografisi
Esra Bilgiç 14 Ekim 1992 tarihinde Ankara’da doğdu1234. Kendisinden küçük bir erkek kardeşi vardır. Liseyi bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi’nde Arkeoloji bölümünde okurken okulu bırakarak Bilkent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitimine devam etti. Şimdilerde ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumaktadır. Esra Bilgiç Çocuk yaşlarda ailesinin yönlendirmesiyle oyunculuğa başlayan Esra Bilgiç 8 yaşındayken Ankara’da Mamak Belediyesi’nin tiyatro kurslarında çocuk oyunlarında rol aldı. 10 yaşında annesinin yönlendirmesiyle keman çalmaya başladı. Aynı zamanda piyano da çalabiliyor. Esra Bilgiç 2014-2019 arası 5 sezon yayınlanan TRT 1’in başarılı dizisi Diriliş Ertuğrul ile oyunculuk kariyerine adım atan Esra Bilgiç , dizide Halime Hatun karakterini canlandırarak dünyanın pek çok ülkesinden hayran kitlesi edindi. Performansıyla Sosyal Farkındalık Ödülleri: En İyi Kadın Dizi Oyuncusu ve Anadolu Medya Ödülleri: Yılın Dizi Oyuncusu ödüllerini kazandı. Esra Bilgiç Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra, erken final yapan Bir Umut Yeter dizisinde 6 bölüm Derya Akar rolünü canlandırdı. Bir senelik aranın ardından, ekranlara dönerek 2020-2021 yılları arasında Show TV’de yayımlanan Ramo dizisinin başrolünde Sibel Kaya karakterini canlandırdı. 2021-2022 yılları arasında ise FOX’ta yayınlanan Kanunsuz Topraklar dizisinde Malik Bey’in en büyük çocuğu olan Gülfem Paşazade karakterini oynadı. Esra Bilgiç 2014 yılından beri beraber olduğu Türk futbolcu Gökhan Töre ile 21 Ekim 2017 tarihinde evlendi. 17 Haziran 2019 tarihinde çift tek celsede boşandı. Türkiye’de birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan ve kendisini “çevreci” olarak tanımlayan Esra Bilgiç verdiği bir röportajda, toplum yapısını zedeleyecek rolleri kabul etmediğini söyledi. Kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulunan deneyimli oyuncu, rol alacağı karakterleri seçerken dikkate aldığı kriterleri şöyle açıkladı: “Şiddeti meşrulaştıracak, toplum ve aile yapısını zedeleyecek fikirleri normalleştirecek, doğaya ve hayvanlara zarar verecek bir karakteri oynamayı kabul etmiyorum” dedi. Esra Bilgiç 1.77 metre boyunda, 50 kilo ve terazi burcudur. Sosyal paylaşım sitesi Instagram’da @esbilgic, Twitter’da @esbilgic kullanıcı adıyla yer almaktadır
Esra Bilgiç Kimdir, Nerelidir? Esra Bilgiç Hayatı ve Biyografisi

Esra Bilgiç 14 Ekim 1992 tarihinde Ankara’da doğdu1234. Kendisinden küçük bir erkek kardeşi vardır. Liseyi bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi’nde Arkeoloji bölümünde okurken okulu bırakarak Bilkent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitimine devam etti. Şimdilerde ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumaktadır.

Esra Bilgiç Çocuk yaşlarda ailesinin yönlendirmesiyle oyunculuğa başlayan Esra Bilgiç 8 yaşındayken Ankara’da Mamak Belediyesi’nin tiyatro kurslarında çocuk oyunlarında rol aldı. 10 yaşında annesinin yönlendirmesiyle keman çalmaya başladı. Aynı zamanda piyano da çalabiliyor. Esra Bilgiç 2014-2019 arası 5 sezon yayınlanan TRT 1’in başarılı dizisi Diriliş Ertuğrul ile oyunculuk kariyerine adım atan Esra Bilgiç , dizide Halime Hatun karakterini canlandırarak dünyanın pek çok ülkesinden hayran kitlesi edindi. Performansıyla Sosyal Farkındalık Ödülleri: En İyi Kadın Dizi Oyuncusu ve Anadolu Medya Ödülleri: Yılın Dizi Oyuncusu ödüllerini kazandı.


Esra Bilgiç Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra, erken final yapan Bir Umut Yeter dizisinde 6 bölüm Derya Akar rolünü canlandırdı. Bir senelik aranın ardından, ekranlara dönerek 2020-2021 yılları arasında Show TV’de yayımlanan Ramo dizisinin başrolünde Sibel Kaya karakterini canlandırdı. 2021-2022 yılları arasında ise FOX’ta yayınlanan Kanunsuz Topraklar dizisinde Malik Bey’in en büyük çocuğu olan Gülfem Paşazade karakterini oynadı.


Esra Bilgiç 2014 yılından beri beraber olduğu Türk futbolcu Gökhan Töre ile 21 Ekim 2017 tarihinde evlendi. 17 Haziran 2019 tarihinde çift tek celsede boşandı. Türkiye’de birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan ve kendisini “çevreci” olarak tanımlayan Esra Bilgiç verdiği bir röportajda, toplum yapısını zedeleyecek rolleri kabul etmediğini söyledi. Kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulunan deneyimli oyuncu, rol alacağı karakterleri seçerken dikkate aldığı kriterleri şöyle açıkladı: “Şiddeti meşrulaştıracak, toplum ve aile yapısını zedeleyecek fikirleri normalleştirecek, doğaya ve hayvanlara zarar verecek bir karakteri oynamayı kabul etmiyorum” dedi.


Esra Bilgiç 1.77 metre boyunda, 50 kilo ve terazi burcudur. Sosyal paylaşım sitesi Instagram’da @esbilgic, Twitter’da @esbilgic kullanıcı adıyla yer almaktadır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.