,, ,

Çanakkale’de Kadınların Renkleri, Birlikte Üretimin Gücüyle Duvara Dönüştü

Gündem 03.06.2025 - 09:37, Güncelleme: 03.06.2025 - 09:39 5099 kez okundu.
 

Çanakkale’de Kadınların Renkleri, Birlikte Üretimin Gücüyle Duvara Dönüştü

300 kadın, Kadının İnsan Hakları Şenliği’nde seramik panoda iz bıraktı. Eser, Barış Kafe parkında kalıcı olarak sergileniyor.
Farklıyız Eşitiz Derneği , Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği, Kadının İnsan Hakları Derneği ve Çanakkale Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Kadının İnsan Hakları Şenliği’nde seramik atölye çalışması sonucunda hazırlanmaya başlanan seramik duvar panosu, Barış Kafe’nin yanındaki park alanında kalıcı olarak sergilenmek üzere yerleştirildi. Şenlik kapsamında düzenlenen atölye çalışmasına, seramikle ilk kez tanışan yaklaşık 300 kadın katıldı. Her biri 10x10 cm ölçüsündeki seramik karolar üzerine kendi desenlerini işleyen kadınlar hem bireysel izlerini kalıcı olarak çamura bıraktılar hem de birlikte üretmenin gücünü deneyimlediler. Atölye sırasında üretilmeye başlanmış bu parçalar, Farklıyız Eşitiz Derneği üyeleri tarafından üç ay süren titiz bir çalışmayla tamamlandı, sırlandı, rötuşlandı ve birleştirildi. Panonun proje küratörlüğünü ve kompozisyon tasarımını Elder ve Fark-Et Derneği üyelerinden Doç. Tuba Batu hazırlarken, tüm aşamalarda yoğun emek gösteren Fark-Et Derneği Başkanı Nigar Etizer Karacık başta olmak üzere dernek üyeleri Aysel Tutkun , Hande Günalp Ergun , Banu Yetimler Çerçi , Evrim İşgüden Balıkçı , Pınar Açıksöz Alğın , Serap Yaşar , Zeliha Filiz , Yeliz Yavaş Peker , Şeyda Kızıl Solmaz ve Özlem Gürsoy parçaların sırlanması, rötuşlanması, fırınlanması gibi zorlu teknik süreçlerde büyük özveriyle çalıştı. Ayrıca panonun pişirim ve teknik destek sürecinin her aşamasında katkı sunan, Atölye Maysa’nın sahibi Mustafa Birol Batu’ya da özel teşekkür borçluyuz. Ortaya çıkan duvar panosu, çeşitliliğin ve dayanışmanın sanatsal bir ifadesi olarak tasarlandı. Panonun merkezinde yer alan, güneşi ve ayı temsil eden iki kadın figürü hem gece hem gündüz ışık olan kadınları simgeliyor. Bu çalışma, görünürlük kazanan emeğin, birlikte üretmenin ve farklılıklarla ahenk içinde var olmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Çanakkale halkına açık olacak bu kamusal sanat çalışması, kadınların üretim gücünü ve birbirinden farklı ellerin uyumla nasıl birlikte güzellik yaratabileceğini görünür kılmayı amaçlıyor. Açılış töreniyle birlikte, katılımcılarla beraber bu kolektif emeğin ve renkli dayanışmanın hikâyesi kutlandı.
300 kadın, Kadının İnsan Hakları Şenliği’nde seramik panoda iz bıraktı. Eser, Barış Kafe parkında kalıcı olarak sergileniyor.

Farklıyız Eşitiz Derneği , Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği, Kadının İnsan Hakları Derneği ve Çanakkale Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Kadının İnsan Hakları Şenliği’nde seramik atölye çalışması sonucunda hazırlanmaya başlanan seramik duvar panosu, Barış Kafe’nin yanındaki park alanında kalıcı olarak sergilenmek üzere yerleştirildi.

Şenlik kapsamında düzenlenen atölye çalışmasına, seramikle ilk kez tanışan yaklaşık 300 kadın katıldı. Her biri 10x10 cm ölçüsündeki seramik karolar üzerine kendi desenlerini işleyen kadınlar hem bireysel izlerini kalıcı olarak çamura bıraktılar hem de birlikte üretmenin gücünü deneyimlediler.

Atölye sırasında üretilmeye başlanmış bu parçalar, Farklıyız Eşitiz Derneği üyeleri tarafından üç ay süren titiz bir çalışmayla tamamlandı, sırlandı, rötuşlandı ve birleştirildi. Panonun proje küratörlüğünü ve kompozisyon tasarımını Elder ve Fark-Et Derneği üyelerinden Doç. Tuba Batu hazırlarken, tüm aşamalarda yoğun emek gösteren Fark-Et Derneği Başkanı Nigar Etizer Karacık başta olmak üzere dernek üyeleri Aysel Tutkun , Hande Günalp Ergun , Banu Yetimler Çerçi , Evrim İşgüden Balıkçı , Pınar Açıksöz Alğın , Serap Yaşar , Zeliha Filiz , Yeliz Yavaş Peker , Şeyda Kızıl Solmaz ve Özlem Gürsoy parçaların sırlanması, rötuşlanması, fırınlanması gibi zorlu teknik süreçlerde büyük özveriyle çalıştı. Ayrıca panonun pişirim ve teknik destek sürecinin her aşamasında katkı sunan, Atölye Maysa’nın sahibi Mustafa Birol Batu’ya da özel teşekkür borçluyuz.

Ortaya çıkan duvar panosu, çeşitliliğin ve dayanışmanın sanatsal bir ifadesi olarak tasarlandı. Panonun merkezinde yer alan, güneşi ve ayı temsil eden iki kadın figürü hem gece hem gündüz ışık olan kadınları simgeliyor. Bu çalışma, görünürlük kazanan emeğin, birlikte üretmenin ve farklılıklarla ahenk içinde var olmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Çanakkale halkına açık olacak bu kamusal sanat çalışması, kadınların üretim gücünü ve birbirinden farklı ellerin uyumla nasıl birlikte güzellik yaratabileceğini görünür kılmayı amaçlıyor. Açılış töreniyle birlikte, katılımcılarla beraber bu kolektif emeğin ve renkli dayanışmanın hikâyesi kutlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.