,, ,

Gençler, iklim krizine karşı dünya çapında bir ses yükseltiyor

Gündem 06.11.2023 - 10:49, Güncelleme: 06.11.2023 - 10:49 3140+ kez okundu.
 

Gençler, iklim krizine karşı dünya çapında bir ses yükseltiyor

İklim Eylem Projesi, küresel bir eğitim girişimi olup, iklim krizi hakkında öğrencilere gerçek öğrenme deneyimleri sunar.
İklim Eylem Projesi , Take Action Global tarafından yönetilen, ABD merkezli bir eğitim kar amacı gütmeyen kuruluş olan Take Action Global tarafından yürütülen ücretsiz, küresel bir eğitim girişimidir ve 154 ülkeden 2,700,000 öğretmen ve öğrenciyi kapsar. Projenin temel amacı, öğrencilere iklim krizi hakkında gerçek öğrenme deneyimleri sunmak ve çevrimiçi çözüm paylaşımını teşvik etmektir. Bu altı haftalık girişim, öğretmenlere ve öğrencilere çevresel konularda işbirliği yapma fırsatı sunar. Proje kapsamında sınıflar, iklim değişikliğinin nedenlerini ve etkilerini keşfederek çözümler geliştirme ve eylem alma fırsatına sahiptir. Bu projenin Queen Elizabeth II ve Dr. Jane Goodall 'un desteğiyle tasarlandığını, dünya liderlerinin onayını aldığını ve 16 ülkenin Eğitim Bakanlıkları tarafından desteklendiğini belirtmek önemlidir. Yıllar içinde, proje uluslararası ilgi görmüş ve National Geographic, BBC ve CNN gibi ünlü yayın organları da dahil olmak üzere 45 ülkenin medyasında yer almıştır. Katılımcılar, hem öğretmenler hem de öğrenciler, katkılarını kabul etmek için rozetler ve sertifikalar alarak küresel bir topluluğun bir parçası haline gelirler. İklim Eylem Projesi, PlantED adını taşıyan küresel bir ağaç dikme girişimini içerir ve uygulamamız öğrencilere ve öğretmenlere çevresel etkilerini izleme imkanı sunar. Katılan öğrenciler, gerçek dünya sorunlarına çözüm bulma, eleştirel düşünme, işbirliği ve empati gibi çeşitli becerilerde gelişmeler görmüşlerdir. İklim değişikliği ve etkilerine ilişkin davranışları ve bakış açıları değişmeye başlamıştır. Farklı ülkelerden ve kıtalardan gelen öğrencilerle çevrimiçi toplantılar aracılığıyla bağlantılar kurmuş ve yenilikçi çözümler geliştirmişlerdir. Bu, öğrencilerin yaşam tarzlarını ve tüketim alışkanlıklarını olumlu bir şekilde etkilemektedir. Bu projenin Türkiye'deki ulusal koordinatörü olan Yenimahalle Kampüs Koleji'nin, çeşitli Türk illerinden gelen 80 okulun aktif olarak katıldığı bir inisiyatifi öne çıkarmak önemlidir. 2023 İklim Eylem Günü 2 Kasım'da gerçekleştirildi ve dünya çapındaki uzmanlar, Tony Hawk, Başkan Mary Robinson, Prenses Esmeralda ve NASA astronotları, web seminerlerinde görüşlerini paylaştılar. Bu yılki İklim Eylem Projesi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan onur konuşmacımız, Türkiye Kent Konseyleri Birliği  Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Sayın Halil İbrahim Yılmaz oldu . Türkiye'den ve yurtdışından projeye katılan çocuklar Sn Halil İbrahim Yilmaz Bey'in iklim mesajını ilgiyle dinlediler.
İklim Eylem Projesi, küresel bir eğitim girişimi olup, iklim krizi hakkında öğrencilere gerçek öğrenme deneyimleri sunar.

İklim Eylem Projesi , Take Action Global tarafından yönetilen, ABD merkezli bir eğitim kar amacı gütmeyen kuruluş olan Take Action Global tarafından yürütülen ücretsiz, küresel bir eğitim girişimidir ve 154 ülkeden 2,700,000 öğretmen ve öğrenciyi kapsar. Projenin temel amacı, öğrencilere iklim krizi hakkında gerçek öğrenme deneyimleri sunmak ve çevrimiçi çözüm paylaşımını teşvik etmektir.

Bu altı haftalık girişim, öğretmenlere ve öğrencilere çevresel konularda işbirliği yapma fırsatı sunar. Proje kapsamında sınıflar, iklim değişikliğinin nedenlerini ve etkilerini keşfederek çözümler geliştirme ve eylem alma fırsatına sahiptir.

Bu projenin Queen Elizabeth II ve Dr. Jane Goodall 'un desteğiyle tasarlandığını, dünya liderlerinin onayını aldığını ve 16 ülkenin Eğitim Bakanlıkları tarafından desteklendiğini belirtmek önemlidir. Yıllar içinde, proje uluslararası ilgi görmüş ve National Geographic, BBC ve CNN gibi ünlü yayın organları da dahil olmak üzere 45 ülkenin medyasında yer almıştır.

Katılımcılar, hem öğretmenler hem de öğrenciler, katkılarını kabul etmek için rozetler ve sertifikalar alarak küresel bir topluluğun bir parçası haline gelirler. İklim Eylem Projesi, PlantED adını taşıyan küresel bir ağaç dikme girişimini içerir ve uygulamamız öğrencilere ve öğretmenlere çevresel etkilerini izleme imkanı sunar.

Katılan öğrenciler, gerçek dünya sorunlarına çözüm bulma, eleştirel düşünme, işbirliği ve empati gibi çeşitli becerilerde gelişmeler görmüşlerdir. İklim değişikliği ve etkilerine ilişkin davranışları ve bakış açıları değişmeye başlamıştır. Farklı ülkelerden ve kıtalardan gelen öğrencilerle çevrimiçi toplantılar aracılığıyla bağlantılar kurmuş ve yenilikçi çözümler geliştirmişlerdir. Bu, öğrencilerin yaşam tarzlarını ve tüketim alışkanlıklarını olumlu bir şekilde etkilemektedir.

Bu projenin Türkiye'deki ulusal koordinatörü olan Yenimahalle Kampüs Koleji'nin, çeşitli Türk illerinden gelen 80 okulun aktif olarak katıldığı bir inisiyatifi öne çıkarmak önemlidir. 2023 İklim Eylem Günü 2 Kasım'da gerçekleştirildi ve dünya çapındaki uzmanlar, Tony Hawk, Başkan Mary Robinson, Prenses Esmeralda ve NASA astronotları, web seminerlerinde görüşlerini paylaştılar. Bu yılki İklim Eylem Projesi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan onur konuşmacımız, Türkiye Kent Konseyleri Birliği  Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Sayın Halil İbrahim Yılmaz oldu . Türkiye'den ve yurtdışından projeye katılan çocuklar Sn Halil İbrahim Yilmaz Bey'in iklim mesajını ilgiyle dinlediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.