,, ,

Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesinin Belirtileri Nelerdir?

Sağlık 19.07.2022 - 12:27, Güncelleme: 19.07.2022 - 12:27 11890+ kez okundu.
 

Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesinin Belirtileri Nelerdir?

Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesinin Belirtileri Nelerdir?
Tansiyon Nedir?  İnsan vücudunda yer alan atardamarların içinde dolaşan kanın basıncına tansiyon denir. Kalp kası kasıldığı zaman atardamarlara kan pompalanır. Bu olay gerçekleşirken ölçülen basınca sistolik(büyük) basınç denir. Kalp kası gevşediği zaman ise kan damarlarda yavaşlar; bu durumda ölçülen basınca ise diastolik(küçük) basınç denir. Tansiyon ölçülürken büyük ve küçük kan basınçlarına bakılır.   Tansiyon neden yükselir?  Tansiyon yükselmesinin birçok nedeni vardır. Tansiyon yükselmesinin başlıca nedenleri;   l Kalp damar hastalıkları l Hormonel bozukluklar l Böbrek hastalıkları l Panik atak ve stres l Beslenme bozuklukları l Hamilelik l Alkol, sigara kullanımı ve haraketsiz bir yaşam sürülmesi olarak sıralanabilir. Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesinin Belirtileri Nelerdir? Gece uykuda tansiyon yükselmesinin en önemli nedeni açlık olarak bilinmektedir. Gece uykuda tansiyon yükselmesinin başlıca nedenleri;   l Aniden gelen kalp sıkışması hissi l Kalp ritminde bozukluk l Mide bulantısı l Karın ağrısı ve uyku sırasında kusma ile uyanma olarak sıralanabilir.  Kişi bu durumda uykudan uyanır, ani hareket edemez ve şiddetli kulak çınlamasına maruz kalır. Böyle bir olay yaşayan bireylere erken ve doğru müdahale etmek gerekmektedir. Kişi bu durumda yalnız ise sakinliğini korumalı, nefes alışverişini ayarlamalı ve panik yapmadan soğuk duşa girmelidir. Gece uykuda tansiyon yükselmesi yaşayan kişiler doktora muayene olmayı ihmal etmemeli. Doktor tavsiyesi üzerine almış olduğu ilaçları düzenli kulanmalıdır. Doktor tarafından tanısı konulmuş olan bu hastalığın kontrol altında tutulabilmesi için birçok ilaç kullanımı gerekebilmektedir.
Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesinin Belirtileri Nelerdir?

Tansiyon Nedir?

 İnsan vücudunda yer alan atardamarların içinde dolaşan kanın basıncına tansiyon denir. Kalp kası kasıldığı zaman atardamarlara kan pompalanır. Bu olay gerçekleşirken ölçülen basınca sistolik(büyük) basınç denir. Kalp kası gevşediği zaman ise kan damarlarda yavaşlar; bu durumda ölçülen basınca ise diastolik(küçük) basınç denir. Tansiyon ölçülürken büyük ve küçük kan basınçlarına bakılır.

 

Tansiyon neden yükselir?

  Tansiyon yükselmesinin birçok nedeni vardır. Tansiyon yükselmesinin başlıca nedenleri;

 

l Kalp damar hastalıkları

l Hormonel bozukluklar

l Böbrek hastalıkları

l Panik atak ve stres

l Beslenme bozuklukları

l Hamilelik

l Alkol, sigara kullanımı ve haraketsiz bir yaşam sürülmesi olarak sıralanabilir.

Gece Uykuda Tansiyon Yükselmesinin Belirtileri Nelerdir?

Gece uykuda tansiyon yükselmesinin en önemli nedeni açlık olarak bilinmektedir. Gece uykuda tansiyon yükselmesinin başlıca nedenleri;

 

l Aniden gelen kalp sıkışması hissi

l Kalp ritminde bozukluk

l Mide bulantısı

l Karın ağrısı ve uyku sırasında kusma ile uyanma olarak sıralanabilir.

 Kişi bu durumda uykudan uyanır, ani hareket edemez ve şiddetli kulak çınlamasına maruz kalır. Böyle bir olay yaşayan bireylere erken ve doğru müdahale etmek gerekmektedir. Kişi bu durumda yalnız ise sakinliğini korumalı, nefes alışverişini ayarlamalı ve panik yapmadan soğuk duşa girmelidir. Gece uykuda tansiyon yükselmesi yaşayan kişiler doktora muayene olmayı ihmal etmemeli. Doktor tavsiyesi üzerine almış olduğu ilaçları düzenli kulanmalıdır. Doktor tarafından tanısı konulmuş olan bu hastalığın kontrol altında tutulabilmesi için birçok ilaç kullanımı gerekebilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.