,, ,

Fethiye Gezilecek Yerler

Seyahat 17.06.2023 - 13:50, Güncelleme: 17.06.2023 - 13:50 17268+ kez okundu.
 

Fethiye Gezilecek Yerler

Fethiye Gezilecek Yerler
Fethiye , Türkiye'nin güneybatısında Muğla iline bağlı bir tatil beldesidir. Doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve plajlarıyla ünlüdür. İşte Fethiye'de gezilebilecek yerlerden bazıları: Ölüdeniz : Fethiye 'nin en ünlü plajlarından biri olan Ölüdeniz , turkuaz renkli denizi ve beyaz kumsalıyla ünlüdür. Aynı zamanda Türkiye'nin en güzel plajlarından biri olarak kabul edilir. Saklıkent Kanyonu : Fethiye 'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent Kanyonu , doğal bir güzelliğe sahiptir. Kanyonda yürüyüş yapabilir, su kaynaklarında serinleyebilir ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Kayaköy : Fethiye 'nin tarihi ve kültürel bir bölgesi olan Kayaköy , terk edilmiş Rum köyleriyle ünlüdür. Burada yürüyüş yapabilir ve antik kalıntıları keşfedebilirsiniz. Babadağ: Fethiye 'nin sembolü haline gelen Babadağ , paraşütle atlayış yapmak isteyenler için popüler bir noktadır. Babadağ'dan atlayış yaparak Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Kelebekler Vadisi : Fethiye 'nin merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kelebekler Vadisi , doğal bir koruma alanıdır. Bu vadide nadir türde kelebekler bulunur ve doğal güzelliğiyle ünlüdür. Tlos Antik Kenti: Fethiye 'nin yakınlarında bulunan Tlos Antik Kenti , tarihi kalıntıları ve Akropolisiyle ziyaretçileri kendine çeker. Burada antik tiyatroyu, tapınakları ve mezarları keşfedebilirsiniz. Günlüklü Plajı : Fethiye 'nin güzel plajlarından biri olan Günlüklü Plajı , doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle tercih edilen bir mekandır. Burada denize girebilir, güneşlenebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Fethiye Kalesi : Fethiye merkezinde bulunan Fethiye Kalesi , tarihi bir yapıdır. Kalede bulunan müze ve manzarasıyla ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunar. Bu, Fethiye 'de gezilebilecek yerlerin sadece birkaç örneğidir. Ayrıca Fethiye 'de su sporları, tekne turları, dalış, yürüyüş parkurları ve gece hayatı gibi daha pek çok aktivite de bulunmaktadır.
Fethiye Gezilecek Yerler

Fethiye , Türkiye'nin güneybatısında Muğla iline bağlı bir tatil beldesidir. Doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve plajlarıyla ünlüdür. İşte Fethiye'de gezilebilecek yerlerden bazıları:

  1. Ölüdeniz : Fethiye 'nin en ünlü plajlarından biri olan Ölüdeniz , turkuaz renkli denizi ve beyaz kumsalıyla ünlüdür. Aynı zamanda Türkiye'nin en güzel plajlarından biri olarak kabul edilir.

  2. Saklıkent Kanyonu : Fethiye 'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent Kanyonu , doğal bir güzelliğe sahiptir. Kanyonda yürüyüş yapabilir, su kaynaklarında serinleyebilir ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

  3. Kayaköy : Fethiye 'nin tarihi ve kültürel bir bölgesi olan Kayaköy , terk edilmiş Rum köyleriyle ünlüdür. Burada yürüyüş yapabilir ve antik kalıntıları keşfedebilirsiniz.

  4. Babadağ: Fethiye 'nin sembolü haline gelen Babadağ , paraşütle atlayış yapmak isteyenler için popüler bir noktadır. Babadağ'dan atlayış yaparak Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

  5. Kelebekler Vadisi : Fethiye 'nin merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kelebekler Vadisi , doğal bir koruma alanıdır. Bu vadide nadir türde kelebekler bulunur ve doğal güzelliğiyle ünlüdür.

  6. Tlos Antik Kenti: Fethiye 'nin yakınlarında bulunan Tlos Antik Kenti , tarihi kalıntıları ve Akropolisiyle ziyaretçileri kendine çeker. Burada antik tiyatroyu, tapınakları ve mezarları keşfedebilirsiniz.

  7. Günlüklü Plajı : Fethiye 'nin güzel plajlarından biri olan Günlüklü Plajı , doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle tercih edilen bir mekandır. Burada denize girebilir, güneşlenebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

  8. Fethiye Kalesi : Fethiye merkezinde bulunan Fethiye Kalesi , tarihi bir yapıdır. Kalede bulunan müze ve manzarasıyla ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunar.

Bu, Fethiye 'de gezilebilecek yerlerin sadece birkaç örneğidir. Ayrıca Fethiye 'de su sporları, tekne turları, dalış, yürüyüş parkurları ve gece hayatı gibi daha pek çok aktivite de bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.