,, ,

Excipial lipo Ne İşe Yarar ?

Sağlık 09.01.2024 - 15:59, Güncelleme: 09.01.2024 - 15:59 14859+ kez okundu.
 

Excipial lipo Ne İşe Yarar ?

Excipial lipo Ne İşe Yarar ?
Excipial lipo , iktiyozis (balık pulu görünümündeki kuru cilt hastalığı), kseroderma (kuru cilt), atopik egzama, asteatotik egzama gibi kronikleşmiş kuru cilt durumlarının eşlik ettiği deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir nemlendiricidir. Excipial lipo cildin nem tutma kapasitesini artırarak çalışır. İçeriğinde bulunan lanolin, cildin kendi yağları ile benzer özelliklere sahip bir yağdır. Lanolin, cildin yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak nemin buharlaşmasını önler. Ayrıca, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur. Excipial lipo 200 mL'lik beyaz renkli, yarı katı bir emülsiyondur. Haricen kullanılır. Excipial lipo 'nun kullanımı: Günde iki kez, sabah ve akşam, kuru cilt bölgesine ince bir tabaka halinde masaj yaparak uygulayınız. Cilt tarafından tamamen emilene kadar bekleyiniz. Excipial lipo'nun yan etkileri: Excipial lipo genellikle iyi tolere edilir. Ancak, bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler arasında, Alerjik reaksiyonlar: Döküntü, kaşıntı, yanma, kızarıklık Kaşıntı Yağlanma dahildir. Daha ciddi yan etkiler nadirdir. Excipial lipo kullanırken dikkat edilmesi gerekenler: Excipial lipo'ya veya ilacın içerdiği herhangi bir bileşene alerjiniz varsa kullanmayınız. Ciltte açık yara veya iltihap varsa kullanmayınız. Göz ile temastan kaçınınız. Göz ile temas halinde bol su ile yıkayınız. Çocuklardan uzak tutunuz. Excipial lipo 'nun hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı: Excipial lipo'nun hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur. Bu nedenle, bu dönemde Excipial lipo kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
Excipial lipo Ne İşe Yarar ?

Excipial lipo , iktiyozis ( balık pulu görünümündeki kuru cilt hastalığı), kseroderma (kuru cilt), atopik egzama, asteatotik egzama gibi kronikleşmiş kuru cilt durumlarının eşlik ettiği deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir nemlendiricidir.

Excipial lipo cildin nem tutma kapasitesini artırarak çalışır. İçeriğinde bulunan lanolin, cildin kendi yağları ile benzer özelliklere sahip bir yağdır. Lanolin, cildin yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak nemin buharlaşmasını önler. Ayrıca, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur.

Excipial lipo 200 mL'lik beyaz renkli, yarı katı bir emülsiyondur. Haricen kullanılır.

Excipial lipo 'nun kullanımı:

  • Günde iki kez, sabah ve akşam, kuru cilt bölgesine ince bir tabaka halinde masaj yaparak uygulayınız.
  • Cilt tarafından tamamen emilene kadar bekleyiniz.

Excipial lipo'nun yan etkileri:

Excipial lipo genellikle iyi tolere edilir. Ancak, bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler arasında,

  • Alerjik reaksiyonlar: Döküntü, kaşıntı, yanma, kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Yağlanma

dahildir. Daha ciddi yan etkiler nadirdir.

Excipial lipo kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Excipial lipo'ya veya ilacın içerdiği herhangi bir bileşene alerjiniz varsa kullanmayınız.
  • Ciltte açık yara veya iltihap varsa kullanmayınız.
  • Göz ile temastan kaçınınız. Göz ile temas halinde bol su ile yıkayınız.
  • Çocuklardan uzak tutunuz.

Excipial lipo 'nun hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı:

Excipial lipo'nun hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı hakkında yeterli bilgi yoktur. Bu nedenle, bu dönemde Excipial lipo kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.