,, ,

Estergon Türk Kültür Merkezi

Yaşam 02.10.2023 - 12:07, Güncelleme: 02.10.2023 - 13:13 12443+ kez okundu.
 

Estergon Türk Kültür Merkezi

Estergon Türk Kültür Merkezi, Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan ve Türk tarih ve kültürünün yaşatıldığı bir merkezdir.
Estergon Türk Kültür Merkezi , Ankara ’nın Keçiören ilçesinde bulunmaktadır. 29 Mayıs 2005 tarihinde hizmete açılmış olan bu merkez, Türk tarihinde önemli bir yeri olan ve Tuna nehri kıyısında bulunan tarihî Estergon Kalesi ’nden ismini almıştır. Merkez, Etnografya Müzesi ve Asya Bahçeleriyle Türk tarih ve kültürünün yaşatıldığı bir mekân olarak inşa edilmiştir. Kültür merkezinde geleneksel Türk sanatının bütün motiflerine yer verilmiştir. Ayrıca evrensel dünya sanatının incelikleri de merkezde uygulanma alanı bulmuştur. Estergon Türk Kültür Merkezi , Alanya Kalesi’ndeki Kızıl Kule’nin sekizgen olan gövdesi örnek alınarak yapılmıştır. Sekizgen sütunlar Selçuklu sultanlarının saç örgülerinden esinlenilerek süslenmiştir. Merkezin girişi (Taç Kapısı) Selçuklular Döneminde yapımına başlanan ve 1251 yılında tamamlanmış olan Karatay Medresesi`nin giriş kapısı örnek alınarak inşa edilmiştir. Estergon Türk Kültür Merkezi Türkiye’nin başkenti Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir kültür merkezidir.
Estergon Türk Kültür Merkezi, Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan ve Türk tarih ve kültürünün yaşatıldığı bir merkezdir.

Estergon Türk Kültür Merkezi , Ankara ’nın Keçiören ilçesinde bulunmaktadır. 29 Mayıs 2005 tarihinde hizmete açılmış olan bu merkez, Türk tarihinde önemli bir yeri olan ve Tuna nehri kıyısında bulunan tarihî Estergon Kalesi ’nden ismini almıştır.

Merkez, Etnografya Müzesi ve Asya Bahçeleriyle Türk tarih ve kültürünün yaşatıldığı bir mekân olarak inşa edilmiştir. Kültür merkezinde geleneksel Türk sanatının bütün motiflerine yer verilmiştir. Ayrıca evrensel dünya sanatının incelikleri de merkezde uygulanma alanı bulmuştur.

Estergon Türk Kültür Merkezi , Alanya Kalesi’ndeki Kızıl Kule’nin sekizgen olan gövdesi örnek alınarak yapılmıştır. Sekizgen sütunlar Selçuklu sultanlarının saç örgülerinden esinlenilerek süslenmiştir.

Merkezin girişi (Taç Kapısı) Selçuklular Döneminde yapımına başlanan ve 1251 yılında tamamlanmış olan Karatay Medresesi`nin giriş kapısı örnek alınarak inşa edilmiştir.

Estergon Türk Kültür Merkezi Türkiye’nin başkenti Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir kültür merkezidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.