,, ,

Ergenekon Davası Nedir?

Gündem 10.08.2023 - 16:23, Güncelleme: 10.08.2023 - 16:23 3791+ kez okundu.
 

Ergenekon Davası Nedir?

Ergenekon Davası Nedir?
Ergenekon , 2007 yılında İstanbul'da bir gecekonduda 27 el bombası bulunmasıyla başlayan ve Türkiye'de 2007-2013 yılları arasında devam eden bir dizi soruşturma ve davadır. Soruşturma, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük siyasi davalardan biri olarak kabul edilir. Soruşturma , 2007 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başladı. Soruşturmada, Ergenekon isimli bir gizli örgütün, Türkiye'de darbe hazırlığı yaptığı iddia edildi. Örgütün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel düzenini değiştirmek, devletin egemenliğini yıkmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini bozmak gibi suçları işlediği iddia edildi. Soruşturma kapsamında, Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişi gözaltına alındı, tutuklandı ve hakkında dava açıldı. Davada, emekli generaller, emekli subaylar, emekli polisler, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve işadamları gibi farklı meslek gruplarından insanlar yargılandı. Dava, 2013 yılında sonuçlandı. Yargıtay, Ergenekon davasının kararını bozdu ve yeniden yargılama kararı verdi. Yeniden yargılamada, bazı sanıklar beraat etti, bazıları ise mahkum oldu. Ergenekon davası Türkiye'de çok tartışmalı bir davadır. Davada, iddia edilen suçların gerçek olup olmadığı, delillerin elde ediliş şekli ve yargılamanın adil olup olmadığı gibi konular tartışılmıştır. Ergenekon davası Türkiye'de hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ifade özgürlüğü gibi temel kavramlar açısından da önemli bir davadır. Dava, Türkiye'de hukukun işleyişi üzerinde ciddi bir etki yaratmıştır.
Ergenekon Davası Nedir?

Ergenekon , 2007 yılında İstanbul'da bir gecekonduda 27 el bombası bulunmasıyla başlayan ve Türkiye'de 2007-2013 yılları arasında devam eden bir dizi soruşturma ve davadır. Soruşturma, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük siyasi davalardan biri olarak kabul edilir.

Soruşturma , 2007 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başladı. Soruşturmada, Ergenekon isimli bir gizli örgütün, Türkiye'de darbe hazırlığı yaptığı iddia edildi. Örgütün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel düzenini değiştirmek, devletin egemenliğini yıkmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini bozmak gibi suçları işlediği iddia edildi.

Soruşturma kapsamında, Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişi gözaltına alındı, tutuklandı ve hakkında dava açıldı. Davada, emekli generaller, emekli subaylar, emekli polisler, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve işadamları gibi farklı meslek gruplarından insanlar yargılandı.

Dava, 2013 yılında sonuçlandı. Yargıtay, Ergenekon davasının kararını bozdu ve yeniden yargılama kararı verdi. Yeniden yargılamada, bazı sanıklar beraat etti, bazıları ise mahkum oldu.

Ergenekon davası Türkiye'de çok tartışmalı bir davadır. Davada, iddia edilen suçların gerçek olup olmadığı, delillerin elde ediliş şekli ve yargılamanın adil olup olmadığı gibi konular tartışılmıştır.

Ergenekon davası Türkiye'de hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ifade özgürlüğü gibi temel kavramlar açısından da önemli bir davadır. Dava, Türkiye'de hukukun işleyişi üzerinde ciddi bir etki yaratmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.