,, ,

Dexofen Ne İşe Yarar ? Dexofen SGK Karşılıyor mu ?

Sağlık 27.01.2024 - 10:01, Güncelleme: 27.01.2024 - 10:03 17193+ kez okundu.
 

Dexofen Ne İşe Yarar ? Dexofen SGK Karşılıyor mu ?

Dexofen, ibuprofen içerir ve ağrı kesici, ateş düşürücü olarak kullanılır. Yan etkileri ve kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır.
Dexofen ibuprofen etken maddesini içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Ağrının nedenine bağlı olarak, romatizmal hastalıklarda, kas-iskelet sistemi ağrılarında, baş ağrılarında, diş ağrılarında, adet ağrılarında ve ameliyat sonrası ağrılarda kullanılabilir. Dexofen, yetişkinlerde günde 3-4 kez, 1-2 tablet olarak kullanılabilir. Çocuklarda kullanımı için doktor tavsiyesi gerekir. Dexofen'in yan etkileri şunlardır: Mide bulantısı Kusma Mide yanması İshal Kabızlık Baş ağrısı Sersemlik Yorgunluk Alerjik reaksiyonlar Dexofen SGK tarafından karşılanmaktadır. Ancak, SGK kapsamında ilacın bedelinin bir kısmı hasta tarafından ödenir. Dexofen'in SGK karşılama oranı, ilacın reçete edildiği hastanın durumuna göre değişebilir. Dexofen 'i kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır: İbuprofene veya diğer nonsteroid antiinflamatuar ilaçlara (NSAİİ) alerjisi olan kişiler Dexofen kullanmamalıdır. Mide-bağırsak hastalığı olan kişiler Dexofen kullanırken dikkatli olmalıdır. Hamile veya emziren kadınlar Dexofen kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Dexofen, kanama riskini artırabileceğinden, kanama riski yüksek olan kişiler Dexofen kullanırken dikkatli olmalıdır. Dexofen 'i kullandıktan sonra herhangi bir yan etki görülürse, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Dexofen, ibuprofen içerir ve ağrı kesici, ateş düşürücü olarak kullanılır. Yan etkileri ve kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır.

Dexofen ibuprofen etken maddesini içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Ağrının nedenine bağlı olarak, romatizmal hastalıklarda, kas-iskelet sistemi ağrılarında, baş ağrılarında, diş ağrılarında, adet ağrılarında ve ameliyat sonrası ağrılarda kullanılabilir.

Dexofen, yetişkinlerde günde 3-4 kez, 1-2 tablet olarak kullanılabilir. Çocuklarda kullanımı için doktor tavsiyesi gerekir.

Dexofen'in yan etkileri şunlardır:

  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Mide yanması
  • İshal
  • Kabızlık
  • Baş ağrısı
  • Sersemlik
  • Yorgunluk
  • Alerjik reaksiyonlar

Dexofen SGK tarafından karşılanmaktadır. Ancak, SGK kapsamında ilacın bedelinin bir kısmı hasta tarafından ödenir. Dexofen'in SGK karşılama oranı, ilacın reçete edildiği hastanın durumuna göre değişebilir.

Dexofen 'i kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • İbuprofene veya diğer nonsteroid antiinflamatuar ilaçlara (NSAİİ) alerjisi olan kişiler Dexofen kullanmamalıdır.
  • Mide-bağırsak hastalığı olan kişiler Dexofen kullanırken dikkatli olmalıdır.
  • Hamile veya emziren kadınlar Dexofen kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.
  • Dexofen, kanama riskini artırabileceğinden, kanama riski yüksek olan kişiler Dexofen kullanırken dikkatli olmalıdır.

Dexofen 'i kullandıktan sonra herhangi bir yan etki görülürse, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.